[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
NapísalOffline : 25.02.2012 1:11 | regularny vyraz

viete mi poradit ako ma vyzerat regularny vyraz ktory zoberie iba vyraz:

1
45
567
23-34
34-1-123
1-4-5-123
...

to znamena cisla medzi sebou oddelene pomlckami alebo iba cislo

nic ine .. neviem to spravne zapisat ..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 27.12.08
Prihlásený: 24.11.16
Príspevky: 1881
Témy: 96 | 96
Bydlisko: Bratislava,...
Vek: 23
NapísalOffline : 25.02.2012 1:44 | regularny vyraz

Kód:
[0-9]+(-[0-9]+)*

toto by malo fungovať..


_________________
~Listen to your brain, not your heart~
NB1: Lenovo Y500: CPU: Intel Core i7-3630QM; GPU: nVidia GT650M 2GB SLi; RAM: 16GB DDR3; HDD: 1TB + 256GB SSD (m4); LCD: 15,6" 1920x1080; OS: Win8.1 64-bit + Arch Linux 64-bit (UEFI Powered DualBoot)
NB2: Asus K53SJ-SX093: CPU: Intel Core i3-2310M; GPU: Intel HD3000 / nVidia GT520M 1GB Optimus; RAM: 8GB DDR3; SSD: 128GB 840Evo; LCD: 15,6" 1366x768; OS: Win 8.1 Pro 64-bit (UEFI)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 25.02.2012 15:20 | regularny vyraz

urcite to je spravne ? .. neberie mi to este nieco za tym ? ..

musi brat iba vyraz:

cislo [{pomlcka+cislo}]

to v hranatych zatvorkach tam moze ale nemusi byt a v zlozenych sa to stale opakuje .. ak som tomu dobre pochopil .. nic ine mi zobrat nesmie .. dobre si to napisal urcite ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 27.12.08
Prihlásený: 24.11.16
Príspevky: 1881
Témy: 96 | 96
Bydlisko: Bratislava,...
Vek: 23
NapísalOffline : 25.02.2012 15:34 | regularny vyraz

[0-9]+ => aspon jednociferne cislo, -[0-9]+ => pomlcka a aspon jednociferne cislo, to cele v zatvorkach a za tym * znamena ze to tam moze byt viackrat, a nemusi byt ani raz..

nemam to ako otestovat, regularne vyrazy poznam iba z teorie nie z praxe.. ale malo by to fungovat.. :)


_________________
~Listen to your brain, not your heart~
NB1: Lenovo Y500: CPU: Intel Core i7-3630QM; GPU: nVidia GT650M 2GB SLi; RAM: 16GB DDR3; HDD: 1TB + 256GB SSD (m4); LCD: 15,6" 1920x1080; OS: Win8.1 64-bit + Arch Linux 64-bit (UEFI Powered DualBoot)
NB2: Asus K53SJ-SX093: CPU: Intel Core i3-2310M; GPU: Intel HD3000 / nVidia GT520M 1GB Optimus; RAM: 8GB DDR3; SSD: 128GB 840Evo; LCD: 15,6" 1366x768; OS: Win 8.1 Pro 64-bit (UEFI)
Offline

Čestný člen
Čestný člen
regularny vyraz

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 25.02.2012 15:39 | regularny vyraz

Je to dobre, akurat treba pridat hranice ^ a $ pre zaciatok a koniec retazca. DeeJay3, ked sa ti nieco nezda, uved priklad vstupu, ktory sa nespravne chova.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 25.02.2012 16:10 | regularny vyraz

potrebujem napisat route
teraz to mam takto:

Kód:
//routes file
define("NumDashNum", "([0-9]+(-[0-9]+)*)");

$route['(:any)/pobyty/bratislavsky-kraj/druhy-'.NumDashNum.'/pocet-dni-'.NumDashNum] = 'pobyty/index//1/$2/$3';

//class file
class Pobyty{

     function index($kategoria, $kraj, $druhy, $pocet_dni){
          ...
     }

}


do premennej pocet_dni sa mi pri url:

...pobyty/bratislavsky-kraj/druhy-2-4/pocet-dni-5

dostane vyraz -4

tak neviem ci mam niekde chybu ..

http://codeigniter.com/user_guide/general/routing.html

zdrbte ma ak treba :D .. len mi to pliis pomozte opravit :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
regularny vyraz

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.02.2012 14:28 | regularny vyraz

preco nepouzijes adresy typu

..pobyty/bratislavsky-kraj?druh[]=2&druh[]=4&dni[]=5

alebo by osm to na tvojom mieste robil normlane ako segmenty

..pobyty/bratislavsky-kraj/druhy/2-4/dni/5


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 7 ] 


regularny vyraz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regularny vyraz....

v PHP, ASP

6

352

19.07.2008 16:25

fotograf

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regularny vyraz

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

188

12.11.2017 18:22

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regularny vyraz

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

245

25.09.2010 2:58

Dolmayan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regulárny výraz

v PHP, ASP

2

221

04.01.2012 0:54

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regulárny výraz \.

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

269

09.09.2011 19:08

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

regularny vyraz upravenie

v PHP, ASP

2

208

11.06.2010 20:05

dartanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na regularny vyraz

v PHP, ASP

2

776

22.05.2009 21:25

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spravne zapisat regularny vyraz

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

692

06.10.2008 13:22

Codik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update stĺpca char cez regulárny výraz

v Databázy

2

443

29.10.2011 16:40

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reg. vyraz pre html adresu

v PHP, ASP

5

473

11.10.2009 21:06

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF