Mam takyto problem:
v PHPcku som naprogramoval anketu a chcem zabezpecit, aby uzivatel mohol zo svojho kompu v aktualnej ankete hlasovat len raz. Najskor som to robil cez overovanie IPciek, z ktorych sa uz hlasovalo. Ale to asi nebolo idealne riesenie, kedze v sucasnosti vela pocitacov v ramci lokalnej siete vystupuje navonok pod jednou IPckou. Tym som znemoznil ostatnym pocitacom v ramci takej siete hlasovat v ankete, aj ked to mohli byt ini uzivatelia, ktori by mozno tiez radi v ankete hlasovali. Preto som to chcel prerobit pomocou cookies - t.j. ak niekto zahlasuje, nastavi sa mu cez fciu setcookie($nazov_cookie,"1",time()+60*60*24*30*3) cookie s vyprsanim platnosti po 3 mesiacoch. Potom len overujem cez isset($_COOKIE[$nazov_cookie]), ci sa uz z toho kompu hlasovalo a na zaklade toho bud zobrazi formular pre hlasovanie (ak este nebolo hlasovane) alebo doterajsie vysledky (ak uz bolo zahlasovane). Vo Firefoxe a IE vsetko fici, ako ma, v Opere (9.25) nie. V nej mi neviem z akeho dovodu samo zmaze po vypnuti browsera nastavenu cookie (len tu moju, ostatne cookies z inych serverov zostavaju zachovane). Opera mam nastavenu tak, aby ziadne cookies len tak sama nemazala pre datumom ich vyprsania. Neviete mi niekto poradit, co mam spravit, aby aj v Opere zostavala ta cookie zachovana do doby vyprsania platnosti? Kde moze byt problem?
Za radu vopred velka vdaka.
|