Synology DS220+Ahojte.Silno uvažujem o kúpe NAS synology ds220+.Roky idú,dáta pracne zalohujem na ex.Hd a nakoniec aj tak prídeme na to,že just som niečo buď zabudol zálohovať,alebo som bol jednoducho nedôsledny.Mám otázku aký postup a akú konfiguráciu zvoliť.V PC WIN 10 mám C SSD 1TB a D 3TB.Uvažujem že do NAS by som na začiatok kúpil 2x 4TB.Otázka je ako nastaviť zálohovanie.Naoadlo má ,že by som D nastavil tak aby sa zalohovalo do NAS. (spolu by tam boli dáta na 3miestach)Ale čo s C ak budem mať nieco dôležité na ploche,stiahnuté atď......Vie mi niekto stručne poradiť ako to ,čo najrozumnejšie nastaviť? ĎakujemVilo.// Spojený príspevok Pon 28.12.20 21:41Skôr tú 1.reakciu mal Admin zmazať nie reakciu na reakciu.Som zvedavý aký bude dôsledný.Cize začíname nanovo. Môžeš si plochu premiestniť do D.Ja mám napr. v D zložku Presun Win10 a tam mám premiestnenú plochu , dokumenty... Urcite by som neodporucal premiestnovat plochu na HDD, spomalis tym chod systemu.. V pripade, ze aj D je na SSD, je to v poriadku..Hlavne je potrebne vediet, kolko dat by si potreboval zalohovat.. Ze je C 1TB a D 3TB nehovori nic o tom, ci su zaplnene na 85% alebo 10%..Ako chces nastavit 2 x 4TB v NAS-ku? RAID0, RAID1, JBOD? Ak RAID1, potom by som odporucal uz 2 x 8TB, nech o pol roka - rok neriesis zvacsenie zvazku.. Ak RAID0, JBOD, budes mat sice dokopy 8TB, ale vyssiu moznost chyby pri poruhe jedneho z diskov..No a co sa zalohovania tyka, napr. Active Backup for Business je nativna aplikacia DSM.. C WIN 10 - voľné cca 750gbD - voľné cca 900gbMňa skôr zaujíma kde mám mať uložené dáta.Ci len v NAS alebo aj v PC na tom D čku.A dalsia vec,lmDosť som si zvykol na Google driveMám tam cca 100gb predplatné.Hlavne záložky v Chrome na liste denne využívam.Mám vytvorenu dôkladnú folder štruktúru,ale hovorím si,že uchovávať iné dáta ako dokumenty typu DF,excel,word v Google drive je luxus.Preto uvažujem o NAS.Prezrel som si nejaké videá o ich DS systéme aj o Quick conect,ale nenašiel som niečo,čo by do Chrome integrovalo niečo ako mám teraz.Viem že do DS sa ide cez prehliadač.Či by potom stačilo cez záložky v Chrome namapovať konkretne foldre ku ktorým chcem mať pristup tak to zatiaľ neviem. Mas k dispozicii aj Active Backup for G Suite, vies si o.i. zalohovat obsah Google Disku..V DSM je potom File Station, nieco ako Prieskumnik vo Windows, dostanes sa ku vsetkemu, co je na NAS-ku.. Ale pochybujem, ze tie zalozky nejako automaticku prevedies na tu zalohu na NAS.. Nechcem záložky prenášať.Kladiem si otázku,či sa viem priamo z Chrome dostať cez záložky do kon.fokdrov na NAS.Aby som nemusel ísť cez DMS.dik Urcite ano, cez adresny riadok v Chrome sa vies priamo dostat do lokalnych zloziek, napr. C:\Windows a pod., ale aj do zdielanych zloziek vo formate \\server\share..Takze podobnym sposobom (v ...
Synology DS220+ |