[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 23.10.2008 11:36 | Vyber pri strankovani

Caute ludkovia. Chcel by som Vas poprosit o radu. Mam spravenu galeriu v ktorej sa mi zobrazuju nahlady. Po kliknuti na nahlad sa mi otvori stranka, kde su uz zväcsene obrazky s pouzitim strankovania. To strankovanie mam riesene podla:
http://www.php-mysql-tutorial.com/php-mysql-paging.php
No a potreboval by som upravit to strankovanie tak aby mi vypisalo a zobrazilo aktualne poradie obrazka. Cize ak je obrazok v nahladoch napr. 3 v poradi, tak aby mi pri stranovani ukazalo resp. strankovanie zacinalo od cisla 3 ( << Previous (3) [4] [5] Next >> )
Neviete mi niekto poradit ako upravit to strankovanie??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vyber pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.10.2008 11:49 | Vyber pri strankovani

da sa to spravit velmi jednoducho a to tak, ze tento riadok:
Kód:
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)

zmenis na tento:
Kód:
for($page = $pageNum; $page <= $maxPage; $page++)


Vznikne vsak jeden problem a to taky, ze ked budes napr. na poslednej podstranke, tak bude v strankovani zobrazena len posledna cislica (z tvojho prikladu to bude 5)...

Preto bude lepsie, ak popises, co chces presne docielit, napr. aby bolo viditelnych vzdy minimalne 5 cisel a pod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 12:29 | Vyber pri strankovani

No chcem docielit to, aby mi po prechode z nahladov na galeriu so strankovanim zobrazilo aktualny obrazok na ktory si uzivatel klikol a tymto obrazkom zacinalo aj strankovanie. Tzn. Ak si klikne v nahladoch na 3 obrazok (povdedzme z 5 v galerii) v poradi, tak sa mu zobrazi 3 obrazok a zvyrazni sa aj aktualne poradie obrazka. Cize prezentacia fotiek by zacinala č.3
A prvotne strankovanie by vyzeralo takto:
<< First << Previous [1] [2] (3) [4] [5] Next>> Last>>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.10.2008 16:29 | Vyber pri strankovani

Do pôvodného nahrať miesto:
Kód:
else
   {
      $nav .= " <a href=\"$self?page=$page\">$page</a> ";
   }

týmto:
Kód:
else
   {
     if($page==$pageNum) $page="<strong style='color:blue'>".$page."<strong>";
      $nav .= " <a href=\"$self?page=$page\">$page</a> ";
   }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 17:23 | Vyber pri strankovani

No skusil som to zamenit, ale neurobilo to nic...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Vyber pri strankovani



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz pri strankovani

v PHP, ASP

13

466

25.05.2008 17:19

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vypisom pri strankovani

v PHP, ASP

12

441

02.06.2008 13:26

lostwarrior

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php,mysql strankovani

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1877

28.08.2009 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKO odstranim vyber systemu pri boote

v Operačné systémy Microsoft

11

1638

28.11.2009 23:22

jackaninm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber operacneho systemu pri spusteni PC

v Operačné systémy Unix a Linux

3

1230

01.11.2010 18:28

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pri boote na výber 2x W7?

v Operačné systémy Microsoft

5

69

18.01.2014 13:03

Scripty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc pri výber disku na Windows 8

v Pevné disky a radiče

9

331

11.11.2012 17:29

NjiS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber netbooku (výber z 2-och)

v Notebooky a netbooky

11

372

21.07.2014 11:38

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis chyby pri napalovani pri DVD hp DVDRAM GT30L

v Optické zariadenia

6

928

22.09.2010 17:53

nexter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BSOD 0x0000000A pri instalaci xp, 0x0000007E pri spustani

v AMD čipové sady

17

1694

16.07.2009 12:56

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pásy pri zmene rozlíšenia, alebo pri pustení videa

v ATI/AMD grafické karty

5

383

23.05.2009 6:21

jacho6380

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie scriptu pri Firefox a pri IE nie

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

275

29.03.2010 15:09

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook pri štarte seká alebo pri spustení z uspávacieho režimu

v Notebooky a netbooky

3

136

21.02.2015 18:09

liqua1

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

zavada pri spustani pri a po GRUBe

v Intel čipové sady

4

348

30.05.2010 16:36

ERROR 404

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 7 - chyba pri starte AsusVibe2.0 a aplikacie pri starte

v Operačné systémy Microsoft

5

205

31.07.2014 18:07

Megi



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF