[ Príspevkov: 32 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 27.05.2008 23:06 | stranka v strede

no mam stranku a mam dost malu obrazovku a ked som to v skole kukal tak som zistil ze je to dost roztiahnute a dokopy tam nic nie je

moja prosba je potrebujem nejaky ten tak nevim cez co sa to ma robit aby som mal napr. stranku 40px od okraja alebo nejak ze 20% alebo ako to uz presne neviem ale staci mi j nejaky navod na nete ale nech priami odkaz ak by ste mohli bo to nikde neviem najst an na jakpsatweb.cz :( :cry:
dufam že ste ma pochopili


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 27.05.2008 23:16 | stranka v strede

Obal celu stranku do divu, napr <div id="container"> Tvoj kod stranky </div> ktoremu nastavis margin, aky potrebujes. Sice hovoris najskor o tom, ze je to roztiahnute a potom to chces odsadzovat. Ak je to roztiahnute, tak pomoze len zuzenie designu.


_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.05.08
Prihlásený: 04.06.08
Príspevky: 27
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.05.2008 23:43 | stranka v strede

Ak chces do stredu tak na ten container co radi lio04 nastav margin:0 auto; a aby to slo aj v ie 5.5 a tusim aj 6 tak daj v body text-align:center;

ak chces len posunut, tak lpostupuu podla lio04


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.05.08
Prihlásený: 04.06.08
Príspevky: 27
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.05.2008 23:46 | stranka v strede

A nemusis rusit design, len nastav sirku v containeri.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 28.05.2008 6:08 | stranka v strede

hej napriklad som to urobil takto moze to byt <div style="margin:50px;">
alebo to mam dat inaksie
a preco sa mi zaroven ked dam daku hodnotu tak sa mi to poda aj zhora aj od boku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2264
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 28.05.2008 7:15 | stranka v strede

Asi nastavujes margin-top :D


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 28.05.2008 9:30 | stranka v strede

mienkofax, nehnevaj sa, ale pytas sa na najzakladnejsie veci!

margin:0 auto; ti zarovna div do stredu zlava aj sprava s tym, ze vrchny a spodny margin ostanu nezmenene.

ty ked davas margin:50px, tak tomu hovoris, aby zo vsetkych stran odsadil o 50px !

a toto VSETKO na jakpsatweb.cz je :roll:

ps chmolo, moc som nerozumel co si tym chcel povedat :cyborg:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 28.05.2008 10:52 | stranka v strede

obal to takto radsej:
Kód:
<div style="position: relative; width: 800px; margin: 0 auto;">
tvoj web
</div>


za width: si dosad sirku tvojho webu...

aby to bolo dobre aj v IE, tak do tagu body daj:
Kód:
<body style="text-align: center;">


(najlepsie to je ale dat do externeho css, ale hadam chapes)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.05.08
Prihlásený: 04.06.08
Príspevky: 27
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.05.2008 11:30 | stranka v strede

ak nastavis toto <div style="margin:50px;">, tak ti berie dsadenie 50 px z kazdej strany.

ak nastavis <div style="margin:50px 20px;"> tak ti to berie 50 px zhora a zdola a 20px s prava a lava.

a ak nastavis <div style="margin:10px 20px 30px 40px;"> tak mas zhora 10px, sprava 20px, zdola 30px a zlava 40px


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 28.05.2008 12:21 | stranka v strede

Dodicek píše:
...


toto bolo spomínane vyššie :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 28.05.2008 12:42 | stranka v strede

ale on ju chce centrovat predsa.. nech spravi to, co som mu pisal


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 28.05.2008 13:08 | stranka v strede

blackshadow: nikto nevyvracal tvoju metodu :):D tak to ma byť


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.05.2008 13:48 | stranka v strede

myslím že keď dáš: <body align="center"> nič nepokazíš ... keď si kus moderný dá sa to cez CSS ako ti písali ... pokiaľ si inteligent vtojej stránke nedáš pevnú šírku a výšku a pokiaľ chceš dobrú radu kúp si lepší monitor ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 20:17 | stranka v strede

hh ja siom to tam dal a aj tak to je roztiahnute :(


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 20:36 | stranka v strede

<body style="direction: ltr;" align="center"> mam tam aj toto aj tak nic :( a daval som tam aj to co napisal Blackshadow. A nic :(


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 20:36 | stranka v strede

ale to sa uz netika webu toho stareho ale teraz robkam novy :) www.v1r00z.xm.com


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 28.05.2008 20:44 | stranka v strede

Len taky dotaz na margo tvojho webu, stoji tam velkym napisane Výtaj, to dufam nemyslis vazne. :)


_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 20:45 | stranka v strede

lio04 píše:
Len taky dotaz na margo tvojho webu, stoji tam velkym napisane Výtaj, to dufam nemyslis vazne. :)

HH ten web som spravil pred 5 min. :D a trvalo mi to 5 min sak vidis ze tam nic este neni a pravopis moc neviem :D


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 28.05.2008 20:50 | stranka v strede

Este som pozrel stranu predoslu, vidim ze mas problemy s centrovanim, tak ti poradim. Nedavaj tam nic v style <body align="center">, to sa tak nerobi. Stranku obal do divu, ktoremu v stylovom subore nastavis vlastnost margin: 0 auto; a vyhod kde mas body{ margin:0; padding:0; }, pretoze to sa vylucuje s tym, co chces robit. V HTML kode chces centrovat a v CSS mas nastaveny margin: 0;. :)


_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 21:33 | stranka v strede

teraz som s toho blb :D idem to skusit ale ja som to uz cele obaloval do marvin 0 auto a aj tak to neslo :(


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 28.05.2008 21:46 | stranka v strede

:D Výtaj :D dajako mi pritom stuhol mozog :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 28.05.2008 22:03 | stranka v strede

To ma teraz netrapi potrebujem to zarovnat :)


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 28.05.2008 22:04 | stranka v strede

a este nieco mam toto
Kód:
<body style="background-image:url('image/bg.jpg');background-repeat:repeat-x;">


mam obrazok 4px na 400px a tencom pomocou hore uvedeneho scriptu toztiahol z lava do prava uplne a ja by som este teraz potreboval aby som ten isty obrazok roztiaholzhora nadol


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 28.05.2008 22:17 | stranka v strede

v1r00z píše:
To ma teraz netrapi potrebujem to zarovnat :)

SPRAV TO CO SOM TI PISAL !!!!!!!!! :jaw:
je to na predchadzajucej strane !!


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 28.05.2008 22:24 | stranka v strede

mienkofax píše:
...aby som ten isty obrazok roztiaholzhora nadol
repeat-y :-) Ale to sa vacsinou robi tak, ze nastavis sirku a uz to len roztahujes po ypsilonovej osi.

Takto to mam ja:

#shadow-wrapper {
background: url(../img/shadow.png) repeat-y;
width: 708px;
margin: 0 auto;
}


Naposledy upravil lio dňa 28.05.2008 22:27, celkovo upravené 1

_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.05.2008 22:26 | stranka v strede

to sa neroztiahne ale bude opakovať ... cez CSS neroziahneš ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
stranka v strede

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 28.05.2008 22:28 | stranka v strede

Nemyslel som roztahovanie ako roztahovanie, ten obrazok musi byt "nekonecny". :) Napriklad tien, alebo vzorok.

A cez CSS mozes aj roztiahnut, napr height, alebo min-height. :)


_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 28.05.2008 22:42 | stranka v strede

uz som vsetko rozchodil vdaka za pomoc :) :) :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.05.2008 22:48 | stranka v strede

lio04 píše:
Nemyslel som roztahovanie ako roztahovanie, ten obrazok musi byt "nekonecny". :) Napriklad tien, alebo vzorok.

A cez CSS mozes aj roztiahnut, napr height, alebo min-height. :)

ano taketo hej ale on mal prechod ... a background na height a min-height nedáš -> skúšal som ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.05.08
Prihlásený: 06.10.09
Príspevky: 36
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Krásno nad ...
NapísalOffline : 29.05.2008 9:02 | stranka v strede

Blackshadow píše:
SPRAV TO CO SOM TI PISAL !!!!!!!!! :jaw:
je to na predchadzajucej strane !!

sak to som tam napisal a tak to vobec nejde. SA mi to vymazalo s toho samo sa mi to v editore upravilo inak.


_________________
S tworbou webu začinám, tak sa mi nesmejte :(
 [ Príspevkov: 32 ] 1, 2


stranka v strede



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránka v strede strany??? (help)

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

509

05.08.2009 11:49

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Div v strede obrazovky

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

533

29.09.2009 20:14

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie upozorneni v strede obrazovky

v Operačné systémy Microsoft

12

305

17.07.2010 1:38

M0f0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

na obrazovke mam v strede zvisly cierny pas

v Operačné systémy Microsoft

4

790

30.11.2009 13:02

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

preco mam na obrazovke v strede cierny pas a v dvoch stlpco?

v Notebooky a netbooky

4

428

29.11.2009 12:15

evinka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stranka

v Ostatné

6

382

13.09.2011 22:20

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stranka

v Sieťové a internetové programy

0

136

16.04.2016 23:44

tomas_svk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stranka

v Ostatné

0

86

18.07.2018 19:59

raden

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stranka

v Webdesign

1

612

02.07.2010 12:04

VOTRELEC005

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránka

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

483

13.11.2011 23:12

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

www stránka

v Webdesign

3

356

29.01.2016 18:57

T.C.B.E.E

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program+stranka

v Grafické programy

7

441

06.01.2010 8:56

FantomasX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FB stranka

v Sociálne siete

6

239

09.05.2017 18:30

Vinchenzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WEB STRÁNKA

v Webdesign

20

1679

20.12.2007 19:13

pedro91

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránka Nejde !

v Ostatné

1

227

04.11.2011 20:14

HGDS1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stránka google

v Sieťové a internetové programy

0

127

19.02.2017 17:03

velvet



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF