johny3212 - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 16 [ Vyhľadávanie našlo 470 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Notebooky a netbooky   Téma: Notebook do 400e


Odpovede: 12
Zobrazenia: 703


No ved nic moc k veci. Vychadza mi zatial ta Toshiba :).

 Fórum: Notebooky a netbooky   Téma: Notebook do 400e


Odpovede: 12
Zobrazenia: 703


Zdravim vas, hladam notebook do 400e pre kamosku. Je to skor na kancelarske pouzitie, do skoly a dake nenarocne hry. Hladam skor kvalitu, aby sa jej nepokazil do roka.

Zatial rozmyslam nad tymito troma:

http://www.ediscomp.sk/produkt/ASUS-NB- ... JE-EX132V/

http://www.ediscomp.sk/produkt/NO...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Čo potrebujem pre programovanie v C++ ?


Odpovede: 7
Zobrazenia: 1015


Ja mam troska iny nazor, C a C++ nie su uplne rozdielne jazyky, je to iba rozsirenie jazyka, prichod novsich programatorskych technik, zapuzdrenia, abstrakcie a templates, ale podstata je zachovana, az tak vela sa nezmenilo. Bezpodmienecne sa nauc zaklady C, nech mozes na nich stavat. Nove programat...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Ako na OpenGL - tutorialy


Odpovede: 2
Zobrazenia: 371


Samozrejme, je to novy projekt a pracujem na tom iba vo volnom case. Ale vsetko tam bude aj ohladom GLSL.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Ako na OpenGL - tutorialy


Odpovede: 2
Zobrazenia: 371


Cavte, chcel by som ukazat moj projekt na ktorom pracujem vo svojom volnom case. Jedna sa o OpenGL a GLSL tutorialy. V clanku by som chcel ukazat, ako skompilovat zdrojovy kod pre vsetky bezne operacne systemy a vytvorit graficke okno v ktorom budem renderovat objekty. Zameriam sa hlavne na operacne...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++ učitel


Odpovede: 39
Zobrazenia: 2038


To su prevody medzi sustavami: dvojkova,osmickova,desiatkova,sestastkova. Pocitac pouziva logicky binarnu dvojkovu. Na vyssej rovni sa kodi v sestnaskovej v hexakode. Tieto veci by vas mali ucit na strednej skole, prevody medzi jednotkami a ich vyznam. Pripadne si nieco o tom vygoogli, su to zakladn...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ - pouzitie dll


Odpovede: 13
Zobrazenia: 874


Ja neviem co pouzivate, ked to musite riesit takymto komplikovanym sposobom. Kodim v linuxe a vo windowse a to v Eclipse, Codeblocks, MVS. Vzdy mi stacilo cez ID v nastaveniach povedat iba linkeru nazov SO or DLL kniznice a kompilatoru dat hlavickove a to pouzivam xy kniznic + vlastne.
Jedine, ked ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Jazyk klávesnice


Odpovede: 9
Zobrazenia: 644


marian_r píše:
Normálne mám slovenskú klávesnicu aj pri programovaní. 8-)


To je hlupost. Tak sa neda pracovat, to som este nevidel a skuseneho kodera.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: funkcia pre vypis dvojrozmerneho pola v C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1138


Preco to robis takto komplikovane? Ved si sprav strukturu a do nej das informacie (znak,oznacenie), kt. potrebujes a potom vytvoris jednorozmerne pole z tej struktury. Vies co je struktura?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++/Linux poradit kniznice


Odpovede: 8
Zobrazenia: 533


Presne, ked si najdes dobry tutorial urcite to tam najdes. To su zaklady podobnych tutorialov: bottony,eventy,kreslenie ... . Ak by si to skusal v MFC, mozem ti poslat prednesku, kde sme sa tomu venovali, ale vidim, ze si linuxak, co je fajn. Ja by som si zvolil QT alebo mozes skusit aj Java, to by ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: S akým jazykom začať ???


Odpovede: 3
Zobrazenia: 429


Napis, ake programi si predstavujes pod tym? Na co by si sa chcel zamerat a na akej urovni? Kazdy programovaci jazyk je vhodny na nieco ine.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: funkcia pre vypis dvojrozmerneho pola v C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1138


Kod som smeroval pre v.tkac . Ja som mu dal riesenie, ake by som pouzil ja. Nech si vyberie :). Zalezi ci bude mat pevne danu velkost pola alebo ho bude aj menit to uz je na nom.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: funkcia pre vypis dvojrozmerneho pola v C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1138


Skus pouzit toto,zbuchal som take univerzalne riesenie. Kukni si ako to funguje.


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

void NaplnPole2D(char ** pole, int V, int H);
char **Calloc2(int V, int H);
void Free2(char ** pole, int V, int H);

void Free2(char ** pole, int ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: funkcia pre vypis dvojrozmerneho pola v C


Odpovede: 9
Zobrazenia: 1138


V prvom rade ako vtupny parameter bude:

int vypis(int vyska, int sirka, char **ppo) a vypis rob cez dva cykli.


for(v = 0; v<vyska;v++)
{
for(h = 0; h<sirka;h++)
{

}
}



Inak dvojrozmerne polia sa moc nepouzivaju alebo vobec, staci ze vies, ze tak...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++/Linux poradit kniznice


Odpovede: 8
Zobrazenia: 533


Ja tiez neovladam GTK, ale data 1000x1000 su spracovatelne v realnom case na normalnom PC, nie je to nic hrozne, takze si mal nieco zle. Ja by som na to pouzil OpenGL, ale ako zaciatocnikovi by ti to dlho trvalo. Robil som v MFC, tam som si vykreslil bimapu a klikal na pixely a farbil a potom ju sti...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++ učitel


Odpovede: 39
Zobrazenia: 2038


Ten serial je nic moc, uz len preto, ze prvy tutorial vravi ako nainstalovat Dev-C++, to nie je ani Visual C++ ani ISO C++, je to grc bez podpory :). To uz radsej http://www.builder.cz/art/cpp/cpp_oop.html

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: c++ praca


Odpovede: 8
Zobrazenia: 747


Zalezi, co budes robit ako programator. Na zvladnutie jazyka a pracu v nom vysokoskolske vzdelanie nepotrebujes. Na bezne desktop aplikacie, kt. sa venuje vela firiem, tak tiez nie. Inak bez vysky necakaj nejaky seriozny vyvoj hlavne v oblasti priemyslu, IT, radiokomunikacii, dopravy, bezpecnosti a ...

 Fórum: Siete   Téma: Mala rychlost kopirovania cez LAN kabel


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1028


Internetove spojenie ti ide ako na tych kompoch, ked nieco stahujes z netu.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C alebo C++ potrebujem poradiť :)


Odpovede: 6
Zobrazenia: 1622


Ak si pozries zaklady v C, nic tym nepokazis. Je to jazyk, kt. sa stale pouziva na nizsej urovni hlavne. Jeho vyhoda je, ze ked nakodis kniznicu v C, mozes ju bez problemov pouzit v Jave, C++, C# ... Hlavne si kukni rozdiely medzi C a C++, az take velke nie su (OOP, Templates). C++ ma uz v standarde...

 Fórum: Siete   Téma: Pada spojenie notebook - wifi


Odpovede: 3
Zobrazenia: 1064


Tazko povedat, ked pises, ze vsetko mas OK, vypadne spojenie, kde je chyba? Mozeme iba hadat.
Skus tam aj daky dalsi PC. To DHCP nechaj zapnute na routri aj pc, to musi ist.
Pripadne skus resetnut router.
Navieme ani kde ti to pada. Pada ti to iba na internetovom spojeni alebo vypadne all fyzi...

 Fórum: Siete   Téma: Neviem heslo na wi-fi


Odpovede: 11
Zobrazenia: 2180


Ano, cez tu adresu sa dostanes na rozhranie routra a tam sa da nastavit aj wifi. Ak ti nejde defaultne heslo z prirucky k routru, tak su len dve moznosti ako som pisal (reset routra, kontaktovat ISP or toho co ti to zapajal).

 Fórum: Siete   Téma: Neviem heslo na wi-fi


Odpovede: 11
Zobrazenia: 2180


Heslo na tvoje wifi a na tvoj router nie je to iste, to su dve rozne rozhrania s roznymi prihlasovacimi udajmi.

 Fórum: Siete   Téma: Neviem heslo na wi-fi


Odpovede: 11
Zobrazenia: 2180


Troska si ujasni pojmi. Vidim, ze sam nevies o com pises. Wifi je jedna vec a router je druha vec. Ty sa nechces dostat na wifi, ale na http server routra cez tvoj browser, kde mozes svoj router konfigurovat, mam pravdu? Heslo na wifi vies, internet ti ide? Takze potrebujes heslo do tvojho routra, s...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Aky jazyk si mam zvolit?


Odpovede: 8
Zobrazenia: 1084


Ak si zvolis to c++ a QT, budes to robit v GCC kompilatore, co povazujem za super volbu, tak na komunikaciu ti odporucam pouzit
http://www.boost.org/doc/libs/1_46_1/do ... _asio.html
tiez ju pouzivam na komunikaciu s HW cez USB port. Je to najviac sofistikovana kniznica pre c++. V GCC pri instala...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: zvuk


Odpovede: 6
Zobrazenia: 517


Ty chces programovat zvuk? Ale na akej urovni? Chces iba zobrat zvukovy format a prehrat ho? Spominal si frekvenciu atd, teda chces pracovat so zvukovymi vzorkami a napr. orezat istu frekvenciu a tak? Na takej nizkej urovni, na to treba znalosti filtrov, co je kurva zlozite aj pre vysokoskolaka. Ak ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Jazyk klávesnice


Odpovede: 9
Zobrazenia: 644


Moj nazor, slovencina nema co robit v programovani a v kode :). Vyhradne Aj, komentare, vsetko Aj. Slovencina jedine ak to je nutne pri vizualizacii na monitore, ale to musi byt poziadavka. Si musis aj v kode nastavit jednoznacne jazykove rozhranie, hlavne koli roznym OS s roznymi zazykmi. Ak mas Aj...

 Fórum: Siete   Téma: PREPOJENIE A ZDIELANIE MALEJ SIETE


Odpovede: 5
Zobrazenia: 806


To DHCP nevypinaj na tych 2 routroch, ale iba na tom jednom ASUS. Na LINKSYS a TENDRA zapni DHCP. ASUS musis prepnut do bridge modu, ak to vie!!! Pingnes ten TV? A nemozes priamo pripojit TV na 1. router? Ci tam uz nemas porty? Myslim, ze to moc komplikujes. Pozor, aby si nemal 2 DHCP na jendej siet...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Uznávane jazyky


Odpovede: 40
Zobrazenia: 1302


V podstate mas zas pravdu, ale myslel som to vseobecne, lebo vsetky tie nizkourovnove jazyky mozu byt horor aj C, uz najnovsie verzie C++0x obsahuju tak neskutocne dobre a inteligentne veci na vysokej urovni o ktorych vela dobrych koderov ani nevie, lebo sa ucia z 5 a viac rokov starych knih. Ale o ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Uznávane jazyky


Odpovede: 40
Zobrazenia: 1302


Ja som nepisal nic o pascale, ani som to slovo nespomenul :), takze suhlasim s tebou, ale kritiku neberiem :).

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C++ - pouzitie dll


Odpovede: 13
Zobrazenia: 874


Ja vo svojom programe tiez pouzivam explicitne volanie kniznice, kde mam spraveny tak system nahravania toolboxov, kde vopred nepoznam ani nazov, je to nezavisle od OS (Linux-so aj Win-dll ...). Normal sa to kompiluje v ID. Mozem to tu ukazat, ale myslim, ze si uzivatel vystaci aj s tym klasickym na...
Stránka: 1 z 16 [ Vyhľadávanie našlo 470 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF