[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba miniatur

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.02.2008 13:21 | Tvorba miniatur

Zdravim, mam problem s tvorobu miniatur..
tu je kod, ktory spracuvava formular a nahrava obrazok na server a vytvara miniatury..
na konci este vytvori dalsiu tabulku...
problem je, ze mi to nic nespravi... ani neprida do tabulky riadok, ani tu dalsiu nevytvori a ani neuploadne obrazok/miniaturu..
hodi mi to len bielu obrazovku a dokonca ziadnu chybu !
dufam, ze mi pomozete:

Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL);
include ("config.php");

$nazov = $_POST['nazov'];
$popis = $_POST['popis'];
$poradie = $_POST['poradie'];
$obrazok = $_FILES['obrazok']['name'];


// adresare
$adresar ="img_produktkat/";
$nazov_obrazku = $adresar. $obrazok;
$adresar_miniatur = $adresar. "min/";





if ( move_uploaded_file( $_FILES['obrazok']['tmp_name'],
$nazov_obrazku ) ) {

// info
list( $sirka, $vyska, $typ, $atributy ) = getimagesize( $nazov_obrazku );





if ($type > 3) {
echo "Obrazok nieje jpg, gif alebo png.";
} else {


// vlozenie do databazi
$vlozit = "INSERT INTO produktkat
( nazov, popis, pripona, poradie )
VALUES
( '$nazov', '$popis', '$pripona', '$poradie' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die( mysql_error() );

$id_obrazku = mysql_insert_id();

$novy_nazov_suboru = $adresar.$id_obrazku. ".jpg";



// zmena na jpg
if ( $typ == 2 ) {
rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_obrazku);
} else {
if ( $typ == 1 ) {
$stary_obrazok = imagecreatefromgif( $nazov_obrazku );
}
elseif ( $typ == 3 ) {
$stary_obrazok = imagecreatefrompng( $nazov_obrazku );
}


// export do jpg
$obrazok_jpg = imagecreatetruecolor($sirka, $vyska);
imagecopyresampled($obrazok_jpg, $stary_obrazok, 0, 0, 0, 0,
                    $sirka, $vyska, $sirka, $vyska);
imagejpeg( $obrazok_jpg, $novy_nazov_suboru);

// upratanie
imagedestroy($stary_obrazok);
imagedestroy($obrazok_jpg);
}

// miniatury
$novy_nazov_miniatury = $adresar_miniatur.$id_obrazku. ".jpg";
// rozlisenie miniatur
$sirka_miniatury = $sirka * 0.10;
$vyska_miniatury = $vyska * 0.10;
// tvorba miniatury
$velky_obrazok = imagecreatefromjpeg($novy_nazov_suboru);
$miniatura = imagecreatetruecolor($sirka_miniatury, $vyska_miniatury);
imagecopyresampled($miniatura, $velky_obrazok, 0, 0, 0, 0,
                    $sirka_miniatury, $vyska_miniatury, $sirka, $vyska );
imagejpeg($miniatura, $novy_nazov_miniatury);
image_destroy($velky_obrazok);
imagedestroy($miniatura);




};



$produktkat = "produktkat";
mkdir ($produktkat.$id_obrazku, 0666);
mkdir ($produktkat.$id_obrazku. "min/", 0666);


$nazovtabulky = $produktkat.$id_obrazku;

$vytvor =
"CREATE TABLE IF NOT EXISTS $nazovtabulky(
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
popis TEXT NOT NULL ,
pripona VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
poradie INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY (id)
) CHARACTER SET utf8";
mysql_query($vytvor) or die (mysql_error() );
};

  if($vytvor){
    echo "
    Zmazali ste zaznam
    <script>
    window.location.replace(\"index.php?url=produkty\");
    </script>";

 
};
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.02.2008 20:13 | Tvorba miniatur

zdá sa mi že máš primnoho "};" over si to

/Myslím, že už aj v ridkoch pred koncom
[
CHARACTER SET utf8"; mysql_query($vytvor) or die (mysql_error() ); };
]
ale nemám veľa času prekopávať sa v tom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Tvorba miniatur

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 17.02.2008 20:16 | Tvorba miniatur

dikes.. nakoniec som to cele prerobil a spravil nanovo a tam uz nejako chyba nebola :D
dakujem aj tak..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 3 ] 


Tvorba miniatur



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s uložením miniatur do db

v PHP, ASP

6

473

09.11.2011 13:36

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba MIDI

v Audio programy

0

725

28.05.2009 1:20

lacid

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba loga

v Webdesign

1

3141

28.08.2007 21:06

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba hier

v Ostatné

6

199

31.12.2012 16:56

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba serveru

v Ostatné

4

497

25.09.2010 12:16

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba obrazku

v Ostatné

25

1911

13.09.2008 13:57

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba fora

v Redakčné systémy

3

532

01.05.2009 21:28

Majkl81

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba článkov

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

192

25.12.2014 14:02

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba aplikácie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

239

20.01.2014 22:46

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba templatu

v Redakčné systémy

2

340

20.05.2007 14:37

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba inštalátora

v Ostatné programy

4

547

17.04.2009 17:28

Nexus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Webu

v Ponuka práce

0

326

06.10.2014 12:59

MagnatWoofer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba hudby

v Audio programy

1

562

16.05.2012 16:48

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moja tvorba

v Webdesign

7

390

05.04.2008 8:07

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba webstránok

v Ponuka práce

0

790

30.08.2009 0:42

Dany

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Hudby

v Audio programy

2

492

27.05.2010 15:28

MiGi



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF