[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 05.03.2016 10:01 | time() v cykle

Mam cyklus for.... a v nom zapisujem do dtb time().

Toto je len ukazka cyklu, nie su tam vsetky polozky ani zapis do dtb, len pre ukazku:

Kód:
for ($i=1;$i<100;$i++) {
$tt=time();
echo $tt.'<br />';}


Pre kazdu polozku v cykle by som chcel zapisat iny cas, lenze ked spustim cyklus, ta premenna $tt je stale rovnaka.

Ten cyklus prebehne velmi rychlo, ze zrejme sa time() nezmeni. Ako viem urcit cas, aby sa menil v tom cykle?


Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 20.01.17
Príspevky: 1356
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 05.03.2016 10:11 | time() v cykle

time() ti vráti aktuálny čas. Ak cyklus prebehne 100x za sekundu, tak sa čas holt nezmení. Čo by si od neho chcel? Ak chceš pre každú položku inú hodnotu, tak ju budeš musieť nejak upraviť (napr. pridať k času index cyklu?)

Prípadne môžeš skúsiť microtime(), ale neviem o čo ti ide, tak neviem, či je to vhodné.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 05.03.2016 10:24 | time() v cykle

no ja som chcel, aby sa do dtb zapisal presny cas kazdej polozky, ale tak vyriesim to bud pomocou microtime alebo pridam ten index a potom to uz nebude cas.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 19.01.17
Príspevky: 2649
Témy: 54 | 54
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 05.03.2016 10:57 | time() v cykle

daj si on insert zapisat timestamp


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA SAPPHIRE 7870 XT 2GB | SSD Crucial M4 128GB | HDD WD Green 1TB 7200Rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Razer Deathadder 3.5G + Razer eXactMat | Corsair K30 US | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA nv7600GT silent | PSU EVGA 500B | Xubuntu x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW Cyanogenmod 6.0 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 20.01.17
Príspevky: 1356
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 05.03.2016 11:30 | time() v cykle

A prečo je problém, že nie je unikátny? Veď keď tú položku v tom časse vytvoríš, tak je ten čas predsa správny.
A ak ide len o to, riešením je do databáze dať default hodnotu stĺpca na CURRENT_TIMESTAMP.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.03.2016 10:40 | time() v cykle

ano, ale tu sa jedna o zapis viacerych fotografii do dtb naraz (multiple upload) a podla toho casu sa urcuje poradie a posun v galerii. A ked maju rovnaky cas, tak sa nedaju posuvat. Ale uz to budem riesit inym sposobom.


Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 20.01.17
Príspevky: 1356
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 06.03.2016 10:54 | time() v cykle

A to ich chceš posúvať tak, že im budeš meniť čas? Veď to aj znie hlúpo ;)
Na toto sa používa ďalší stĺpec, určujúci poradie. A keď mu dáš hodnotu napr index cyklu v uploade, tak zachováš poradie.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 19.01.17
Príspevky: 2649
Témy: 54 | 54
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 06.03.2016 11:22 | time() v cykle

Ak nezapisujes paralelne ale serialovo pre sql statementoch, tak by si kludne mohol pouzit current timestamp ako ID. ( https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/SQLTips4DB2LUW/entry/current_timestamp?lang=en )


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA SAPPHIRE 7870 XT 2GB | SSD Crucial M4 128GB | HDD WD Green 1TB 7200Rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Razer Deathadder 3.5G + Razer eXactMat | Corsair K30 US | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA nv7600GT silent | PSU EVGA 500B | Xubuntu x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW Cyanogenmod 6.0 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.03.2016 8:37 | time() v cykle

diky.

BX - no a v tom stlpci pre poradie by bol index obrazka? A ked nahram dalsich 10 obrazkov tak mozu mat zase rovnaky index niektore. A ked chcem v galerii posunut jeden obrazok pred druhy, tak sa musi zmenit aj ten stlpec v dtb a na aku hodnotu ho zmenim aby poradie bolo o jedno nizsie ale zaroven vyssie ako obrazok pred nim?


Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 20.01.17
Príspevky: 1356
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 07.03.2016 9:08 | time() v cykle

Ako by si to robil s tým časom?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.03.2016 12:27 | time() v cykle

Pre ten stĺpec použiješ autoincrement a nebudeš mať dva riadky s rovnakým id


Offline

Správca fóra
Správca fóra
time() v cykle

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31
NapísalOffline : 07.03.2016 14:37 | time() v cykle

Zvycajne sa to robi tak, ze do tabulky pridas novy stlpec, ktory obsahuje ciselnu hodnotu predstavujucu poradie v urcitej skupine. Ak skupiny nemas, tak by sa tieto cisla v ramci tabulky nemali opakovat. Pri inserte vkladas do tabulky cislo odvodene od max hodnoty, pri zmene poradia robis update cieloveho riadku a posunies o +/-1 vsetky ovplyvnene zaznamy.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
time() v cykle

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 11612
Témy: 1422 | 1422
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31
NapísalOffline : 07.03.2016 14:40 | time() v cykle

Cize logickejsie riesenie ako to riesit nejakym casom, slo by to aj s nim, ze po zoradeni by sa ulozila ich casova hodnota trebars cez microtime rad za radom a po nejakom presuvani by to bolo zas o tom istom, cize by boli zoradene aj podla casu ako by chcel, ale to je len zlozitejsie podanie toho co pise stenley ci chrono ak sa nemylim.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | MSI NVIDIA GeForce GTX 750Ti 2 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | Logitech Wireless Illuminated K800 | Logitech Wireless G700s & Razer Kabuto | Logitech Wireless F710 | 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | BlackBerry Passport 32 GB | Samsung Galaxy Tab A6 10.1 LTE 80 GB (ROOT) | Nintendo Classic Mini
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.03.2016 20:43 | time() v cykle

s tym casom som to riesil tak, ze ked sa posunul obrazok o jedno vpred, tak sa vymenili casove hodnoty v tabulke dtb - cize cas z posuvaneho obrazka sa vymeni s casom obrazka pred nim alebo za nim. Obrazky sa v galerii radia podla casu, tak posunuty obrazok bude tam kde ma byt.

Vyhoda v tom je, ze nemusim precislovavat vsetky indexy v stlpci v kazdom riadku v tabulke dtb, co pri stovkach obrazkov asi nebude najidealnejsie.

Ale myslim, ze sa predsa len nebudem teda zabavat s tym casom, dakujem za vase rady :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
time() v cykle

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31
NapísalOffline : 08.03.2016 8:07 | time() v cykle

Vyhoda v tom nie je ziadna :) Ked chces trebars posledny obrazok prehodit na zaciatok, tak ci tak musis pomenit vsetky obrazky pred nim, aby si zachoval spravne poradie (rovnako ako pri ciselnych indexoch) - nestaci vymenit len casy prveho a posledneho. Myslim, ze to je o dost komplikovanejsie riesenie ako de/inkrementacia poradia, ktoru spravis jednym jednoduchym updatom.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 20.01.17
Príspevky: 1356
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOnline : 08.03.2016 9:46 | time() v cykle

Neopagan - so stĺpcom order je to úplne to isté. Čas bude timestamp - číslo okolo jeden a pol miliardy. Order stĺpec bude číslo od 0 do 10 (napr.). Čiže tak isto, ako si to mal vymyslené s časom, to urobíš aj so stĺpcom order ;)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 06.01.17
Príspevky: 891
Témy: 251 | 251
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.03.2016 10:26 | time() v cykle

ano, vyriesim to nejak tak ako pisete...

stenley: ale posledny obrazok sa u mna nedal posunut hned na zaciatok (teda vymenti s prvym), iba po jednom ho posuvat az kym nebude prvy. Ale jasne ze to nie je efektivne, je to uz stara galeria, preto hladam nove riesenie. :)


 [ Príspevkov: 17 ] 


time() v cykle



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna v cykle php

18

741

12.08.2009 21:43

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time

11

126

08.02.2013 21:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datum => time

2

256

06.02.2008 11:10

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php time() or date()

0

424

12.07.2008 11:53

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

unix time na normalny cas

1

505

10.03.2007 22:08

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datum vo formulado formatu time()

1

442

27.08.2009 16:17

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, DATE a TIME problem

3

1051

09.05.2008 17:37

Andreyco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

World Clock - http://www.qlock.com/time/

7

1096

13.05.2008 15:11

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prevod času z 27.07.2010 13:44 na time()

3

199

25.10.2010 19:44

wolker



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2017 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF