[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 22.06.2012 14:48 | Problem s Auto-incrementom

Zdravim Vas :) potreboval by som mensiu pomoc neviem si uz rady :( mam vytvorene strankovanie.. vsetko ide fajn.. lenze v tabulke kde sa zobrazuju vysledky z DB tak mam aj ako keby autoincrement.. t.z. ze kazdy jeden riadok co vypise DB tak v tabulke na stranke prida +1 poradove cislo. No ale problem je v tom ze ked prepnem na dalsiu stranu napr. na 2 tak automaticky to zacina pocitat od 1 no ja by som potreboval aby to pocitalo od toho nasledujuceho cisla co skoncilo na strane 1.Pridavam aj kod. Vlastne problem robi ten $number_row=0; ze sa stale na kazdej stranke resetne a pocita od zaciatku :( mozno je to len mala blbost no mna uz fakt nic nenapada. Nevedel by to niekto z Vas upravit tak ako som to popisal? :( .. lebo to strankovanie je matika ... a ta mi robi celkom problem :(
P.s. Hladal som aj na nete. Vdaka za odpovede.
Kód:
$limit=10;
                           
                  $pages_query=mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `faktury`");
                  $pages=ceil(mysql_result($pages_query, 0) / $limit);
                   
                  $page=(isset($_GET["page"])) ? (int)$_GET["page"] : 1;
                  $start=($page - 1) * $limit;
                   
                  $query=mysql_query("SELECT * FROM faktury ORDER BY id DESC LIMIT $start,$limit");
                  $num_rows=mysql_num_rows($query);
                  if($num_rows !=0)
                     {
                     echo "<table>\n";
                        echo "<tr>
                              <th>P.č.</th>
                              <th>Dodávateľ</th>
                              <th>Zmluva</th>
                              <th>Číslo zmluvy</th>
                              <th>Dátum podpísania</th>
                              <th>Suma s DPH v €</th>
                           </tr>";
                           
                     $number_row=0;
                     
                        while($row=mysql_fetch_assoc($query))
                           {
                              $number_row=$number_row+1;
                              @$contract=$row["faktura"];
                              echo "<tr>\n";
                                 echo "<td>".$number_row."</td>\n";
                                 echo "<td>".$distributor=$row["dodavatel"]."</td>\n";
                                 echo "<td><a><img></a></td>\n";
                                 echo "<td>".$contract_number=$row["cislo-faktury"]."</td>\n";
                                 echo "<td>".$sign_contract=$row["datum-uhrady"]."</td>\n";
                                 echo "<td>".$amount_dph=$row["suma-dph"]."</td>";
                              echo "</tr>\n";
                           }
                     echo "</table>";
                     }
                     else
                        echo "V databáze sa nenachádzajú žiadne faktúry.";   
                                                 
                        //pages
                         
                           echo "<div>";                     
                              if($pages>=1 && $page <=$pages)
                                 {
                                    for($x=1; $x<=$pages; $x++)
                                       {
                                          echo ($x==$page) ? '<strong><a>'.$x.'</a></strong> ' : ' <a>'.$x.'</a> ';
                                       }
                                 }       
                           echo "</div>";


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s Auto-incrementom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.06.2012 16:35 | Problem s Auto-incrementom

poznas pocet zaznamov zobrazenych na stranku a aj cislo stranky - staci si to predstavit a hned vies riesenie :) dokonca mozes s vyhodou vyuzit aj premennu $start, ktora pri cislovani predstavuje poradie prveho zaznamu na aktualnej stranke, potom uz staci len mensia uprava, aby bol uplne prvy zaznam cislovany od jednotky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 22.06.2012 17:06 | Problem s Auto-incrementom

No.. :) moja predstavivost je na tom dost naprd :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s Auto-incrementom

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
NapísalOffline : 22.06.2012 17:26 | Problem s Auto-incrementom

V premennej $number_row nemôže byť 0 musíš tam hodiť vždy začiatok číslovania. Máš tam tú premennú $start tak využi tú tak ako ti povedal stenley


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 22.06.2012 17:29 | Problem s Auto-incrementom

Boze ja som ale idiot.. dakujem :D prepacte za obtazovanie :D


 [ Príspevkov: 5 ] 


Problem s Auto-incrementom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

173

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

762

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2217

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

371

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

970

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

316

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

960

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

511

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

428

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem?

v Ostatné

2

417

26.03.2009 19:27

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Počítačové hry

9

535

12.09.2009 9:28

Dicktafon

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1773

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

436

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Ostatné grafické karty

4

214

30.10.2013 14:12

PanMod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v ATI/AMD grafické karty

2

347

18.11.2009 20:03

poiuz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

804

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF