[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 05.03.2016 10:01 | time() v cykle

Mam cyklus for.... a v nom zapisujem do dtb time().

Toto je len ukazka cyklu, nie su tam vsetky polozky ani zapis do dtb, len pre ukazku:

Kód:
for ($i=1;$i<100;$i++) {
$tt=time();
echo $tt.'<br />';}


Pre kazdu polozku v cykle by som chcel zapisat iny cas, lenze ked spustim cyklus, ta premenna $tt je stale rovnaka.

Ten cyklus prebehne velmi rychlo, ze zrejme sa time() nezmeni. Ako viem urcit cas, aby sa menil v tom cykle?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 1422
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 05.03.2016 10:11 | time() v cykle

time() ti vráti aktuálny čas. Ak cyklus prebehne 100x za sekundu, tak sa čas holt nezmení. Čo by si od neho chcel? Ak chceš pre každú položku inú hodnotu, tak ju budeš musieť nejak upraviť (napr. pridať k času index cyklu?)

Prípadne môžeš skúsiť microtime(), ale neviem o čo ti ide, tak neviem, či je to vhodné.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 05.03.2016 10:24 | time() v cykle

no ja som chcel, aby sa do dtb zapisal presny cas kazdej polozky, ale tak vyriesim to bud pomocou microtime alebo pridam ten index a potom to uz nebude cas.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 3737
Témy: 67 | 67
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 05.03.2016 10:57 | time() v cykle

daj si on insert zapisat timestamp


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | SSD Crucial M4 128GB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 14.1 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 1422
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 05.03.2016 11:30 | time() v cykle

A prečo je problém, že nie je unikátny? Veď keď tú položku v tom časse vytvoríš, tak je ten čas predsa správny.
A ak ide len o to, riešením je do databáze dať default hodnotu stĺpca na CURRENT_TIMESTAMP.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.03.2016 10:40 | time() v cykle

ano, ale tu sa jedna o zapis viacerych fotografii do dtb naraz (multiple upload) a podla toho casu sa urcuje poradie a posun v galerii. A ked maju rovnaky cas, tak sa nedaju posuvat. Ale uz to budem riesit inym sposobom.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 1422
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 06.03.2016 10:54 | time() v cykle

A to ich chceš posúvať tak, že im budeš meniť čas? Veď to aj znie hlúpo ;)
Na toto sa používa ďalší stĺpec, určujúci poradie. A keď mu dáš hodnotu napr index cyklu v uploade, tak zachováš poradie.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 3737
Témy: 67 | 67
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 06.03.2016 11:22 | time() v cykle

Ak nezapisujes paralelne ale serialovo pre sql statementoch, tak by si kludne mohol pouzit current timestamp ako ID. ( https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/SQLTips4DB2LUW/entry/current_timestamp?lang=en )


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | SSD Crucial M4 128GB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 14.1 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.03.2016 8:37 | time() v cykle

diky.

BX - no a v tom stlpci pre poradie by bol index obrazka? A ked nahram dalsich 10 obrazkov tak mozu mat zase rovnaky index niektore. A ked chcem v galerii posunut jeden obrazok pred druhy, tak sa musi zmenit aj ten stlpec v dtb a na aku hodnotu ho zmenim aby poradie bolo o jedno nizsie ale zaroven vyssie ako obrazok pred nim?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 1422
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 07.03.2016 9:08 | time() v cykle

Ako by si to robil s tým časom?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.03.2016 12:27 | time() v cykle

Pre ten stĺpec použiješ autoincrement a nebudeš mať dva riadky s rovnakým id


Offline

Správca fóra
Správca fóra
time() v cykle

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.03.2016 14:37 | time() v cykle

Zvycajne sa to robi tak, ze do tabulky pridas novy stlpec, ktory obsahuje ciselnu hodnotu predstavujucu poradie v urcitej skupine. Ak skupiny nemas, tak by sa tieto cisla v ramci tabulky nemali opakovat. Pri inserte vkladas do tabulky cislo odvodene od max hodnoty, pri zmene poradia robis update cieloveho riadku a posunies o +/-1 vsetky ovplyvnene zaznamy.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
time() v cykle

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12328
Témy: 1448 | 1448
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.03.2016 14:40 | time() v cykle

Cize logickejsie riesenie ako to riesit nejakym casom, slo by to aj s nim, ze po zoradeni by sa ulozila ich casova hodnota trebars cez microtime rad za radom a po nejakom presuvani by to bolo zas o tom istom, cize by boli zoradene aj podla casu ako by chcel, ale to je len zlozitejsie podanie toho co pise stenley ci chrono ak sa nemylim.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 07.03.2016 20:43 | time() v cykle

s tym casom som to riesil tak, ze ked sa posunul obrazok o jedno vpred, tak sa vymenili casove hodnoty v tabulke dtb - cize cas z posuvaneho obrazka sa vymeni s casom obrazka pred nim alebo za nim. Obrazky sa v galerii radia podla casu, tak posunuty obrazok bude tam kde ma byt.

Vyhoda v tom je, ze nemusim precislovavat vsetky indexy v stlpci v kazdom riadku v tabulke dtb, co pri stovkach obrazkov asi nebude najidealnejsie.

Ale myslim, ze sa predsa len nebudem teda zabavat s tym casom, dakujem za vase rady :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
time() v cykle

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.03.2016 8:07 | time() v cykle

Vyhoda v tom nie je ziadna :) Ked chces trebars posledny obrazok prehodit na zaciatok, tak ci tak musis pomenit vsetky obrazky pred nim, aby si zachoval spravne poradie (rovnako ako pri ciselnych indexoch) - nestaci vymenit len casy prveho a posledneho. Myslim, ze to je o dost komplikovanejsie riesenie ako de/inkrementacia poradia, ktoru spravis jednym jednoduchym updatom.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 23.10.17
Príspevky: 1422
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 08.03.2016 9:46 | time() v cykle

Neopagan - so stĺpcom order je to úplne to isté. Čas bude timestamp - číslo okolo jeden a pol miliardy. Order stĺpec bude číslo od 0 do 10 (napr.). Čiže tak isto, ako si to mal vymyslené s časom, to urobíš aj so stĺpcom order ;)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
time() v cykle

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 21.09.17
Príspevky: 915
Témy: 258 | 258
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 08.03.2016 10:26 | time() v cykle

ano, vyriesim to nejak tak ako pisete...

stenley: ale posledny obrazok sa u mna nedal posunut hned na zaciatok (teda vymenti s prvym), iba po jednom ho posuvat az kym nebude prvy. Ale jasne ze to nie je efektivne, je to uz stara galeria, preto hladam nove riesenie. :)


 [ Príspevkov: 17 ] 


time() v cykle



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna v cykle php

v PHP, ASP

18

760

12.08.2009 21:43

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C] Citanie integeru v cykle

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

14

240

15.11.2014 18:28

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time

v PHP, ASP

11

139

08.02.2013 21:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time Travelers

v Počítačové hry

0

168

16.04.2010 7:36

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time server

v Sieťové a internetové programy

3

412

16.07.2007 22:30

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet time

v Redakčné systémy

5

873

17.07.2006 12:58

scooby

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet Time

v Správy pre vedenie fóra

5

1237

26.04.2009 21:50

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Run-time

v Operačné systémy Microsoft

4

159

26.09.2011 13:36

Willi1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Time Shift

v Počítačové hry

11

467

01.02.2008 20:01

prkyyynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

run time error

v Operačné systémy Microsoft

0

760

13.03.2006 8:22

el rarach

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Real-time graf

v Ostatné

8

379

13.08.2008 10:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

datum => time

v PHP, ASP

2

271

06.02.2008 11:10

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Part-time job

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze

51

1282

28.05.2015 9:15

!adam

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Quick Time v mozille

v Audio programy

0

385

18.05.2011 12:24

Lukky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie na Time machine

v Externé zariadenia

0

244

26.04.2011 9:41

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web developer - Part time

v Dopyt práce

0

298

29.12.2014 15:24

Smath



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF