[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 03.10.2008 19:07 | scitovanie

cafko....mam taku otazku...v stlpci mam cisla v tvare
Kód:
 8,7,8,1
mno a problem je ten ze neviem ako spocitat vsetky idcka dokopy...napr mam 20 riadkov tak aby som spocital vsetkych 20 riadkov dokopy...najprv si to spocitam a vznikne mi
Kód:
16,8
a to este nasledne rozdelim a ulozim do premennych $a a $b a potrebujem spocitat riadky cize napr v premennej $a bude v prvom tiadku cislo 16 v druhom riadku 15 v tretom 1 atd a nakoniec mi to vypise v premennej $a ze je spolu 32 a to iste aj s premennou $b...
Kód:
  $cisla="8,7,8,1";
  $tmp=split(',',$cisla);
  $output=($tmp[0]+$tmp[2]).','.($tmp[1]+$tmp[3]);
  $skore=split(',',$output);
  $a=$skore[0];
  $b=$skore[1];

takto to dosadzam do premennych...samozrejme do premennej $cisla vkladam udaje z DB...hodil by sa nejaky nazorny priklad :) thx dopredu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 03.10.2008 21:13 | scitovanie

vobec som nepochopil, ze co vlastne chces... :(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
scitovanie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 03.10.2008 21:17 | scitovanie

roko, nič si z toho nerob... ja som to čítal teraz 3x po sebe a tiež mi akosi uniká zmysel tejto témy...

blackdevil, môžeš nám polopatisticky vysvetliť, čo ti nefunguje ?
btw, počet riadkov získaš vždy pomocou nejakého query($query = "SELECT blablabla") následným použitím funkcie mysql_num_rows($query)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 03.10.2008 23:17 | scitovanie

no neviem ako polopate to povedat prosto v jednej bunke mam dve cisla prve cislo potrebujem dat do jednej premennej a druhe do druhej...priklad bunka vyzera takto
Kód:
16,8
a ja potrebujem aby z toho vzniklo toto
Kód:
$a="16";
$b="8";
cize z prveho riadku by bolo toto a ak sa v tabulke nachadzaju aj dalsie riadky tak aby premennu $a spocitalo s $a a premennu $b spocitalo s $b...viac polopate to newem vysvetlit...snad ste ma uz pochopili


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
scitovanie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 03.10.2008 23:58 | scitovanie

jasné, už asi rozumiem...
mno tak začni s tým, že si spravíš 2 premenné, dáš obom nulové hodnoty, následne sa pripojíš na mysql a cyklom budeš pridávať hodnoty do premenných :)

chceš asi dačo takéto, že ?
Kód:
$a = 0;
$b = 0;
mysql_connect("server","login","pw");
mysql_select_db("moja_db");
$query = mysql_query("SELECT stlpec1, stlpec2 FROM tabulka");
while ($riadok = mysql_fetch_object($query)){
   $a += $riadok->stlpec1;
   $b += $riadok->stlpec2;
}

myslím, že by to mohlo fungovať


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
scitovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.10.2008 0:32 | scitovanie

ak budes mat v kazdom riadku v danom stlpci len dve cisla oddelene ciarkou, staci ti pouzit nasledovny zapis, ktory ti spocita prve cisla v kazdom riadku zvlast a druhe cisla zvlast a vrati tieto sucty v tomto pripade ako sucet1 a sucet2:
Kód:
SELECT SUM(SUBSTRING_INDEX(stlpec,',',1)) sucet1, SUM(SUBSTRING_INDEX(stlpec,',',-1)) sucet2  FROM table


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 04.10.2008 12:37 | scitovanie

stenley no niekde v bunke su 2 cisla oddelene ciarkou a niekde 4 preto som to najprv spocitaval (prvy koment)

el mariachi no newem ci to pojde lebo ja to mam v jednom stlpci tie cisla ak by to bolo v jednom nebol by problem....


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
scitovanie

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 04.10.2008 13:38 | scitovanie

tak potom zmeníš len časť.. sakra to ti mám celé robiť sám ?? pokiaľ chceš programovať, tak si na toto nezvykaj...
Kód:
while ($riadok = mysql_fetch_object($query)){
   $a += $riadok->stlpec1;
   $b += $riadok->stlpec2;

toto zmeníš na toto :
Kód:
while ($riadok = mysql_fetch_object($query)){
   list($prva,$druha) = explode(",",$riadok->stlpec);   
   $a += $prva;
   $b += $druha;


edit:// a samozrejme v sql query budeš vyťahovať len ten stĺpec čo ti treba, ale to si už snáď prispôsobiť vieš


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 8 ] 


scitovanie




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF