[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 07.11.2011 21:04 | Problém s uložením miniatur do db

Ahojte,mám tento kód:
Kód:
<?php

require "spojeniee.php";
 
$maxFileSize = "1000000"; // 1 MB file size

$image_array      = array("image/jpeg","image/jpg","image/gif","image/bmp","image/pjpeg","image/png");

$fileType = $_FILES['obrazok']['type'];
 
$msg = '';

$original = $_FILES [ 'obrazok' ][ 'tmp_name' ];

$velkost = getimagesize($original);

$sirka = $velkost[0];
 
$vyska = $velkost[1];

$tn_sirka=$velkost[0];
$tn_vyska=$velkost[1];
$max_rozmer=500;
       if($tn_sirka>$max_rozmer){
        $tn_vyska=$tn_vyska/($tn_sirka/$max_rozmer);
        $tn_sirka=$max_rozmer;
       }
       if($tn_vyska>$max_rozmer){
        $tn_sirka=$tn_sirka/($tn_vyska/$max_rozmer);
        $tn_vyska=$max_rozmer;
       }


$org = ImageCreateFromJpeg($original);

$tn = ImageCreateTrueColor($tn_sirka,$tn_vyska);
 
ImageCopyResized($tn,$org,0,0,0,0,$tn_sirka,$tn_vyska,$velkost[0],$velkost[1]);
ob_start ();
ImageJpeg($tn);
$image_thumb = ob_get_contents ();
ob_end_clean ();



if(@$_POST['submit'])
{

if (in_array($fileType, $image_array))
{

 if(is_uploaded_file($_FILES['obrazok']['tmp_name']))
 {
 
         if($_FILES['obrazok']['size'] < $maxFileSize)

            {
 
                  $obrazok =addslashes (file_get_contents($_FILES['obrazok']['tmp_name']));


        $sql = "INSERT INTO obrazky (obrazok,odkaz,type,image_height,
image_width,thumb_width,thumb_height,image_thumb) VALUES
     ('$obrazok','$_POST[odkaz]','$fileType','$vyska',
'$sirka' , '$tn_sirka' , '$tn_vyska','$tn' )";
             
        mysql_query($sql) or die(mysql_error());
      $msg = "Obrázok sa úspešne nahral";
         }
     else
    {
     
        $msg = 'Obrazok prekročil maximálny limit';
      
        }
   }
}
else
{
$msg = 'Neplatný obrázok ';
}

}
?>

 <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

     <body>
    <span style="color:#FF0000"><?php echo $msg; ?></span><br />

        <h3>Vyberte obrazok ktorý chcete nahrať</h3>
 
         <form enctype="multipart/form-data" action="" method="post">
              E-mail: <input type="text" name = "odkaz"><br>
             <input name="obrazok" type="file" />
            <input type="submit" value="Odoslať"  name="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>

nedarí sa mi uložiť miniatúru do databázy.Do "image_thumb"mi namiesto Súbor JPG uloží súbor typu Binary File.Naozaj neviem kde robím chybu. Vopred ďakujem za každú radu.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.11.2011 21:08 | Problém s uložením miniatur do db

Ako si zisťoval, že to nie je jpg, ale je to binary file?

PS: Myslíš si, že je dobrý nápad dávať obrázky do DB? Ak by to boli "normálne" súbory, tak by ich posielal priamo webový server (pravdepodobne Apache) a server by to zaťažovalo oveľa menej (navyše by si prehliadač mohol ten obrázok uložiť do cache; síce to by si mohol dorobiť aj pri použití DB, ale pochybujem, že to tam máš).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 08.11.2011 20:45 | Problém s uložením miniatur do db

Po kliknutí na obrázok v databáze mi ukáže akého typu je súbor.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 08.11.2011 21:24 | Problém s uložením miniatur do db

V čom to pozeráš? Datábáze je úplne jedno, aké binárne dáta do nej ukladáš, ty sa musíš postarať, aby si klientovi povedal, čo to vlastne je. Takže ak tam chceš dávať rôzne typy obrázkov, musíš si uložiť aj to, o oký typ ide, aby si potom vedel klientovi poslať správny MIME typ.
Stále ale platí, že ukladať obrázky do DB nie je dobrý nápad (a netuším, k čomu to má slúžiť).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.01.11
Prihlásený: 03.05.12
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 08.11.2011 21:52 | Problém s uložením miniatur do db

V db mám uložený originál +miniatúru.Originál sa dá zobraziť ale miniatúra nie.
Čo sa tíka ukladania údajov do DB,ja si myslím že pre mňa je to dobré riešenie.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 08.11.2011 22:00 | Problém s uložením miniatur do db

A aspoň tam máš vyriešenú tú možnosť cache-ovania?

Inak v tom INSERT máš premennú $tn. Nemala by tam byť náhodou premenná $image_thumb?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problém s uložením miniatur do db

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 09.11.2011 13:36 | Problém s uložením miniatur do db

do dtb by som odporucal vkladat len cestu k obrazkom a k miniaturam.

Popripade existuje funkcia, ktora ti automaticky vytvori miniaturu a ulozi ju docasne do cache priecinka, takze napr. ja ziadne miniatury do dtb nedavam...


 [ Príspevkov: 7 ] 


Problém s uložením miniatur do db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Flash, problem s ulozenim obrazka

v Ostatné

0

72

05.02.2013 16:09

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problem s ulozenim znaku ENTER

v PHP, ASP

2

236

06.02.2009 21:35

evTOM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba miniatur

v PHP, ASP

2

307

17.02.2008 20:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - späť pred uložením

v Ostatné programy

4

194

25.11.2011 17:32

kiflik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

170

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

759

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2211

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

368

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

967

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

313

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v AMD čipové sady

5

273

27.06.2011 14:46

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

10

115

28.08.2014 22:14

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Optické zariadenia

14

1487

20.03.2008 7:06

kubajzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Operačné systémy Microsoft

9

211

03.04.2012 7:07

Rastislav

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Notebooky a netbooky

6

73

18.12.2013 21:50

screw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

3

398

27.06.2008 13:50

Andres28791



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF