[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 22.07.2011 17:24 | problem z require()

Ahojte, ucim sa podla knihy a doteraz sa mi kazdy problem podarilo ako tak spravit, ale s tymto som bezbranny.
ked spustim subor cez localhost tak mi vypise
Citácia:
Warning: require(addMovie .php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\formular4.php on line 30

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'addMovie .php' (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\formular4.php on line 30


akoze nemam zadanu fuknciu require, ale v zdrojaku to mam takto:
Kód:
case "1":
  $typ = explode( ":" , $_POST['typ']);
  if ( $_POST['Odoslat'] == "Pridat") {
    require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php');
  } else {
    if ( $_POST['typ'] == "Movie:film" && $_POST['TypFilmu'] == "" ){
      header( "Location:formular4.php");
     }


ten riadok require som sa docital, ze ten prikaz s require vytvori nazov volaneho suboru automaticky.
Tak neviem, ak by mi niekto mohol poradit.
Vdaka za kazdu radu. :cry:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem z require()

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 22.07.2011 17:29 | problem z require()

Nie, ak ziadany subor neexistuje, require ho nevytvara.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.07.2011 19:20 | problem z require()

ano ide o zahrnovanie suborov. vytvoril som este dva scripty pridat_film.php a pridat_osobu.php a v scripte formular4.php som ho zavolal cez require. Tak neviem ci ho mam pridat do tej zlozky, kde mi pise. Ci xampp nepozna prikaz add. Potreboval by som nejaku konkretnejsiu odpoved, kedze som zaciatocnik. Ale rychlo sa ucim. Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem z require()

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 22.07.2011 19:29 | problem z require()

Kód:
failed to open stream: No such file or directory


Súbor neexistuje alebo k nemu nieje prístup.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.07.2011 19:41 | problem z require()

tomu chapem, ale vsetko som robil podla knihy, tak neviem preco mi to hlasi chybu, ze neexistuje. Ak by sa nasiel niekto, kto by sa mi na to pozrel, poslal by som mu zdrojak. Velmi by mi to pomohlo. dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem z require()

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 22.07.2011 19:43 | problem z require()

Skús priamu cestu k súboru, nie relatívnu


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.07.2011 20:15 | problem z require()

cize nieco v zmysle
Kód:
require( 'add' pridaj_film.php)
alebo radsej pouzit include?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem z require()

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.07.2011 22:49 | problem z require()

Achnaton píše:
require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php');

vs
Achnaton píše:
vytvoril som este dva scripty pridat_film.php a pridat_osobu.php

Máš pocit, že súbory pridat_film a pridat_osobu začínajú na "add"? Ja nie. Tipujem, že v tom bude chyba.

Achnaton píše:
cize nieco v zmysle require( 'add' pridaj_film.php)

Nie, to je totálna hovadina, ktorá nebude fungovať.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.07.2011 23:23 | problem z require()

dam tu cely kod vsetkych styroch zdrojov. Ak by tam niekto nasiel chybu, bo ja som bezbranny. dakujem vopred.

formular4.php
Kód:
<?php
//Zobrazenie ladiacich informacii.
function zobrazitLadiaceinformacie(){
?>
<pre>
$_POST
<?php
  print_r( $_POST );
?>
$_GET
<?php
  print_r( $_GET );
?>
</pre>
<?php
}

if ( !isset( $_GET['krok'])) {
 require('uvodny_formular.php');
} else{

//Prepnutie medzi sprievodcom hladania a pridavania.
switch ( $_GET['krok']){
/* ################################################
   Formular pre vyhladavanie a pridavanie
   ################################################ */
case "1":
  $typ = explode( ":" , $_POST['typ']);
  if ( $_POST['Odoslat'] == "Pridat") {
    require( 'add' . $typ[ 0 ] . ' .php');
  } else {
    if ( $_POST['typ'] == "Movie:film" && $_POST['TypFilmu'] == "" ){
      header( "Location:formular4.php");
     }
?>
<h1> Vysledky hladania </h1>
<p>Hlada sa "<?php echo $typ[ 1 ]; ?>" menom
"<?php echo $_POST['Meno']; ?>"</p>
<?php
   }
   if ( $_POST['Ladenie'] == "on") {
     zobrazitLadiaceinformacie();
   }
   break;
/* #######################
   Zhrnutie pridavania
   #######################  */
case "2":
  $typ = explode( ":" , $_POST['typ']);   
?>                           
<h1>Novy film v kategorii <?php echo $typ[ 1 ]; ?>: <?php echo $_POST['Meno'];
?> </h1>
<?php
      switch ( $typ[ 0 ]) {
        case "Film":
?>
<p> Uvedeny v roku <?php echo $_POST['RokFilmu']; ?></p>
<p> <?php echo nl2br( stripslashes( $_POST['Popis'])); ?></p>
<?php
       break;
       default:
?>                                                   
<h2>Strucny zivotopis</h2>
<p><?php echo nl2br( stripslashes( $_POST['Bio'])); ?> </p>
<?php
       break;
    }
    break;
/* #####################
    Uvodny formular
    #################### */
  default:
    require( 'uvodny_formular.php');
    break;

}

}

?>   
   


uvodny_rormular
Kód:
<html>
 <head>
  <title> Viacucelovy formular </title>
   <style type="text/css">
     TD(color:#353535;font-family:verdana)
     TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699)
   </style>
 </head>
 <body>
<form action="formular4.php?krok=1" method="post">
<table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center">
 <tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%"> Meno: </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%">
     <input type="TEXT" name="Meno"> <br>
    </td>
 </tr>               
  <tr>                           
   <td bgcolor="#FFFFFF">Typ polozky</td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
     <input type="radio" name="typ" value="Movie:film" checked>Film<br>
     <input type="radio" name="typ" value="Person:herec" checked>Herec<br>
     <input type="radio" name="typ" value="Person:reziser" checked>Reziser<br>
   </td>                         
  </tr>   
 <tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF">Kategoria filmu (ak sa da vybrat) </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
     <select name="TypFilmu">
      <option value="" selected>Kategoria filmu...</option>
      <option value="Akcny">Akcny</option>
      <option value="Drama">Drama</option>
      <option value="Komedia">Komedia</option>
      <option value="Sci-Fi">Sci-Fi</option>
      <option value="Vojnovy">Vojnovy</option>
      <option value="Ostatni">Ostatni...</option>
     </select>
    </td>
<tr>
    <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%">Zobrazit ladiaci vystup</td>
    <td bgcolor="#FFFFFF" width="50%">
     <input type="checkbox" name="Ladenie" checked>
    </td>
   </tr> 
   <tr>   
    <td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center">
     <input type="submit" name="Odoslat" value="Hladat">
     <input type="submit" name="Odoslat" value="Pridat">
    </td>         
   </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>


pridat_film
Kód:
<html>
 <head>
 <title><?php echo $titul; ?></title>
<style type="text/css">
     TD(color:#353535;font-family:verdana)
     TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699)
</style>
</head>
<body>
<form action="formular4.php?krok=2" method="post">
<input type="hidden" name="typ" value="<?php echo $typ[ 1 ]; ?>">
<input type="hidden" name="action" value="<?php echo $_POST['Odoslat']; ?>">
<table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center">
 <tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%"> Nazov filmu </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%">
   <?php echo $meno; ?>
     <input type="hidden" name="Meno" value="<?php echo $meno; ?>">
    </td>
 </tr>
 <tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF"> Kategoria filmu </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
   <?php echo $_POST['TypFilmu'] ?> <br>
     <input type="hidden" name="typ" value="Film: <?php echo $_POST['TypFilmu']; ?>">
    </td>
 </tr>
<tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF"> Rok uvedenia na platna kin </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
     <select name="RokFilmu">
       <option value="" selected>Vyberte rok... </option>
<?php
for ( $rok=date( "Y" ); $rok >= 1970 ;$rok--) {
?>
      <option value="<?php echo $rok; ?>"><?php echo $rok; ?></option>
<?php
}
?>
     </select>
    </td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF"> Popis filmu </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
    <textarea name="Popis" rows="5" cols="60"></textarea>
   </td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center">
     <input type="submit" name="ODOSLAT" value="Pridat">
</td>         
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>


pridat_osobu
Kód:
<?php
$titul = $_POST['Odoslat'] . " " .
         $_POST['typ'] . ": " .
         $_POST['Meno'];
 $meno = $_POST['Meno'];
 $meno[ 0 ] = strtoupper( $meno[ 0 ]);
 ?>
 <html>
 <head>
 <title><?php echo $titul; ?></title>
<style type="text/css">
     TD(color:#353535;font-family:verdana)
     TH(color:#FFFFFF;font-family:verdana;backround-color:#336699)
</style>
</head>
<body>
<form action="formular4.php?step=2" method="post">
<input type="hidden" name="typ" value="Osoba: <?php echo $typ[ 1 ]; ?>">
<input type="hidden" name="action" value="<?php echo $_POST['Odoslat']; ?>">
<table border="0" width="750" cellspacing="1" cellpading="3" bgcolor="#353535" align="center">
<tr>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="30%">
    <?php echo $typ[ 1 ]; ?>Meno
  </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF" width="70%">
   <?php echo $meno ?>
     <input type="hidden" name="Meno" value="<?php echo $meno; ?>">
    </td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF"> Strucny zivotopis </td>
   <td bgcolor="#FFFFFF">
    <textarea name="Bio" rows="5" cols="60"></textarea>
   </td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#FFFFFF" colspan="2" align="center">
     <input type="submit" name="ODOSLAT" value="Pridat">
</td>         
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>



zakladny je formular4.php. Prepacte za spam, ale som uz fakt zufaly.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem z require()

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.07.2011 0:25 | problem z require()

Neprepáčime ti spam, lebo si nečítaš, čo ti radím!
Prečítal si môj príspevok? Čo si s tým urobil? Je to presne tak, ako som písal - tú chybu máš stále v tom kóde.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.12.10
Prihlásený: 20.02.14
Príspevky: 18
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 23.07.2011 1:22 | problem z require()

ale citam. ked som dal
Kód:
require('pridaj_film.php')
tak to bolo v poriadku, ked som zaskrtol vo formulari film. ale ked som dal herca alebo rezisera, tak stale bol formular pre film. Musi tam byt inde chyba :(

// pridané po 20 minútach od posledného príspevku

dal som toto, a vyzera, ze to fakci
Kód:
require( 'pridat_' . $typ[ 0 ] . '.php');


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem z require()

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 23.07.2011 9:39 | problem z require()

Logicke ze ked das require pevneho suboru moze tam byt aj panenka maria a stale bude vyzadovat ten isty subor. Treba to osetrit podla vyberu nejakou premennou, zrejme tak ako to mas teraz.


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem z require()

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.07.2011 21:21 | problem z require()

Ale prd bajzík, jeho problém bol v tom, že namiesto "pridaj_" tam chcel inkludovať súbory začínajúce na "add_", ktoré tam logicky nemal.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem z require()

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 23.07.2011 21:26 | problem z require()

Ja som skôr narážal na to že keď mal

Kód:
require('pridaj_film.php');


aj po zadaní inej možnosti (reziser) mu includovalo pridaj_film namiesto pridaj_reziser napr.

shaggy: síce ti nerozumiem, ale to je teraz asi úplne jedno


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
 [ Príspevkov: 14 ] 


problem z require()



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spomali pouzitie viacerych require nacitanie stranky?

v PHP, ASP

5

277

20.07.2011 23:14

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

173

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

762

23.03.2009 10:41

FERDA23

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

371

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2217

26.04.2012 11:14

netpeter77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

970

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

316

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

962

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

511

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

428

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem?

v Ostatné

2

417

26.03.2009 19:27

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM

v Kôš

1

16

20.11.2017 17:37

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Počítačové hry

9

535

12.09.2009 9:28

Dicktafon

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1773

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

436

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v ATI/AMD grafické karty

2

347

18.11.2009 20:03

poiuz



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF