[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.12
Prihlásený: 25.05.13
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 23.09.2012 23:00 | problem so subormi

Ahojte, robim e-shop. Registracia funkcna, vypise ze prebehla uspesne, zapise uzivatela do mysql databazy a automaticky ho prihlasi. Mam to tak urobene , ze hodnota login je nazov suboru.dat v adresari kosiky ako vidite. Subor mi aj vytvori, ale je prazdny - a ked je prazdny tento subor vypisuje mi:

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0. in C:\www\www\eshop\nakupny_kosik.php on line 15 (15ty riadok je oznaceny v scripte)

ako nahle subor napr. zakaznik001.dat otvorim v text. dokumente a napisem tam hociake jedno pismeno a subor ulozim tak na stranke je vsetko OK......

Vlastne v subore zakaznik001.dat mi potom zapisuje polozky do nakupneho kosika, co bezproblemov funguje


Viete mi nejako prosim Vas poradit co s tym???


Dakujem pekne




Kód:
<?
if(!file_exists("kosiky/$user.dat")){

$subor="kosiky/$user.dat";
$akcia=fopen($subor, "w");

}

$fil="kosiky/$user.dat";

      $file= fopen($fil, "r");
15ty riadok --->      $data= fread($file, filesize($fil));
      fclose($file);
      
      $riadky = explode ( "\n", $data);
      
      $total="";
      $pocet_tovaru=0;
      while (list(, $riadok) = each ($riadky)) {
        $pocet_tovaru++;
      }

      $pocet_tovaru-=1;

echo "<center>
<table  width=100%>
<tr>
<td><center>
<div class='prihlas_je'>Prihlásený je <font class='user'>".ucfirst($user)."</font></div>
</td>
</tr>
<tr>
<td class=user style='padding-left:20px;'><br>


-<a href='main.php?a=chandat' class=odkaz2>zmena údajov</a><br>
-<a href='main.php?a=pay' class=odkaz2>pokladňa</a><br>
-<a href='main.php?can=logout' class=odkaz2>odhlásiť sa</a><br>
<br>
</td>
</tr>
</table>
<hr style='border-style:dashed;border-color: F6F6FA;border-size:1px;'>

<table width='100%'>
<tr>
<td class=prihlas_je>

<center>
Produkty v košíku: <a clss=status><b style='color:black'>$pocet_tovaru</b></a>

";

echo"

</td>
</tr>
</table>

";

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem so subormi

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.09.2012 9:30 | problem so subormi

Mozes tam pridat kontrolu velkosti suboru, kde by si nacitanie suboru vykonal len v pripade, ked nieco obsahuje:
Kód:
$pocet_tovaru = 0;
if(filesize($fil) > 0)
{
      //spracovanie suboru
}

alebo pouzi ine funkcie, napr. file / file_get_contents


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.12
Prihlásený: 25.05.13
Príspevky: 8
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 25.09.2012 17:12 | problem so subormi

dik za pomoc, no neviem, skusal som to, v tomto subore to sice pomohlo, ale potom mi zacalo vyhadzovat chyby v inych php suboroch.

Neviem, budem sa s tym trapit dalej, ak by vas nieco naadlo napiste pls.

dik


 [ Príspevkov: 3 ] 


problem so subormi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem su subormi

v Ostatné programy

4

413

08.02.2009 19:18

zeky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM S KRYPTOVANYMI SUBORMI

v Operačné systémy Microsoft

4

179

04.01.2008 21:27

ddumbbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem zo zasifrovanymi subormi

v Operačné systémy Microsoft

2

187

12.11.2007 18:25

ts.jethro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so subormi na ploche

v Operačné systémy Microsoft

2

196

25.03.2009 19:18

Samoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Foobar 2000 problem s CUE subormi

v Audio programy

10

703

20.03.2010 22:28

maxcavalera

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pascal:problem s otvaranim Unit subormi

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

699

28.06.2008 2:11

Roberbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s mov. subormi a quic time

v Video programy

0

298

29.08.2010 9:37

raddick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prosim o pomoc alebo radu mam problem s dvomi dll subormi

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Antivíry a antispywary

108

5134

24.10.2007 11:34

Hong007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C/C++ problém so súbormi a hodnotami

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

123

09.12.2012 10:43

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Práca so súbormi

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

350

14.11.2015 23:26

tyrenus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praca so subormi

v PHP, ASP

4

279

09.02.2010 14:02

scrysurn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Array so subormi

v PHP, ASP

2

280

05.06.2009 19:57

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praca so subormi linux

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

600

13.12.2009 14:26

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praca so subormi C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

1622

05.10.2009 23:02

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praca s textovymi subormi

v Operačné systémy Unix a Linux

2

129

19.04.2015 10:05

expoox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

subory .avi so subormi .index

v Video programy

1

67

28.04.2014 13:14

Mandy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF