[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 21.04.2009 14:25 | Vysvetlenie

Sorry, ak niekomu pride moja otazka blba, ale skusal som najst k tomu nieco na googli, no nenasiel som ziadne vysvetlenie k mojej otazocke.. Totiz, ked som si skusal update db takymto prikazom:
Kód:
$status= MySQL_Query("UPDATE odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'", $linkudb);

, tak mi to vyhodilo chybovu hlasku typu:
Citácia:
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /domains...

Ked som vsak pred mysql_query pridal @, cize nieco taketo:
Kód:
$status=  @MySQL_Query("UPDATE odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'", $linkudb);

, tak to uz fachcilo..Prosim Vas, mohol by mi niekto vysvetlit aky je medzi tymito dvoma zapismi rozdiel a co presne ten @ znamena, resp. aky vplyv to ma na samotny prikaz??
Dakujem :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vysvetlenie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 21.04.2009 14:34 | Vysvetlenie

Pridanim @ to urcite fungovat nezacalo, @ akurat potlacuje chybovy vystup.
Mne sa skor zda, ze problem je v premennej $linkudb. Co v nej mas? Mozes hodit cely kod?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 21.04.2009 14:41 | Vysvetlenie

Ďuri, tak ak tomu spravne rozumiem, tak ten @ vlastne "potlaci" chyby??
Tu je ten kod:
index.php:
Kód:
$aktime = strtotime ("now");
$absencia = strtotime ("now")-1200;
$status= @MySQL_Query("UPDATE odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'", $linkudb);

funkcie.php:
Kód:
//  Kde mam pripojenie na DB...
$linkudb=mysql_connect("11.111.11.111", "xxxxxx", "xxxxx");
   if (!$linkudb) {
                die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
               }
$r=@mysql_select_db("xxxxxx");
   if (!$r) {
             die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
            }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.04.2009 15:03 | Vysvetlenie

znak @ nepotlaci chyby... iba sposobi, ze sa chyba nevypise ak nastane... napriklad delenie nulou
Kód:
$vysledok = 125/0; //toto ti vypise chybu Warning: Division by zero in ... on line ...

@vysledok = 152/0; //toto nevypise nic


asi si to zle vysvetlujes.. ked tam zadas znak @, neznemna to ze ti ten dotaz "fachci", iba si nedostal informaciu o tom, ze mas zapisanu blbost...

keby si das vypisat mysql_error(); tak ti vypise "no database selected".. chybu mas vo vybere databazy...

Kód:
   $linkudb=mysql_connect('localhost', 'root', '') OR die(mysql_error());
               
$r=mysql_select_db('databaza', $linudb) OR die(mysql_error());
           


query bude
Kód:
$status= MySQL_Query("UPDATE odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'");


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 22.04.2009 13:17 | Vysvetlenie

Dik za vysvetlenie..Emer, takze ak chcem zapisat query pre konkretnu databazu (ak by som ich mal viac) tak by to vyzeralo nejako takto??

Kód:
$linkudb=mysql_connect("11.111.11.111", "xxxxxx", "xxxxx");
   if (!$linkudb) {
                die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
               }
$databaza1=@mysql_select_db("xxxxxx", $linkudb);
   if (!$databaza1) {
             die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
            }


query:
Kód:
$status= MySQL_Query("UPDATE odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'", $databaza1);

Nejako takto by to malo vyzerat?? :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 22.04.2009 14:17 | Vysvetlenie

no phpmyadmin používa aj niečo takéto

Kód:
$status= MySQL_Query("UPDATE databaza.odhlasenie SET login='off' WHERE dlzkaprihlasenia<'$absencia'");


lebo hento asi nepôjde


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vysvetlenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.04.2009 14:28 | Vysvetlenie

>zaciatocnik: ako nepovinny druhy parameter mysql_query() sa uvadza identifikator spojenia, tzn. navratova hodnota z mysql_connect(), nie vysledok mysql_select_db()... zdrojovy kod suboru index.php, ktory si tu uviedol, je uplny? lebo nevidim tam includnuty subor funkcie.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 22.04.2009 18:35 | Vysvetlenie

>stenley: Subor Index.php nie je cely..Uviedol som len tu cast z neho, priamo suvisiacu s mojim sql dopytom resp. s update.. Ale mam to tam (funkcie.php) includnute..Dobre..tak ako teda ma vyzerat spravne ten zapis ak mam napr. dve DB a potrebujem spravit update napr. tabulky č.1 v jednej z nich?? Tak ako to napisal miso250593?Alebo ak je to nepovinny parameter (ako pises stenley), tak potom nemusim zadavat vôbec identifikator spojenia, aj keby som mal X- databaz? Staci len uvies nazov tabulky?? :loony:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 22.04.2009 19:07 | Vysvetlenie

jj
ked zadávaš dotaz tak sa mysql_select_db presunieš do tej DB

ale teoreticky by to mohlo ist aj takto
databaza.tabulka
ale v praxi som to ešte neskúšal

a ten identifikátor ti asi ani moc nepomôže...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vysvetlenie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 22.04.2009 19:39 | Vysvetlenie

Pokial neuvedies druhy parameter, pouzije sa ten, ktory bol ako posledny otvoreny pomocou mysql_connect.


 [ Príspevkov: 10 ] 


Vysvetlenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

517

24.09.2008 12:19

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v Modifikácie, návody a projekty

19

3260

14.01.2011 8:31

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v PHP, ASP

3

241

13.08.2010 11:32

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v Správy pre vedenie fóra

5

840

25.05.2010 11:28

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie pojmov

v Siete

1

670

19.08.2006 15:10

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Coinminer ? Vysvetlenie

v Antivíry a antispywary

5

165

14.07.2014 0:56

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

453

23.11.2008 20:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie importu

v Ostatné

2

94

30.01.2013 15:37

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie bublesort

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

138

10.12.2014 22:37

Misosvk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

247

13.11.2010 20:57

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie PHP kodu

v PHP, ASP

2

133

18.10.2017 16:36

IPP

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java, vysvetlenie prikazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

347

24.11.2013 17:18

Vikinger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovanie ram (vysvetlenie)

v Pamäte

3

1973

27.01.2010 21:35

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekná url - vysvetlenie.

v Ostatné

1

233

26.08.2012 15:33

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tv karta vysvetlenie

v Rozširujúce karty

0

748

16.01.2008 17:37

R.I.P.

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie zdrojaku k programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

227

20.06.2010 13:19

ac.milan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF