[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s diakritikou

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 04.06.2007 17:06 | problem s diakritikou

mam velky problem s diakritikou po prenose fora phpbb 2.0.22 neje mi vobec a nvm preco ale nejde nikde ani ne nejakych reklamnych systemoch, ani napr. ked som nieco upravoval a nvm preco dalsi problem je ze na wiewtopic.php mi hore nad logom vypisuje nejake chyby s jazykom tu je link: all4um.net nechcem si robit reklamu pretoze teraz by som bol rad, keby ste mi tam ani neprispievali ani neregistrovali ani nikto aby to nerobil takze o reklamu mi vobec nejde iba o pomoc. thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s diakritikou

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 04.06.2007 21:19 | problem s diakritikou

no máš tam pekný bordel, máš pomiešané kodovanie utf-8 a win-1250, a pritom všetkom máš charset nastavený na utf-8,
len si všimni iba v hornom menu, niekde vypíše dlhé "á" riadne a inde iba otáznik,
takže si skontroluj a uprav uloženie všetkých súborov v utf-8 kódovaní, najmä tých v ktorých máš slovenčinu, ale pre istotu je dobre mať všetky súbory v rovnakom kódovaní, predídeš tak budúcim možným problémom,
potom pripojenie k db (v adresári db/mysql4.php) je treba pridať (ak to ešte nemáš) set names asi takto:
Kód:
      if( $this->db_connect_id )
      {
         if( $database != "" )
         {
            $this->dbname = $database;
            $dbnames = substr(mysql_get_server_info($this->db_connect_id), 0, 3) > '4.0' ? mysql_query('SET NAMES utf8', $this->db_connect_id) : true;
            $dbselect = mysql_select_db($this->dbname, $this->db_connect_id);

            if( !$dbselect || !$dbnames )
            {
               mysql_close($this->db_connect_id);
               $this->db_connect_id = false;
            }
         }

         return $this->db_connect_id;
      }
ak si s týmto nevieš rady, hľadaj na fórach phpbb, riešenie tam nájdeš,
v phpmyadmine si nastavíš overenie mysql spojenia na utf8_unicode_ci, pre samotnú databázu nastavíš porovnanie(zotriedenie) tiež na utf8_unicode_ci
a to by malo byť všetko,
pre ukladanie súborov s danom kódovaní použi PSPad alebo notepad++,
iné som neskúšal, ale tieto editory ti umožňujú jednoducho nastaviť kódovanie súboru a následne to v tom kódovaní uložíš, v tvojom prípade by všade malo byť utf8
hodne zdaru


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s diakritikou

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 05.06.2007 15:28 | problem s diakritikou

mokus píše:
no máš tam pekný bordel, máš pomiešané kodovanie utf-8 a win-1250, a pritom všetkom máš charset nastavený na utf-8,
len si všimni iba v hornom menu, niekde vypíše dlhé "á" riadne a inde iba otáznik,

pise to iba pri pravidlach a to preto ze som to ttam dopisoval, upravoval som ten overal header. a to mi je divne, ze vsetko kde som upravoval, tak je tam zle, cize asi to bude chyba hostingu ze?:oops: :loony: :cry:



mokus píše:
potom pripojenie k db (v adresári db/mysql4.php) je treba pridať (ak to ešte nemáš) set names asi takto:
Kód:
      if( $this->db_connect_id )
      {
         if( $database != "" )
         {
         $this->dbname = $database;
            $dbnames = substr(mysql_get_server_info($this->db_connect_id), 0, 3) > '4.0' ? mysql_query('SET NAMES utf8', $this->db_connect_id) : true;
            $dbselect = mysql_select_db($this->dbname, $this->db_connect_id);

            if( !$dbselect || !$dbnames )
            {
               mysql_close($this->db_connect_id);
               $this->db_connect_id = false;
            }
         }

         return $this->db_connect_id;
      }
kam mam dat toto?
mokus píše:
v phpmyadmine si nastavíš overenie mysql spojenia na utf8_unicode_cipre samotnú databázu nastavíš porovnanie(zotriedenie) tiež na utf8_unicode_ci
no to mam takze s tym asi problem neje
mokus píše:
pre ukladanie súborov s danom kódovaní použi PSPad alebo notepad++,
iné som neskúšal, ale tieto editory ti umožňujú jednoducho nastaviť kódovanie súboru a následne to v tom kódovaní uložíš, v tvojom prípade by všade malo byť utf8
hodne zdaru
aha a v nejakom windowsackom editore to neje?


THX za pomoc zatial aj tak :rolleyes:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s diakritikou

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 06.06.2007 6:51 | problem s diakritikou

POZOR, nepíše ti to len pri pravidlách

ale ak ti to robí len v tých upravovaných súboroch, tak si ich zrejme uložil v inom kódovaní, na to treba dávať vždy pozor, a pri úpravách skriptov vždy používaj editor, ktorý ti umožňuje aj zmenu kódovania pri ukladaní,

windowsácky notepad má veľmi obmedzené nastavenia kódovania, a aj to sa dá len v prípade, keď si zvolíš "uložiť ako...", a navyše tie údaje sú pre bežného smrteľníka dosť nejasné,

čo sa týka vloženia tej úpravy do scriptu, radšej ti pošlem upravený celý skript (z v. 2.0.22) stiahni si mysql4.zip

v hostingu by som zatiaľ nehľadal chybu, tam akurát niektoré hostingy môžu používať pre mysql pripojenie len jedno kódovanie (spravidla utf-8) a k tomu sa treba prispôsobiť, ale ani tu nemožno vylúčiť chyby, ibaže tento tvoj problém to zrejme nebude hostingom.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s diakritikou

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 06.06.2007 13:31 | problem s diakritikou

hm po nahodeni toho skriptu sa mi to do***** uuplne su tam nejake diivne znaky namiesto diakritiky ak by mi s tym mohol niekto helfnut priamo nie takto cez forum ale cez icq tak 396147846


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 5 ] 


problem s diakritikou



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diakritikou

v Operačné systémy Microsoft

5

1007

04.11.2007 9:56

Nexus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s diakritikou

v Ovládače

10

1409

28.01.2008 15:47

I-pop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s diakritikou

v Ostatné

27

1243

30.12.2010 22:50

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s diakritikou

v Operačné systémy Microsoft

0

149

02.09.2010 10:40

funkye

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s diakritikou utf8

v Databázy

18

2142

23.08.2008 16:36

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dalsi problem s diakritikou...

v Databázy

19

2381

09.05.2008 19:34

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diakritikou [w7]

v Operačné systémy Microsoft

0

207

19.12.2009 18:32

h3r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hosting a problem s diakritikou?

v Webhosting a servery

0

486

07.06.2010 19:14

NikonD5000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s diakritikou u RSS

v PHP, ASP

10

377

28.08.2008 22:08

soldi3r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spyware Doctor a problem s diakritikou

v Antivíry a antispywary

1

303

04.04.2008 15:36

petos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diakritikou a pismenom ň

v Redakčné systémy

12

811

13.04.2007 15:53

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

trieda phpexcel -> problém s diakritikou

v PHP, ASP

1

102

11.02.2014 9:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diakritikou. a tiez ako zrusit scroll na stranke.

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

1214

05.08.2007 22:52

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

znak s diakritikou

v PHP, ASP

2

298

07.07.2009 10:34

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problémi s diakritikou

v Redakčné systémy

19

1156

06.12.2006 22:50

AVAST

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odštartované .eu domény s diakritikou

v Novinky

11

627

19.12.2009 13:47

Spartan.Ex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF