[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 10.06.2009 11:02 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

co to znamena?

ako ti riesit ?

Kód:
#  Warning  Line 70, Column 52: cannot generate system identifier for general entity "akcia"

…6.2009 | <a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránk



An entity reference was found in the document, but there is no reference by that name defined. Often this is caused by misspelling the reference name, unencoded ampersands, or by leaving off the trailing semicolon (;). The most common cause of this error is unencoded ampersands in URLs as described by the WDG in "Ampersands in URLs".

Entity references start with an ampersand (&) and end with a semicolon (;). If you want to use a literal ampersand in your document you must encode it as "&amp;" (even inside URLs!). Be careful to end entity references with a semicolon or your entity reference may get interpreted in connection with the following text. Also keep in mind that named entity references are case-sensitive; &Aelig; and &aelig; are different characters.

If this error appears in some markup generated by PHP's session handling code, this article has explanations and solutions to your problem.

Note that in most documents, errors related to entity references will trigger up to 5 separate messages from the Validator. Usually these will all disappear when the original problem is fixed.
# Error Line 70, Column 52: general entity "akcia" not defined and no default entity

…6.2009 | <a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránk



This is usually a cascading error caused by a an undefined entity reference or use of an unencoded ampersand (&) in an URL or body text. See the previous message for further details.
# Warning Line 70, Column 57: reference not terminated by REFC delimiter

…9 | <a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránky Dia



If you meant to include an entity that starts with "&", then you should terminate it with ";". Another reason for this error message is that you inadvertently created an entity by failing to escape an "&" character just before this text.
# Warning Line 70, Column 57: reference to external entity in attribute value

…9 | <a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránky Dia



This is generally the sign of an ampersand that was not properly escaped for inclusion in an attribute, in a href for example. You will need to escape all instances of '&' into '&amp;'.
# Error Line 70, Column 57: reference to entity "akcia" for which no system identifier could be generated

…9 | <a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránky Dia



This is usually a cascading error caused by a an undefined entity reference or use of an unencoded ampersand (&) in an URL or body text. See the previous message for further details.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.06.2009 11:12 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

odpoved na tvoju otazku tam mas aj napisanu: & zmenit na &amp;


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 10.06.2009 11:14 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

naozaj nič v zlom, ale ak chceš robiť webstránky, jednoducho po anglicky MUSÍŠ vedieť!


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 10.06.2009 11:14 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

vdaka, uz to mam
pekny den


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 10.06.2009 11:17 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

Kód:
<a href="novinky.php?id=78&akcia=view">Spustenie internetovej stránky</a>


neviem preco to validator vyhadzuje ako chybu ale spravne by to malo byt takto:
Kód:
<a href="novinky.php?id=78&amp;akcia=view">Spustenie internetovej stránky</a>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 10.06.2009 11:26 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

1. Error Line 99, Column 29: required attribute "id" not specified

<map name="dianatech_banner">



The attribute given above is required for an element that you've used, but you have omitted it. For instance, in most HTML and XHTML document types the "type" attribute is required on the "script" element and the "alt" attribute is required for the "img" element.

Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.


jaky tam moze byt problem?

map som robil podla prikladu: http://www.w3schools.com/tags/att_map_name.asp

mam obrazok:
Kód:
<img src="pictures/dianatech_12.jpg" alt="DianaTech main banner" usemap="#dianatech_banner" border="0" />


a dole map:
Kód:
<map name="dianatech_banner">
<area shape="rect" coords="140,66,277,98" href="http://www.komesplus.sk/" target="_blank" alt="Komes plus" />
</map>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 10.06.2009 12:05 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

Chyba je tu:
Kód:
<map id="dianatech_banner">
a ked nerozumies po anglicky tak mas tu cesky validator: http://validator.w3.cz/


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 10.06.2009 12:07 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

kaidžas píše:
Chyba je tu:
Kód:
<map id="dianatech_banner">
a ked nerozumies po anglicky tak mas tu cesky validator: http://validator.w3.cz/

takze chyba je aj tu http://www.w3schools.com/tags/att_map_name.asp :(
ked dam ale id, tak to nejde, takze nerozumiem
a neries tu anglictinu,a le problem, na anglictinu su ine fora
edit: required attribute "id" not specified tomu rozumiem, neboj sa.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vysvetlenie jednej chyby validacie

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 10.06.2009 12:29 | Vysvetlenie jednej chyby validacie

OK, chyba vyriesena


 [ Príspevkov: 9 ] 


Vysvetlenie jednej chyby validacie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapojenie jednej GTX 980 a jednej GTX 980 TI do SLI

v PC zostavy

3

247

17.08.2015 14:29

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v Modifikácie, návody a projekty

19

3305

14.01.2011 8:31

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

566

24.09.2008 12:19

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v PHP, ASP

9

428

22.04.2009 19:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v PHP, ASP

3

260

13.08.2010 11:32

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie

v Správy pre vedenie fóra

5

882

25.05.2010 11:28

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie importu

v Ostatné

2

107

30.01.2013 15:37

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie programu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

475

23.11.2008 20:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie scriptu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

279

13.11.2010 20:57

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie bublesort

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

162

10.12.2014 22:37

Misosvk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Coinminer ? Vysvetlenie

v Antivíry a antispywary

5

213

14.07.2014 0:56

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie pojmov

v Siete

1

692

19.08.2006 15:10

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java, vysvetlenie prikazu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

379

24.11.2013 17:18

Vikinger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vysvetlenie PHP kodu

v PHP, ASP

2

205

18.10.2017 16:36

IPP

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekná url - vysvetlenie.

v Ostatné

1

253

26.08.2012 15:33

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casovanie ram (vysvetlenie)

v Pamäte

3

2204

27.01.2010 21:35

Jaro



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF