[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 07.08.2009 8:16 | Sprintf ?

Ahojte mám php kód

Kód:
switch($_GET['page']){
      case '1':
         info();
         break;
   }

   function info(){
      global $info;
         header("Content-Type: text/plain;");
         header("Content-Disposition: inline; filename=index;");
         exit(sprintf("You do not have permission to view this page."));
   }


ked zadam index.php?page=1 ukaze to bielu stanku s textom You do not have permission to view this page.
No a ja potrebujem nejako dostat do toho

Kód:
exit(sprintf("You do not have permission to view this page."));

napr fciu $test1 ? lenze ako ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.08.2009 8:37 | Sprintf ?

Trošičku zaujímavé ... :D

1. žiadne overovanie, nič a potom chybová hláška, že nemám povolenie?
2. V tomto prípade $test1 nie je fcia ale premenná :D
3. V tomto prípade nevidím dôvod použiť sprintf, takže tu máš:

Kód:
exit("You do not have permission to view this page. $test1");

Kód:
exit(sprintf("You do not have permission to view this page. $test1"));


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 07.08.2009 8:43 | Sprintf ?

Kód:
   switch($_GET['page']){
      case '1':
         info();
         break;
   }

   function info(){
      global $info;
         header("Content-Type: text/plain;");
         header("Content-Disposition: inline; filename=index;");
exit("You do not have permission to view this page. $test1");
   }
   $test1 = 'Blahblhah';


nezobrazuje Blahblhah :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.08.2009 8:46 | Sprintf ?

no samozrejme :-D veď exit() (alebo die()) Ti zastaví script (teda nič ďalej sa nezobrazí)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 07.08.2009 8:47 | Sprintf ?

No tak teda ako to zobrazim ?? :D
ja potrebujem bielu stranku ked zadam ?page=1 ... :)

neda sa ten text nejako definovat alebo co :D

toto som nasiel ...

Kód:
exit(sprintf($hclass->lang['002'], $mmhclass->image->basename($hclass->input->get_vars['file'])));


ale ako definujem $hclass->lang['002'] ??

----------------

a ako by som to spravil bez toho die alebo sprintf alebo exit ...

normalne cez echo $text1; ... kde by to potom bolo ??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.08.2009 9:00 | Sprintf ?

pozri ak vložíš ten text pred die (myslené v náveznosti scriptov), tak ti to bude fungovať.

To čo si našiel na internete je hlúposť :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 07.08.2009 9:01 | Sprintf ?

tak teraz som z toho uz uplny jelen :D

Kód:
   switch($_GET['page']){
      case '1':
         info();
         break;
   }

   function info(){
      global $info;
die($test1);
   }


stale nic :) aa ako to mam vlozit pred to die ?? :-)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Sprintf ?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.08.2009 9:04 | Sprintf ?

nechapem sice, co presne chces, ale hadam ti toto nieco napovie:
Kód:
<?php
if(isset($_GET['page']) && $_GET['page']=='1') {
   $test1 = 'TEST';
   exit('You do not have permission to view this page '.$test1);
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.08.2009 9:07 | Sprintf ?

Proste ty spustíš script, script ti beží, a potom narazí na buď exit() alebo die() (je to to isté) kedy sa script zastaví a nič ďalej nevykonáva. Teda ty nemôžeš dať echo potom čo sa script zastavil, ale pred to ... teda:

Kód:
echo $test;
die("ADIOS!");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 07.08.2009 9:09 | Sprintf ?

stenley & Tominator ĎAKUJEEEM :) uz to frčí :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Sprintf ?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.08.2009 16:21 | Sprintf ?

kokso, táto téma sa volá sprintf a nikde v celej diskusii nevidím použitie sprintf(). Sprintf vracia string pospájaný podľa tvojich pravidiel
Kód:
$xxx = sprintf('text a tu nieco vlozim %s no a pokracujem','toto je to co vkladam');
príbuzná funkcia printf výsledok rovno vypíše
Kód:
printf('text a tu nieco vlozim %s no a pokracujem','toto je to co vkladam');
v prvom stringu hľadaj %s. To znamená, že tam chceš doplniť string. %d by bolo, ak by si chcel vypísť integer.

Pomôže ti to napríklad v prípade, že si chceš definovať napr. tú chybovú hlášku niekde v súbore s jazykom a dovnútra tej hlášky chceš dať napr. detailné informácie o chybe. Napríklad
Kód:
$text = sprintf('nastala chyba %s na riadku %d v súbore %s',mysql_error(),__LINE__,__FILE__);


 [ Príspevkov: 11 ] 


Sprintf ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sprintf?

v PHP, ASP

2

527

05.01.2010 21:52

rooobertek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF