[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 21.01.2013 21:19 | Time

Zdravím , chcem sa spýtať v phpčku robím krátko a snažím sa na niečo prísť , chcel by som spraviť to že keď by niekto klikol na nejaký odkaz tak by sa začal odčítavať čas a až príklad po 10minút by sa dalo kliknúť znova , niečo ako majú browserové hry keď stavajú budovy ale neviem nato prísť pozeral som nejaké hotové projekty kde majú to spravené len tomu nerozumiem , mohli by sme mi to nejako vysvetliť ako sa to dalo spraviť ? ak niečomu nieje rozumieť z otázky doplním info :D , Ďakujem .


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Time

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.01.2013 23:08 | Time

Ako si predstavuješ, že to bude fungovať?
Kliknutiu nezabrániš (môže tam byť javascript, ktorý to bude kontrolovať, ale to sa dá vždy obísť). Na strane servera (php) budeš napríklad do databázy ukladať posledný čas kliknutia - ak klikne znovu a čas, ktorý ubehol od posledného kliknutia < 10 minút, tak sa nič nestane, ak je to už viac minút, tak do db uložíš aktuálny čas kliknutia.
Ale je to obšírna, teoretická odpoveď - nevieme presne, na čo sa pýtaš (ale principiálne by ti to malo stačiť).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.01.2013 9:56 | Time

Rozmýšľal som ako si napísal že keď príklad postavím novú budovu vypíšem si do premennej čas a k tomu pridám 10min to uložím do DB a následne ho len vytiahnem keď to budem potrebovať . Malo by to nejako takto fungovať ? :P , vyskúšam . Ešte sa chcem spýtať mám spravené to že napríklad každú minútu dostanem 10 surovín za ktoré potom kupujem tie budovy napríklad , ale ako to spravím že chcem ohraničiť koľko môže dostať max surovín . Dá sa to riešiť aj ináč ako if budova = 2 tak sklady ma ju max 100 surovín a potom mi už nepridávaj , if budova =3 200 surovín . Pripadám si že sa pýtam primitívne veci ale hľadám riešenie ktoré by mi ten script aspoň trochu zjednodušil , ešte raz sa chcem poďakovať za ten čas .


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Time

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 22.01.2013 11:15 | Time

Dobre, takto.. V prvom rade si naštuduj základy programovania. V druhom rade si doštuduj OOP. Bez oop by som sa do takéhoto niečo nikdy nepúšťal, veď to musí byť grc..Nečudo, že si to potom nevieš logicky rozvrhnúť.
Necháp ma zle, že ťa tu zdrbávam alebo čo, ale pochop, očividne nemáš potrebné základy a vtedy nemá zmysel ťa vodiť za ručičku, inak tu budeš každých 5 sekúnd s novou otázkou. Naším cieľom by tu nemalo byť to, aby si bol od fóra závislý, práve naopak...

Dám ti ale jednu radu. Keď sa naučíš OOP, proste si vytvoríš triedu a nastavíš potrebné vlastnosti. Potom len skontroluješ dané hodnoty a porovnáš. Potrebuješ niečo znovupoužiteľné a aby to bolo ľahko upraviteľné. S procedurálnym kódom to budeš mať veľmi ťažké..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.06.11
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 11
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.01.2013 13:52 | Time

Oukej , som rád že tu padol aj takýto názor , určite si s toho niečo zoberiem , phpčko sa neučím dlho , len ma niečo takéto napadlo popritom , tak som niečo hľadal na nete že by som sa aj takouto formou mohol niečo priučiť , idem sadnúť ku knižke a keď ju zvládnem tak potom budem špekulovať ďalej.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.09.11
Prihlásený: 20.08.17
Príspevky: 47
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 08.02.2013 20:29 | Time

Kód:
<form name="counter" action="" method="get">
<input name="odpocet" type="text">
<input name="zobraz" id="zobraz" value="Pokračuj" style="display: none;" type="submit">
</form>
<script language="javascript">
var seconds=100 ;
document.counter.odpocet.value='100' ;

function display(){
   if(seconds > -1){
       document.counter.odpocet.value=seconds--;
       setTimeout("display()",100) ;
   } else document.getElementById('zobraz').style.display="block";
}
display();
</script>


Nečítal som všetko,ale tu je príklad na klasický button s odpočítavaním...


_________________
Programovanie PHP,MySQL,CSS,HTML
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Time

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.02.2013 20:57 | Time

Matus795, vieš o tom, že fórum slúži na POMÁHANIE ľuďom?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.09.11
Prihlásený: 20.08.17
Príspevky: 47
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 08.02.2013 20:58 | Time

A nerobím tak ?


_________________
Programovanie PHP,MySQL,CSS,HTML
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Time

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.02.2013 21:01 | Time

Rozdávaním zdrojákov bez akéhokoľvek vysvetlenia? Bez akejkoľvek snahy zo strany zakladateľa témy? Máš zvláštnu predstavu o pomoci :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.09.11
Prihlásený: 20.08.17
Príspevky: 47
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 08.02.2013 21:04 | Time

ok,prepáč,tak zmaž môj príspevok ...diky


_________________
Programovanie PHP,MySQL,CSS,HTML
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Time

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.02.2013 21:32 | Time

Ospravedlňovať sa mi nemusíš, ide len o to, aby si pochopil, prečo dostal chalan také rady ako dostal...:)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Time

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 08.02.2013 21:42 | Time

Matus795 - v druhej téme som spomenul, že si dnes napísal dve nezmyselné rady. Beriem späť, už sú tri.
Nejde ani o to, že si mu to napísal, ako o to, že to, čo si napísal, je zlé.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 12 ] 


Time



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Run-time

v Operačné systémy Microsoft

4

167

26.09.2011 13:36

Willi1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time server

v Sieťové a internetové programy

3

414

16.07.2007 22:30

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet time

v Redakčné systémy

5

875

17.07.2006 12:58

scooby

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time Travelers

v Počítačové hry

0

172

16.04.2010 7:36

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet Time

v Správy pre vedenie fóra

5

1266

26.04.2009 21:50

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time Shift

v Počítačové hry

11

476

01.02.2008 20:01

prkyyynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

run time error

v Operačné systémy Microsoft

0

764

13.03.2006 8:22

el rarach

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Real-time graf

v Ostatné

8

396

13.08.2008 10:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datum => time

v PHP, ASP

2

279

06.02.2008 11:10

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

time() v cykle

v PHP, ASP

16

224

08.03.2016 10:26

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Part-time job

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze

51

1339

28.05.2015 9:15

!adam

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php time() or date()

v PHP, ASP

0

449

12.07.2008 11:53

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Quick Time v mozille

v Audio programy

0

398

18.05.2011 12:24

Lukky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie na Time machine

v Externé zariadenia

0

250

26.04.2011 9:41

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web developer - Part time

v Dopyt práce

0

323

29.12.2014 15:24

Smath

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Real-time prehravanie z mikrofonu

v Audio programy

4

539

27.05.2010 11:48

_DanWer_



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF