Zdravim,
potreboval by som poradit s priradzovanim hodnot do selectu. S vypisanim hodnout problem nemam ale ptorebujem to spravit tak ze v jednom selecte si zobrazim hodnoty z databaze. vyberiem jednu moznost a potrebujem aby sq mi v druhom selecte zobrazili dalsie hodnoty z db ktore su sparovane s id prveho selectu. Ma to tak riesene kazdy autobazar na nete...
nema s tym niekto skusenosti ? treba to robit cez javascript?
Pouzivat Ajax vobec netreba. Staci vsetky data (tzn. vsetky hodnoty prveho selectu a k nim prisluchajuce hodnoty druheho selectu) ponuknut Javascriptu a pri zmene v prvom selecte sa upravia moznosti v tom druhom - usetris zbytocne HTTP requesty. Presuvam.
Ďuri - vo väčšine prípadov Ajax treba. Je nezmysel, aby si si vopred do kódu generoval všetky možnosti, ktoré sa majú zobraziť po zmene prvého selectu.
Ak ide o pár záznamov, tak je použiteľná aj tvoja možnosť, ale pri väčšom množstve options v selecte to nie je tá správna cesta. A to jedno volanie stránky naviac neuškodí.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.