Synology diskstation DS218jAhojte, prvy krat riesim domace NAS a potrebujem poradit. Bude urcene len na zalohu fotiek, videi atd... a sledovani filmov cez TV. Ake mate skusenosti s tymto modelom? Bude to stacit na bezne pouzivanie alebo mam radsej priplatit za vyssiu radu.Dakujem za odpovede Aj ja plánujem kúpiť Synology DiskStation DS218j alebo Synology DiskStation DS118 ide mi prevažne o filmy a audio zálohu momentálne nepotrebujem.Jedná sa mi o kapacitu keď kúpim DS218j vložím jeden disk a po nejakom čase odkúpim druhý disk aký RAID mám zvoliť aby som o data na prvom disku neprišiel.Ďakujem Nevol raid a bude to ok. Pri jednom disku ani raid spravit nevies Mne ide oto keď si kúpim synology DS218 a kúpim jeden 4 TB disk vytvorím naké uložište po určitom čase dokúpim ďalší disk povedzme 3 TB a vložím do synology či ho budem používať ako ďalší disk bez vytvárania zväzkoch. Neviem co presne myslis. Ale ak myslis ze pridas 3tb disk a zvazok narastie o 3tb, to nejde. Bud budes mat 2 basic zvazky, alebo 4tb zvazok odstranis a spravis jbod alebo raid0 a budes mat 7tb zvazok. Myslel som nato keď vložím po kúpe 1 disk nakopírujem tam data a po čase kúpim druhí aby som neprišiel o data na disku č.1 tak že musím mať aj druhý disk Basic tak že budem mať Disk č.1 4tb basic a disk č.2 3tb basic. Ďakujem ...
Synology diskstation DS218j |