Zdravím,
mám na stránke urobený kontaktný formulár, ktorý odosielam cez AJAX. Keď som ho testoval, správy odosielal, aj krátke aj megadlhé, keď ho testoval kamarát, tiež prišla správa korektne. Kontaktoval ma aj klient, teda form fungoval aj naostro.
Ale, minimálne raz týždenne mi príde prázdny mail z môjho skriptu. Upravil som ho tak, že ak sa otvorí samotný odosielací formulár, bez nastavených $_POST premenných, napíše mi čas spustenia skriptu a IP adresu návštevníka. Prišli mi aj dva maily s IP adresami, ktoré sa mi podarilo cez lookup lokalizovať(teda aspoň mi k ním napísalo nejaký štát). Prvá bola z Rumunska, druhá, pred chvíľou z Holandska.
Google mi vyhodil aj stránku s titulkou
"80.57.191.239 | Spam Harvester | IP Address Inspector | Project ...".
Napadlo mi, teda, že možno ide o nejaké spam boty. Najprv som si myslel, že sú to Search boti ako Google, Yahoo atp. Ale to by som našiel odkaz na tieto adresy v súvislosti s niektorým search-enginom.
1. Ide teda o nejaké pokusy spam botov alebo mi nefunguje skript, tak ako by mal a prichádzam o klientov?
2. Ukázalo by mi v googli, že IP patri Slovensku, ak by bola o slovenska?
3. Moja IP začína na 95, začínajú tak všetky adresa na Slovensku(a dá sa na to spoľahnúť)? Ak áno ako začínajú adresy z Česka?
4. Na stránke mám použitý jQ kód a fciu $.post, s parametrom 'mail.php'. Dá sa nejako predísť tomu, aby tento názov súboru nenašiel bot, ale JS parser áno?
Vďaka za všetky odpovede.