[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 18.07.2008 16:56 | Regularny vyraz....

ako by sa dal napisat taky regularny vyraz, ktory bi kontroloval ci je v texte uvodzovka?

Kód:
ereg("[^\"\']",$HTTP_POST_VARS["heslo"])


v tomto je taky problem, ze mi to kontroluje aj samostatne spatne lomitko, ale keby som to zadal bez neho, program by to bral ako normalnu uvodzovku.....


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Regularny vyraz....

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 18.07.2008 16:58 | Regularny vyraz....

\\"


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 17:01 | Regularny vyraz....

nee, to je zase chyba, to by malo kontrolovat len uvodzovku, nie spatne lomitko....


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Regularny vyraz....

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 18.07.2008 17:08 | Regularny vyraz....

prepac, bolto len taky narychlo typ bez rozmyslania a skusania :)
Skus radsej popisat co potrebujes, mozno ides zbytocne zlou cestou.
Chces tie znaky vohodit? Skus str_replace
Chces len zistit ci tam su? Skus napr strstr
Nie je nutne pouzivat regularne vyrazy za kazdu cenu ;)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Regularny vyraz....

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.07.2008 17:09 | Regularny vyraz....

A chceš kontrolovať aj apostrof aj úvodzovku?
napr.
Kód:
ereg('"'."|"."'", $text, $sem);

Frk je proste v tom, že aby si nemusel escapovať spätnými lomítkami, úvodzovku obalíš apostrofmi a apostrof úvodzovkami a to zreťazíš.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Príspevky: 197
Témy: 40 | 40
Bydlisko: BA
Napísal autor témyOffline : 18.07.2008 17:11 | Regularny vyraz....

skusim teda to str_replace, diki za rady ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Regularny vyraz....

Registrovaný: 19.07.08
Prihlásený: 20.07.08
Príspevky: 11
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.07.2008 16:25 | Regularny vyraz....

najrychlejšie a najefektívnejšie riešenie:


Kód:
if (strpos('"', $text) !== false) {
    // v premennej $text je aspon 1 znak "
}


_________________
www.pixo.sk
 [ Príspevkov: 7 ] 


Regularny vyraz....



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regularny vyraz

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

185

12.11.2017 18:22

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regulárny výraz

v PHP, ASP

2

221

04.01.2012 0:54

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regulárny výraz \.

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

269

09.09.2011 19:08

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

regularny vyraz

v PHP, ASP

6

291

27.02.2012 14:28

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Regularny vyraz

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

245

25.09.2010 2:58

Dolmayan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

regularny vyraz upravenie

v PHP, ASP

2

208

11.06.2010 20:05

dartanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na regularny vyraz

v PHP, ASP

2

776

22.05.2009 21:25

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spravne zapisat regularny vyraz

v Internetový marketing, SEO, reklama

4

692

06.10.2008 13:22

Codik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update stĺpca char cez regulárny výraz

v Databázy

2

439

29.10.2011 16:40

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reg. vyraz pre html adresu

v PHP, ASP

5

473

11.10.2009 21:06

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF