[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.10.09
Prihlásený: 24.09.11
Príspevky: 27
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 07.01.2010 19:33 | uvolnenie pola

srry za tu zaplavu priblblych otazok ale este jedna:

Je treba uvolnovat pamat po statickych poliach?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 07.01.2010 19:57 | uvolnenie pola

Staticke pole sa uvolnit neda. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.10.09
Prihlásený: 24.09.11
Príspevky: 27
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 07.01.2010 20:58 | uvolnenie pola

rovno polozim dalsiu otazku sem:

ako mozu manipulovat cudzie triedy s premennymi zadeklarovanymi ako PROTECTED?

dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 08.01.2010 0:17 | uvolnenie pola

no, teoreticky moze manipulovat s protected premennymi iba trieda, ktora je zdedena od tej, ktorej patri dana premenna. Ale smerniky ti dovolia manipulovat aj s private aj s protected premennymi. napr :
Kód:
#include <stdio.h>

class a {
   protected:
      int i;
   public:
      a() {
         i=9;
      }
      int return_i() {
         return i;
      }
      int *addd() {
         return &i;
      }
};

int main() {
   a A;
   int *p;
   printf("%d\n",A.return_i());
   //p=A.addd();
   p=(int*)&A;
   *p=2;
   printf("%d\n",A.return_i());
   return 0;
}


toto riesenie je ale pravdepodobne dost zavisle na pouzitom kompilatore, neviem ako by sa spravalo napriklad vo visual studiu, kedze mozno naraba s class-ami trochu inak, a nemusi platit takato jednoducha finta, v tom priade by sa dal pozit ten zakomentovany riadok a funkcia addd, ktora vrati adresu premennej i a potom mozes na nu normalne zapisovat. Pokial by si chcel zapisovat na premenne, ktore nie su uplne na zaciatku, cize nemaju rovnaku adresu ako struktura, bolo by treba najskor skontrolovat, s akym posunutim sa vyskytuju v programe a az potom zapisovat na *(p+posunutie). Ale to uz je trochu divne a v tomto stave nie prilis pouzitelne riesenie, kedze po pridani nejakej premennej na nevhodne (pricom tazko je odhadnut nevhodne) miesto, by sa to cele poposuvalo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
NapísalOffline : 08.01.2010 14:14 | uvolnenie pola

protected a private je to iste?


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 08.01.2010 14:17 | uvolnenie pola

nie, k protected premennym a funkciam mozu pristupovat aj oddedene triedy, k private nemozu. Aspon myslim OOP mi moc nehovori.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 08.03.09
Prihlásený: 01.09.17
Príspevky: 1113
Témy: 86 | 86
Bydlisko: 00100100
NapísalOffline : 08.01.2010 14:19 | uvolnenie pola

aha lebo ja som sa este k dedicnosti nedostal a vyzeralo to ze je to to iste sry za OT


_________________
Programming is The Best
Hackers Are Not Crackers!!! Hackers build things, crackers break them!
;-)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 16.02.08
Prihlásený: 08.12.10
Príspevky: 235
Témy: 13 | 13
NapísalOffline : 10.01.2010 10:13 | uvolnenie pola

Ono, rozumejsie by bolo uviest jazyk, kedze sa to vsade v par malickostiach lisi...
Ak s OOP zacinas, tak Ta protected vobec nemusia trapit...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
uvolnenie pola

Registrovaný: 02.11.07
Prihlásený: 18.03.15
Príspevky: 470
Témy: 22 | 22
Bydlisko: Zilinska Un...
NapísalOffline : 10.01.2010 20:18 | uvolnenie pola

protected a virtualne funkcie, maju hlavne pouzitie pri dedicnosti. Protected sa sprava ako private, len pri videdenych funkciach sa sprava ako publc. Takze to zatial neries, ked zacinas.


_________________
Notebook: HP EliteBook 8740w
You can see my work in my www
 [ Príspevkov: 9 ] 


uvolnenie pola



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uvolnenie docasneho priecinku

v Ostatné programy

1

267

22.12.2009 15:27

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rychle uvolnenie Ram

v Ostatné programy

7

1312

07.02.2010 2:39

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hra na uvolnenie

v Počítačové hry

16

1312

25.01.2009 13:13

ado21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uvolnenie miesta na disku

v Pevné disky a radiče

2

236

30.06.2012 11:45

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INDEX POLA

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

460

15.10.2009 11:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vrátenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

237

08.11.2012 19:01

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dlžka pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

383

16.10.2009 22:40

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C naplnenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

718

11.12.2011 15:34

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sirka formularoveho pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

248

20.04.2009 15:47

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nasobenie pola Pascal

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

227

15.06.2013 22:47

dany2281995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie do pola

v PHP, ASP

2

250

17.01.2009 15:29

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

inicializacia viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

15

695

02.09.2008 10:15

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia pola - C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

810

12.11.2010 13:40

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítanie záznamov poľa

v Delphi, Visual Basic

10

851

22.12.2007 21:34

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladavanie viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

4

268

13.10.2007 23:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenie vypisu pola ..

v PHP, ASP

3

292

01.07.2009 17:05

stenley



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF