[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 27.01.2008 9:55 | two problems - url and maxlength

ahoj potrebujem do navstevnej knihy uz v nej mam aj vsetko administraciu aj smajle....dat na pole meno maxlength napr 8pismen. A nejako som to na nete nenasiel takze pls.
A druhy, ako urobit ze po napisani volne do textu http://www.nieoc.sk napr sa to premeni na odkaz?? potreboval by som to pls


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.02.07
Príspevky: 358
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Podvysoká, ...
NapísalOffline : 27.01.2008 10:20 | two problems - url and maxlength

1. Myslis <input type="text" name="nick" id="nick" vale="" maxlength="8" size="8"> ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.02.07
Príspevky: 358
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Podvysoká, ...
NapísalOffline : 27.01.2008 10:23 | two problems - url and maxlength

alebo potom ak v spracovani:

<? if($_POST['nick'].length > 8) {akcie} else {akcie} ?> ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.01.2008 11:04 | two problems - url and maxlength

$text= SubStr($text, 0, 8);


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 27.01.2008 11:40 | two problems - url and maxlength

ked chces aby ti http://nieco premenilo na odkaz tak skus toto:
Kód:
$Text = preg_replace("#(^|[\n ])([\w]+?://[\w\#$%&~/.\-;:=,?@\[\]+]*)#is", "\\1<a href=\"\\2\" target=\"_blank\">\\2</a>", $Text);


//phpBB je opensource :roll:, skus sa sa pozret v kodoch


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.01.2008 16:42 | two problems - url and maxlength

diky to maxlenght="8"> pomohlo :) ale xcel by som aj zabranit tomu aby useri zadavali nejake nepovolene znaky do nicku....neviete ako by sa to dalo?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.01.2008 18:15 | two problems - url and maxlength

Kód:
$nick=HTMLSpecialChars($nick);


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.01.2008 19:47 | two problems - url and maxlength

eh no ok ale v tom kode co si dal nie su definovane znaky ktore xcem aby sa nemohli pouzivat. teda ako?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 27.01.2008 20:51 | two problems - url and maxlength

Kód:
if (!eregi('^[a-zA-Z0-9_\-\.]+$',$text))
{
co ma spravit, ak zada zle znaky
} else {
co spravi, ak zada spravne
}

Je to tak dane, ze moze zadat pismena od a-z A-Z 0-9 a este _ - .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 28.01.2008 12:07 | two problems - url and maxlength

a este znak \ a bez -. teda ak das \-\ tak ti pocita znaky od znaku '\' po znak '\'.
a teda znak '-' ti vyhodnoti ako nespravny kedze nieje zadany v podmienke.
ale ak by si to chcel zapisat spravne tak mozes pouzit nieco ako tento.
skus davat pomlcku nakoniec vyberu.
Kód:
[a-zA-Z0-9_.-]

a hadam by bolo lepsie tam nedavat znacky zaciatku a ukoncenia vyrazu.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 28.01.2008 14:22 | two problems - url and maxlength

jasne, ja som sem len dal jeden script, co mi niekdo z vas tu uz poradil na overenie mailu.. len som to trosku upravil, ale nejak presne neviem co znamena...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 28.01.2008 17:10 | two problems - url and maxlength

nevite niekto ako urobit ze mate php script ktory overuje data ktore taha z db...potom ak nie su OK tak hodi chybu. A predstavujem si to takto:

meno: user1, heslo: test, presmerovanie: user1.php
meno: user2, heslo: test2, presmerovanie: user2.php

no a cize kedze vsetko je spojene jednou db rozhodol som sa v tom urobit bordel :D . teda asi tak ja ked zadam svoje meno, heslo tak ma presmeruje na adminchat.php teda mozem mazat, editovat, a davat bany. A ked usera1 po zadani mena,hesla presmeruje na user1.php bude moct LEN editovat prispevky. ale sice je to debilne riesebne ze na kazdeho usera jeden subor, ale useri takyto budu len 3 oni su VIP totiz. A inak kniha nie je na nick a heslo len pre "vyvolenych" je :) a teda vas xcem poprosit ze ci niekto nevie o scripte prihlasenia ktory dokaze to co popisujem hore, kazdeho usera overit v db meno,heslo v pripade bad udajov vyhodit else BAD UDAJE alebo ako sa vola ta funkcia. A teda toto potrebujem. ze kazdemu userovi VIP po zadani spravnych udajov ho to presmeruje na jeho subor. plsss a najlepsie by bolo aj keby ked to bude tahat z db tie nick boli GRAY ale to nemusi byt len pls pls nejaky scripticek ludia! a bolo by tiez OK keby to bolo aj bezpecne leob do tohto systemu co pouzivam teraz sa uz par ludi prelomilo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 28.01.2008 22:21 | two problems - url and maxlength

nevie niketo ako zakazat urcity nick? aby sa nemohol vlozit do inputu name ale hodilo by to alert


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 29.01.2008 14:13 | two problems - url and maxlength

Dalo by sa cez AJAX. Neviem presne ako, ale som si isty, ze by to islo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2008 16:20 | two problems - url and maxlength

to je fajn :( ale ako teda?? ja to surne potrebujem lebo nemam knihu na login a xcem zakazat svoj admin nick


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 29.01.2008 16:50 | two problems - url and maxlength

ja nechapem preco si takto kompikujete zivot. Ten cas co stravis cakanim na nejake riesenie tu na fore, tak za ten cas si mohol mat na svete jednoduchy login script zalozeny na session. Je to naozaj chvilka, ked sa clovek do toho pozrie.

jednoducho login form, uzivatelske meno, heslo. Po odoslani ak suhlasi s databazou zacat session a na kazdej stranke na zaciatku hodit session_start, skontrolovat par veci ohladom session v if-else podmienke. To je vsetko uplne jednoduche.

Dufam, ze toto zvladnes, ak nie pis...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2008 17:03 | two problems - url and maxlength

nie :) registracia login to je odradzovanie userov. tak viete co? kaslite na toto. a radsej mi pomozte ako urobit jednu vec. taky login ze mate
user1 heslo1 subor1php
user2 heslo2 subor2.php

xcem to ale narvat cele do jedneho loginu. A to neviem
:( nevite o niecom pls?? toto mi uz problemy vyriesi
akoze to bude tahat z db udaje a ked zada ok udaje presmeruje ho to na subor 1/2


Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 29.01.2008 17:11 | two problems - url and maxlength

a naco to je dobre, ked potom uz bude vedet nazov suboru, netreba sa lognut.. iba zatad prislusnu URL


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
two problems - url and maxlength

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 29.01.2008 17:27 | two problems - url and maxlength

ked ja ten login neviem urobit... :( ako??


 [ Príspevkov: 19 ] 


two problems - url and maxlength



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

two css styles, ie and default, 2px solid border?!

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

679

12.12.2008 15:48

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Subw problems

v Zvuk

12

155

13.10.2013 16:37

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ubuntu probléms

v Operačné systémy Unix a Linux

20

966

16.11.2008 16:34

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problems Mafiou

v Počítačové hry

2

254

24.02.2008 9:02

TricK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problems s FPS

v Notebooky a netbooky

2

197

25.05.2010 23:42

harmy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Probléms vytvorením jednoduchého zvazku.

v Pevné disky a radiče

1

291

15.09.2014 9:04

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

K 810i - problems citanim mailov

v Mobilné zariadenia

0

274

23.01.2011 10:27

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

asus g73sw disabled LCD device (Sound problems)

v Ovládače

5

311

18.07.2011 1:58

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Two Worlds2

v Počítačové hry

10

315

16.12.2010 20:30

Zoinks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Two selects

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

208

18.10.2010 1:03

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Two Worlds II

v Predám

4

342

06.05.2011 21:08

domino021

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OnePlus Two bez pozvanky

v Kôš

8

337

02.06.2016 22:40

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prince of persia - two thrones

v Počítačové hry

2

243

13.09.2011 17:35

patrikos68

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Half-life 2 : episode two

v Počítačové hry

3

444

04.09.2007 17:46

Markus_666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ONE PLUS TWO vs Z3

v Mobilné zariadenia

7

289

14.08.2015 21:59

vaci



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF