[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 16.02.07
Prihlásený: 16.11.07
Príspevky: 12
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 16.02.2007 21:01 | problem pri zapisovani do db

Mam problem predcasom som presuval forum na server hostuju tak ako je to pisane na tomto fore, teraz som chcel pridat prispevok tak mi niekedy naskoci tato chyba
Citácia:
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 442, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('informatika', 'veda', 'informácii', 'jej', 'automatickom', 'spracovaní', 'Často', 'nie', 'výlučne', 'študuje', 'ako', 'súčasť', 'vedy', 'počítačoch', 'informačných', 'technológiách', 'súčasné', 'využitie', 'úzko', 'späté', 'rozvojom', 'výpočtovej', 'techniky')

Line : 251
File : functions_search.php

ako to mam spravit, aby to slo bez problemov pridat?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 18.02.2007 10:01 | problem pri zapisovani do db

môže to byť nekompatibilita nastavených kodovaní jazyka, v niektorých prípadoch možno pomôže aj použitie DBmaintenance


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 16.02.07
Prihlásený: 16.11.07
Príspevky: 12
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 18.02.2007 19:27 | problem pri zapisovani do db

mokus píše:
môže to byť nekompatibilita nastavených kodovaní jazyka, v niektorých prípadoch možno pomôže aj použitie DBmaintenance
no presuval som forum tak je to dost mozne , lebo na starom fore mi ten isty prispevok pridalo v pohode, ozaj co je to ten DBmaintenance?? skade to stiahnem? a ako to ces to spravim??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 07.12.05
Prihlásený: 30.06.10
Príspevky: 135
Témy: 12 | 12
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 18.02.2007 22:40 | problem pri zapisovani do db

boze este si to nestiahol a uz sa vypytujes ako to spravis :x
ked ten mod stiahnes tak v administraci das check database/repair database ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 16.02.07
Prihlásený: 16.11.07
Príspevky: 12
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 19.02.2007 13:53 | problem pri zapisovani do db

masterdead píše:
boze este si to nestiahol a uz sa vypytujes ako to spravis :x
ked ten mod stiahnes tak v administraci das check database/repair database ;)
Stiahol som nieco podobne vola sa to rebuild search index a aj ked tam dam rebuild tak vypise chyby, no skusim tento druhy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 07.12.05
Prihlásený: 30.06.10
Príspevky: 135
Témy: 12 | 12
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 19.02.2007 16:49 | problem pri zapisovani do db

naco chces opravovat search tabulky ked ju mas poskodenu :roll: potrebujes hlavne opravit table aby si mihol do nej zapisovat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.01.07
Prihlásený: 13.06.07
Príspevky: 6
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.03.2007 23:52 | problem pri zapisovani do db

Zdravim, mam presne ten isty problem. Zistil som, ze na starom webhostingu je kodovanie tabuliek cp1250_general_ci a na novom utf8_general_ci. Takze pri pridavani prispevku mi to vypise to iste co tebe. Viete mi niekto poradit ako zmenit to kodovanie v phpMyAdmin - 2.8.0.1 ? Je tam databaza MySQL - 5.0.20a. To DBmaintenance neviem nainstalovat.
Diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.01.07
Prihlásený: 13.06.07
Príspevky: 6
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.03.2007 0:01 | problem pri zapisovani do db

A este som zistil, ze mam rozdielne kodovanie aj na Joomle ( neviem ci to sem patri, ale problem je podobny ). Vsetko je na jednom hostingu, len rozne weby v roznych adresaroch - aj DB je ku kazdemu adresaru ina. No a ked som nainstaloval jeden web, kodovanie v DB je cp1250_general_ci a ked som nainstaloval druhy web - presne ten isty postup, tak kodovanie DB je utf8_general_ci. Plati to pre Joomlu aj phpBB. A neviem ako je to mozne, ked som vsetko robil rovnako. Prosim, pomozte.
Dakujem - zaciatocnik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem pri zapisovani do db

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 12.03.2007 6:16 | problem pri zapisovani do db

majdo píše:
Zdravim, mam presne ten isty problem. Zistil som, ze na starom webhostingu je kodovanie tabuliek cp1250_general_ci a na novom utf8_general_ci. Takze pri pridavani prispevku mi to vypise to iste co tebe. Viete mi niekto poradit ako zmenit to kodovanie v phpMyAdmin - 2.8.0.1 ? Je tam databaza MySQL - 5.0.20a. To DBmaintenance neviem nainstalovat.
Diky
ak myslíš porovnávanie, tak si urob v phpmyadmine zálohy starej DB, v textovom editore(doporučujem PSPad) si skontroluj tu zálohovanú databázu, či tam máš správne kodovanie, a či je ten zálohový súbor uložený v takom istom kodovaní aké používa tvoje forum, potom si na novom hostingu vytvor novú databázu s nastavením porovnania v tomto kodovaní (nie v inom) a celú skontrolovanú zálohu tam importuj,
ešte si skontroluj v phpmyadmine aj túto hodnotu (spravidla je nemenná): "Overenie MySQL spojenia:" , a v prípade, že máš novšiu verziu mysql, musíš urobiť ešte aj úpravu súboru root/db/mysql4.php, návody tu určite nájdeš


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.01.07
Prihlásený: 13.06.07
Príspevky: 6
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 13.03.2007 0:39 | problem pri zapisovani do db

Diky Mokus, ale neviem ako mam urobit to porovnavanie. Ja som to nakoniec vyriesil tak, ze som urobil zalohu starej DB a potom som dal staru skopirovat na novy hosting a obnovil udaje zo zalohy. Inak mi to nechcelo ist. Aj ked som vsetky tabulky oznacil v novej DB a urobil porovnavanie, zostalo kodovanie ako pred tym, len na konci tabuliek mi napisalo zmenu na nove kodovanie. Ale pri vkladani noveho prispevku mi to robilo stale tu istu chybu. Skratka ked nainstalujem novu DB, neviem preklopit kodovanie do takeho, ako potrebujem. Mozes mi to este raz vysvetlit po lopate ? Dakujem za trpezlivost.


 [ Príspevkov: 10 ] 


problem pri zapisovani do db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri taktovaní

v AMD - Advanced Micro Devices

10

266

14.08.2010 21:08

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri zapnuti

v Optické zariadenia

15

1143

28.08.2008 18:47

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri vypinani

v Operačné systémy Microsoft

3

334

03.10.2008 15:32

tlacitko Enter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri overclockingu

v Biosy a ladenie výkonu

0

368

25.01.2008 17:01

exipo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri napalovani

v Ostatné programy

2

287

05.04.2010 14:51

Panter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri dualboot

v Operačné systémy Microsoft

5

113

31.01.2014 12:50

worisnet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri spustení

v Ostatné

1

154

27.07.2012 20:35

Sh4d0W

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém pri štarte

v Pamäte

3

139

09.10.2012 7:37

EndersoN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri reinstal

v Operačné systémy Microsoft

2

214

18.03.2009 15:25

ferri222

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri zapinani

v Notebooky a netbooky

1

115

27.08.2015 10:15

Coma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém pri tlačení

v Ostatné programy

2

271

09.11.2009 20:35

Aldo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri instalacii

v Ostatné grafické karty

7

950

21.02.2009 21:09

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri COD2

v Počítačové hry

10

363

11.01.2009 11:53

elboro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri štarte

v Biosy a ladenie výkonu

2

439

07.10.2007 12:14

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri taktovani

v Biosy a ladenie výkonu

0

586

08.01.2007 15:53

dj-traktorista

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri spusteni

v Operačné systémy Microsoft

5

210

29.11.2009 2:14

Chaos



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF