[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 07.02.2008 20:51 | Načítanie do poľa

Čaute, chcel by som poprosiť o radu. Potrebujem načítať z databázy všetky ID do klasického poľa pole[0], pole[1] a atď aby som potom mohol pomocou funkcie rand náhodne generovať tieto ID. Tak keby mi niekto vedel pomôcť najlepšie celý proces od dotazu do databázy, lebo skúšal som to rôzne, ale vždy mi načíta iba posledné ID. Ďakujem pekne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Načítanie do poľa

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.02.2008 20:55 | Načítanie do poľa

potrebujes pouzit len jednu nahodnu hodnotu ID alebo chces nejak pouzivat vsetky na jednom mieste, ale nahodne roztriedene?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 20:59 | Načítanie do poľa

Ide o to, že mám obrázky v databáze a chcem na stránke zobraziť vždy dva náhodné pri každom načítaní a tak som si myslel, že si načítam ID do poľa a potom vždy náhodne vygenerujem dve čísla a načítam z poľa ID. Ale v podstate ako sa s tým magorím, tak by som chcel vedieť ako viem načítať údaje z databázy do poľa? Dik pekne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 21:00 | Načítanie do poľa

Ide o to, že mám obrázky v databáze a chcem na stránke zobraziť vždy dva náhodné pri každom načítaní a tak som si myslel, že si načítam ID do poľa a potom vždy náhodne vygenerujem dve čísla a načítam z poľa ID. Ale v podstate ako sa s tým magorím, tak by som chcel vedieť ako viem načítať údaje z databázy do poľa? Dik pekne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 21:01 | Načítanie do poľa

Jo a zabudol som ti asi odpovedať, tentokrát by to malo byť na jednom mieste.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Načítanie do poľa

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.02.2008 21:08 | Načítanie do poľa

takze ked chces ziskat 2 nahodne hodnoty (riadky) z tabulky mozes pouzit tento select (samozrejme si ho poupravujes, ale dolezite je tam RAND(), ktory ti nahodne preusporiada jednotlive zaznamy):
Kód:
SELECT id FROM obrazky ORDER BY RAND() LIMIT 2

Ak chces ziskat vsetky hodnoty, odstranis odtial LIMIT 2

PHP kod (ulozenie ziskanych zaznamov do pola $arrID):
Kód:
$sql = "SELECT id FROM obrazky ORDER BY RAND() LIMIT 2";
if($res = mysql_query($sql))
{
   while($row = mysql_fetch_assoc($res))
   {
      $arrID[] = $row['id'];
   }
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 07.02.2008 21:32 | Načítanie do poľa

Diky pekne, nakopili sa mi tam chyby a nekonečne som sa zamotal, diky ešte raz.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Načítanie do poľa



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu suboru do pola v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

1687

28.04.2011 10:39

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uvolnenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

302

10.01.2010 20:18

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dlžka pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

374

16.10.2009 22:40

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INDEX POLA

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

444

15.10.2009 11:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vrátenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

214

08.11.2012 19:01

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklaracia pola - C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

799

12.11.2010 13:40

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presun prvkov pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

186

18.10.2012 1:51

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladavanie viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

4

259

13.10.2007 23:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

inicializacia viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

15

661

02.09.2008 10:15

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena klucov pola

v PHP, ASP

7

329

08.05.2009 15:28

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zlucenie prvkov pola

v PHP, ASP

3

210

23.03.2012 11:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Identifikácia prvku poľa

v PHP, ASP

4

286

12.03.2009 22:49

cube2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítanie záznamov poľa

v Delphi, Visual Basic

10

826

22.12.2007 21:34

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C naplnenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

711

11.12.2011 15:34

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenie vypisu pola ..

v PHP, ASP

3

283

01.07.2009 17:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nasobenie pola Pascal

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

202

15.06.2013 22:47

dany2281995



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF