[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 24.05.2008 17:06 | odkaz pri strankovani

Nazdarek. Mam taky mensi problemik s odkazom pri strankovani. :shock:

Odkaz vyzera nasledovne:
echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkom=$celkom&amp;od=".($celkom-$celkom%ROWS+1)."\">Koniec</a>

Stranka strankovanie.php, kde mam pouzity tento odkaz je ulozena, resp. odkazujem na nu cez:
<a href=\"index.php?menu=strankovanie\">Stranky</a>";

A moj problem spociva v tom, ze pri kliknuti na odkaz Koniec(alebo Nasledujuca) ma to presmeruje na index.php. Cize mi to nezobrazi nasledujuce stranky.
Neviete mi niekto poradit ako spravne zapisat odkaz, aby mi to zobrazilo nasledujuce stranky s vysledkom?? Ak som to pouzil ako samostatnu stranku, tak to fungovalo, ale ako nahle je stranka strankovanie.php pod odkazom (indexom) tak to nefunguje. Skusal som rozne kombinacie, ale zatial bezuspesne... :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 24.05.2008 20:30 | odkaz pri strankovani

mas to strasne zle riesene

pozri toto http://sietook.org/sk/clanok/strankovan ... mit-offset


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 12:33 | odkaz pri strankovani

No uz som nasiel jednoduchsie a krajsie riesenie. Ale stale pretrvava moj problem. A to ze ma stale po kliknuti na odkaz presmeruje na indexovu stranku. Prosim, nie je tu niekto, kto by mi vedel poradit?? Ako mam zapisat odkaz resp.co pouzit namiesto \"$self?strana=$strana\" ,tak aby ma to nehadzalo do index.php, ale mi to zobrazilo vysledky na tej mojej stranke strankovanie.php.
Teraz vyzera odkaz na Predchadzajucu stranku takto :
$pred = " <a href=\"$self?strana=$strana\">[Predchádzajúca]</a> ";


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2008 13:05 | odkaz pri strankovani

co ti brani dat strankovanie.php namiesto $self?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 13:21 | odkaz pri strankovani

No to, ze ked tam dam strankovanie.php , tak mi po kliknuti na odkaz vypise Stranka nenajdena..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2008 13:24 | odkaz pri strankovani

tak ten subor pekne premiestni k index.php, alebo si do odkazu daj patricnu cestu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 13:52 | odkaz pri strankovani

pockaj stenley...teraz mi nie je celkom jasne, co mas na mysli tym, ze si mam ten odkaz premiestnit k index.php. A ak som si zadal presnu cestu tzn . : index.php?menu=strankovanie , tak mi vypisalo, ze nevie stranku najst...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 25.05.2008 14:22 | odkaz pri strankovani

ked mas url napr index.php?p=premenna&data=data atd, tak ta $_SERVER['php_self'], ako si si spravne vsimol, presmeruje na index.php ;) cize je sprostost pouzit to

za dalsie, do toho odkazu treba pouzit napr
<a href="index.php?povodny_odkaz=povodne_premenne&nove_premenne=nove_premenne">odkaz</a>

pokial ti funguje odkaz co si uvadzal index.php?menu=strankovanie a mas SPRAVNE napisanu funkciu pre includovanie stranok podla url premennych (o com vazne pochybujem!), tak mas potom blbo umiestneny subor strankovanie.php alebo ako sa ti vola


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 14:43 | odkaz pri strankovani

El.. Odkaz index.php funguje..Odkazy na podstranky su ulozene v lavej casti hlavnej stranky nazvanej povedzme ako odkazy.php a su tiez funkcne. Medzi tymito odkazmi je aj odkaz na stranku strankovanie.php. Ono mi ju nacita,spravne zobrazi a v tej samotnej stranke je cely skript pre strankovanie. Zobrazi mi prvotny vypis z tabulky napr. prvych 5 vysledkov, no po kliknuti na "dalsie" to uz zblbne. Tak neviem ako by som mohol mat blbo umiestneny subor strankovanie.php. A to incudovanie stranok.. Ak je na linuxsofte blbo napisane, tak potom ho mam tiez blbo.. pretoze cely cas vychadzam resp. ucim sa podla serialu na linuxsofte... Fakt uz neviem, ako to zapisat aby to islo..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2008 16:36 | odkaz pri strankovani

neviem presne, ako to tam mas vyriesene, ale ked ti funguje uvodne nacitanie prvych 5 vysledkov na adrese trebars
Kód:
index.php?menu=strankovanie
tak ked chces zobrazit dalsiu podstranku v poradi, tak proste vygenerujes odkaz
Kód:
index.php?menu=strankovanie&stranka=2

co vlastne znamena, ze zobrazi vysledky 6-10


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 16:57 | odkaz pri strankovani

Hosi..toto vsetko som uz skusal..A fakt uz neviem ako to mam zapisat..Mozno som zle napisal o co mi vlastne ide. Takze hodim sem vsetky scripty (trocha ich okresem aby zas nezabrali vela miesta) ak by bol niekto ochotny vyskusat to a pomoct s tym, tak budem velmi rad..

Takze :
script Index.php:
<?
session_start();
require "./func.php";
if (!$_SESSION["nick"]) {
echo "Nemáte prístup do tejto sekcie!!";
Header("Location: login.php");

exit;
}
if ($_GET["clanek"]=="odhlaseni")
{
unset($_SESSION["nick"]);
Header("Location: login.php");
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>
Skusobny web
</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<style type="text/css" title="text/css">
</style>
</head>
<BODY text=#000000 bgColor=#cec3af>
<div align="center">
<table width="760" cellpadding="0" cellspacing="0" border="1">
<tr>
<td width="760" height="120" colspan="2" align="center" bgcolor="#cec3af"><img src="hlavicka.jpg" width="530" height="95"></td>
</tr>
<tr>
<td width="160" valign="top"><?include "./odkazy.php"?></td>
<td width="600" valign="top"><?ukazclanek()?></td>
</tr>
</table>
</div>
</body>
</html>

Odkazy.php:
<?
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=odhlaseni\">Odhlásit</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=uvod\">Uvod</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=nahrajfoto\">Zaslať fotografie</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=vyhladavanie\">Uživatelia</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=stranky\">Strankovanie</a></p>";
?>

Stranky.php:

<?php
mysql_connect("XXXXX","XXXXX","XXXXX");
mysql_select_db("XXXXX");

$rowsPerPage = 3;

$pageNum = 1;
if(isset($_GET['page']))
{
$pageNum = $_GET['page'];
}

$offset = ($pageNum - 1) * $rowsPerPage;

$query = "SELECT COUNT(*) FROM galery LIMIT $offset, $rowsPerPage";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');

while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo $row['album'] . '<br>';
}
echo '<br>';

$query = "SELECT COUNT(*) AS numrows FROM galery";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
$numrows = $row['numrows'];

$maxPage = ceil($numrows/$rowsPerPage);

$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
$nav = '';
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
if ($page == $pageNum)
{
$nav .= " $page ";
}
else
{
$nav .= " <a href=\"$self?page=$page\">$page</a> ";
}
}

if ($pageNum > 1)
{
$page = $pageNum - 1;
$prev = " <a href=\"$self?page=$page\">[Predchádzajúca]</a> ";

$first = " <a href=\"$self?page=1\">[Začiatok]</a> ";
}
else
{
$prev = '&nbsp;';
$first = '&nbsp;';
}

if ($pageNum < $maxPage)
{
$page = $pageNum + 1;
$next = " <a href=\"$self?page=$page\">[Nasledujúca]</a> ";

$last = " <a href=\"$self?page=$maxPage\">[Koniec]</a> ";
}
else
{
$next = '&nbsp;';
$last = '&nbsp;';
}
echo $first . $prev . $nav . $next . $last;
?>

ukazclanek:
<?

function ukazclanek ()
{
if ((string)$_REQUEST["clanek"]<>'') $mujclanek=$_REQUEST["clanek"]; else $mujclanek="stred";
if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
$nazevclanku=$mujclanek.".htm";
include $nazevclanku;
elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
$nazevclanku=$mujclanek.".php";
include $nazevclanku;
else:
$nazevclanku=$mujclanek.".htm";
include "notfound.php";
endif;
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2008 17:04 | odkaz pri strankovani

namiesto odkazov typu
Kód:
$self?page=$page

si daj
Kód:
index.php?clanek=stranky&page=$page


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 25.05.2008 17:15 | odkaz pri strankovani

Stenley dik.. Uz to konecne ide.. :-D
Kurna ... a stacilo len tak malo. Zamenit ? za &..
A zasa som o nieco mudrejsi...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
odkaz pri strankovani

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.05.2008 17:19 | odkaz pri strankovani

keby si si pozrel odkazy, ake ti to vygenerovalo, tak by si to uz mal davno spravene...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 14 ] 


odkaz pri strankovani



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri kliknuti na odkaz sa otvori tento odkaz v novom okne

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

1415

08.12.2007 21:08

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber pri strankovani

v PHP, ASP

4

315

23.10.2008 17:23

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vypisom pri strankovani

v PHP, ASP

12

441

02.06.2008 13:26

lostwarrior

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie len casti z clanku pri strankovani medzi vsetkymi

v PHP, ASP

9

336

28.04.2011 2:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri kopirovany na USB vytvori odkaz

v Antivíry a antispywary

6

376

28.12.2015 15:09

cLickY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php,mysql strankovani

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

32

1877

28.08.2009 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz

v Správy pre vedenie fóra

11

1568

18.09.2007 22:47

nZL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz

v Ostatné

3

781

10.02.2007 15:43

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

511

28.08.2008 15:08

Sup

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

410

01.11.2010 10:22

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz

v Redakčné systémy

4

600

15.04.2007 20:15

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz

v PHP, ASP

6

568

23.05.2007 19:35

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

439

10.06.2009 11:55

idiotart

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hypertextový odkaz

v Ostatné programy

6

157

13.06.2015 14:12

derdis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

probém odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

170

15.06.2013 22:57

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neplatný odkaz

v Operačné systémy Microsoft

3

225

25.10.2008 9:52

Stanley73



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF