[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 26.08.2008 16:31 | rocnik

mam fakt trapny problem mam formular v ktorom bude aj pole rocnik a chcem aby sa tam zadat v tbare iba yyyy napr. 1978 ale akosi sa mi to nedari osetrit mam ze
Kód:
elseif (!$_POST["rocnik"]==4 ) echo "Rocnik musi byt v tvare \"yyyy\" napr. 1987";

a pekne mi to prepusti do DB please help


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
rocnik

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.08.2008 16:41 | rocnik

Kód:
elseif (!ereg("^(19)|(20)[0-9]{2}$", $_POST["rocnik"])) echo "Rocnik musi byt v tvare \"yyyy\" napr. 1987";
Je fakt, že toto je trochu ťažký kaliber na tento problém, ale je to prvé, čo mi v rýchlosti napadlo a je to nepriestrelné. Ešte by sa tam možno hodila kontrola na zmysluplnosť, pretože to zoberie rok od 1900 do 2099.

EDIT:
tak to trochu skombinujem so stelnym:
Kód:
if(
  !empty($_POST['rocnik']) &&
  ereg("^(19)|(20)[0-9]{2}$", $_POST["rocnik"]) &&
  $_POST['rocnik'] <= date('Y')
)
{
   echo "OK";
} else {
   echo "NO";
}
Teraz to zoberie roky od 1900 po súčasný rok.

//svoj skript som vymazal, aby v tom nebol bordel, tvoj je predsa len komplexnejsi (stenley)


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.08.2008 17:42 | rocnik

mno jedine co funfuje je ze vypise teda mno co chcem napr. NO iba kedd je policko prazdne ked ma 3 znaky ani ked ma 10 nic nevypise ale ma udivuje ze mam v DB pole rocnik max dlhy 4 znaky a bezproblemov to tam zapisuje aj 10 :roll: a este ja som si ten skript trocha prerobil ale neviem ze
Kód:
$_POST["rocnik"] <= date('Y')

ked chcem dat ze nie ze "!" tak mam dat ! pred post abo date? :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 26.08.2008 21:58 | rocnik

Mal by si to dat este raz cele do zatvorky, a pred tu zatvorku dat !. Alebo tam das len
Kód:
$_POST["rocnik"] > date('Y')


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 26.08.2008 22:10 | rocnik

pravdu povediac jedina kontrola funguje empty ostatne vobec dal som policku maxlenght 4 takze to uz je vyrieseny problem s dlzkou ale ta zmysluplnost roku nejde to zobere aj 8459 :( please help


Offline

Správca fóra
Správca fóra
rocnik

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.08.2008 22:12 | rocnik

malo by to fungovat, ale daj pre istotu kod, ktory presne pouzivas...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rocnik

Registrovaný: 06.03.08
Prihlásený: 01.10.12
Príspevky: 1735
Témy: 15 | 15
Bydlisko: triminka@sp...
NapísalOffline : 27.08.2008 0:22 | rocnik

dadmtb: na parameter maxlenght v html sa nespoliehaj, pouzi radsej strpos alebo strlen na overovanie resp orezanie cisla [vsak BS :))], inak sa to da priam banalne obist editovanim kodu v prehliadaci (2 kliky v opere)


_________________
Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.08.2008 11:15 | rocnik

mno tak ja uz teda neviem tu je teda php kod
Kód:
<?php
include ("config.php");

 
 
  function JeEmail ($cislo)
  {
    return ereg("^.+@.+\..+$",$cislo);
  }

     function prezyvkavdb ($meno, $link)
  {
    $vysledek=mysql_query("select * from uzivatelia where prezyvka='".$prezyvka."'", $link);
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledek);
  }
 
   function menovdb ($meno, $link)
  {
    $vysledek=mysql_query("select * from uzivatelia where meno='".$meno."'", $link);
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledek);
  }


  function emailvdb ($email, $link)
  {
    $vysledek=mysql_query("select * from uzivatelia where email='".$email."'", $link);
    return (boolean) mysql_num_rows($vysledek);
  } 

  // tÄ›lo skriptu - nejprve si vytvoříme odkaz na databázi
  $link=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die("Nelze se připojit k MySQL: " . mysql_error());
mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die("Nelze vybrat databázi: ". mysql_error());



  if (!empty($_POST)) // uĹľ se odeslalo
  {
    if (!JeEmail($_POST["email"])) echo "Nezadali ste platný email!";
    elseif (prezyvkavdb($_POST["prezyvka"], $link)) echo "Zadaná prezývka je už registrovaná!";
    elseif (menovdb ($_POST["meno"], $link)) echo "Uvedene meno je už registrovane!";
    elseif (emailvdb($_POST["email"], $link)) echo "Na tento email je už registrovaný jeden užívateľ!";
    elseif ((strlen ($_POST["prezyvka"])>30) | strlen ($_POST["prezyvka"])<4)echo "Prezývka musí mať od 4-30 znakov!";
    elseif ((strlen ($_POST["heslo"])>40) | strlen ($_POST["heslo"])<3) echo "Heslo musí mať 4-40 znakov!";
    elseif (empty ($_POST["rocnik"]) && !(ereg("^(19)|(20)[0-9]{2}$", $_POST["rocnik"])) && $_POST["rocnik"] > date('Y')) echo "NO";


    else
    {
      // kontolou jsme prošli
      // podÄ›kujeme uĹľivateli
      mysql_query ("insert into uzivatelia (prezyvka, heslo, meno, priezvysko, email, bike, rocnik) values ('".$_POST["prezyvka"]."', '".$_POST["heslo"]."', '".$_POST["meno"]."', '".$_POST["priezvysko"]."', '".$_POST["email"]."', '".$_POST["bike"]."', '".$_POST["rocnik"]."');", $link);
             //$lastid=mysql_insert_id();
      echo "Dakujeme za Registraciu";
    }
  }
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
rocnik

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.08.2008 11:31 | rocnik

ani sa necudujem, ze ti to nejde :) ked uz negujes p360t-ho celu podmienku, tak ju zneguj poriadne...

podm1 && podm2 => !podm1 || !podm2

cize namiesto && daj ||


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.08.2008 12:14 | rocnik

diki uz to ide :D


 [ Príspevkov: 10 ] 


rocnik



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8 rocnik zs matika

v Vzdelanie, štúdium, škola

19

1433

11.05.2008 14:47

hahahappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: PC ročník 2003

v Predám

0

96

16.08.2017 21:16

MichalMikus

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

I: PC rocnik 2010

v Informujem sa

11

276

10.01.2013 12:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záverečný projekt o Slovensku-geografia,9. ročník :D

v Krčma

1

348

11.05.2014 21:34

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Časopis PC SPACE komplet ročník 2006-výborný stav

v Predám

1

207

25.09.2010 20:24

riocek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF