[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 09.02.2008 19:37 | Prenos suboru

Da sa preniest subor zo stranky na stranku nejakym prikazom, nieco take ako sa da premenna pomocou $_GET? Alebo teda aspon informacie o nej...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 19:42 | Prenos suboru

dá, ale z PC na stránku a nie pomocou GET, ale POST


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 19:47 | Prenos suboru

ja viem ze nie s get, ale chcel som nieco take, ako upload suboru. v prvom skripte formular s vyberom a odoslanim a kliknutim odosle subor do druheho php skriptu. proste vsetko mi funguje, ked mam zapnute register_globals, ale ja chcem aby to slo pri vypnutych, preto ten subor chcem vlastne preniest. takze by som chcel vediet ako na to, diky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 19:55 | Prenos suboru

jaj už chápem -> použi <input type="file" name="subor" /> a pri spracovaní skriptu použi pole $_FILES["subor"], napr nahrajeme súbor do priečinka files/
Kód:
if(move_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"], "files/".$_FILES["subor"]["name"]))echo"OK";else echo"Error";

Poznamka $_FILES["subor"] je pole:
name - pôvodný názov súboru na disku
error - výpis chyby pri prenose (0 - bez chyby)
size - veľkosť súboru
tmp_name - umiestnenie súboru v tempoch na serveri (pri kopírovaní)

vyššie som použil funkciu move_uploaded_file(), ale môžeš použiť aj funkciu copy()


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 20:06 | Prenos suboru

skusal som to a logicky to funguje, ale ked vypnem register_globals v php.ini, tak to hned pise error. uz ma to stve, to fakt nejde nejako obist?

ja poznam tu funkciu, ale diky za vysvetlenie :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 20:15 | Prenos suboru

ja ma register_globals vypnuté odkedy programujem a vždy mi to šlo: skús tento skript:
Kód:
if(empty($_FILES))exit("nie je prijatý žiadný súbor");

// Pre istotu všetko vypíšeme
foreach($_FILES as $index=>$param){
echo"\$_FILES['$index']='$param';<br />\n";
foreach($_FILES[$index] as $in2=>$pa2){
echo"\t\$_FILES['$index']['$in2']='$pa2';<br />\n";
};};

//Ideme kopírovať
if (@move_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"], $_FILES["name"])){
   echo"Súbor bol prekopírovaný :)";
} else {
   echo"Niekde nastala chyba :(";
};

skus toto a napíš sem výstup skriptu
EDIT: bola tam menšia chybička, ale je opravená


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 20:20 | Prenos suboru

ako som ocakaval... niekde nastala chyba :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 20:22 | Prenos suboru

ale čo ti vypísalo z toho "// Pre istotu všetko vypíšeme" - aké premenné ?


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 20:27 | Prenos suboru

aj ja som sa cudoval, ze nevypisalo nic a vsimol som si, ze hned v prvom riadku co si napisal :
Kód:
if(!empty($_FILES))exit("nie je prijatý žiadný súbor");

tam nema byt !, vtedy zisti ze nie je nahraty subor... takze po odstraneni (!) mi vypisalo - nie je prijatý žiadný súbor.

a tu je skript pre upload:

Kód:
<html>
   <form action="up_sub.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
      Odoslať súbor: <input type=file name="subor"><br>
      <input type="submit" value="Odoslať">
   </form>
</html>


cize mne proste nechce odoslat subor na dalsiu stranku a nechapem preco, ked to kazdemu ide :roll:


Naposledy upravil djsulo dňa 09.02.2008 20:29, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 20:28 | Prenos suboru

njn v tom som sa pozabudol - nechcem ťa podceňovať, ale máš v definícií form-u toto: enctype="multipart/form-data" ?


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 20:29 | Prenos suboru

takze ako vidis, mam tam enctype="multipart/form-data", vid hore vypis.

btw. jadro php 5.2.5


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 20:38 | Prenos suboru

si to pridal neskôr alebo počas toho ako som písal :D ten skript sa zdá byť v poriadku. Na spracovanie PHP máš ten môj ? alebo môj je iba súčasťou ? keď daj tu celý


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 20:43 | Prenos suboru

upload.html
Kód:
<html>
   <form action="up_sub.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
      Odoslať súbor: <input type=file name="subor"><br>
      <input type="submit" value="Odoslať">
   </form>
</html>


up_sub.php
Kód:
<?php
if(empty($_FILES))exit("nie je prijatý žiadný súbor");

echo($_FILES['name']);
// Pre istotu všetko vypíšeme
   foreach($_FILES as $index=>$param){
      echo"\$_FILES['$index']='$param';<br />\n";
      foreach($_FILES[$index] as $in2=>$pa2){
         echo"\t\$_FILES['$index']['$in2']='$pa2';<br />\n";
      };
   };

//Ideme kopírovať
if (@move_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"], $_FILES["name"])){
   echo"Súbor bol prekopírovaný :)";
} else {
   echo"Niekde nastala chyba :(";
};
?>


a ja mam svoj up_sub.php
Kód:
<?php
   if(move_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"], $_FILES["subor"]["name"]))echo"OK";else echo"Error";
   if (file_exists($_FILES["subor"]["name"])) echo("Existuje<br>"); else echo("Neexistuje<br>");
   chdir("upload");
   opendir(".");
   $a=time();
   mkdir($a);
   $cesta=$a."/".basename($_FILES['subor']['name']);
   if (copy ($subor, $cesta)) echo ("Úspešné"); else echo ("Neúspešné");
   unlink($subor);
?>


podla mna to ma fungovat bez chyby, takze budem vdacny, ak to vyriesis. alebo ci nemoze byt chyba niekde v konfiguracii, diky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 01.09.07
Prihlásený: 18.05.11
Príspevky: 141
Témy: 36 | 36
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 09.02.2008 20:55 | Prenos suboru

nikde tam nieje definovaná premenná $subor, skús toto:
Kód:
<?php
chdir("upload");
opendir(".");
$a=time();
mkdir($a);
$cesta=$a."/".basename($_FILES['subor']['name']);
if (copy ($_FILES["subor"]["tmp_name"], $cesta))
echo ("Úspešné");
else echo ("Neúspešné");
/* Po spracovaní skriptu bude súbor $_FILES["subor"]["tmp_name"] automatický odstránený, nemusíš používať unlink() */
?>


_________________
It easier to run away
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 09.02.2008 21:04 | Prenos suboru

ty brdo, ono to frci, tak diky chlape. uz som z toho nervozny 2 dni :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 14.02.2008 15:03 | Prenos suboru

da sa nejako odstanit ten subor, ktory prenasa $_FILES? pretoze ak uzivatel niekde na stranke da reload, tak mu oznami ze stranka obsahuje POSTDATA a ten subor sa opat uploaduje. proste po vykonani skriptu by sa $_FILES vyprazdnil.


Naposledy upravil djsulo dňa 14.02.2008 15:06, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prenos suboru

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 14.02.2008 15:06 | Prenos suboru

tho neviem ale co tak to nejakou podmenkou alebo roznymi sposobmi osetrit?
proste ak da krok spat uzivatel tak nenastane nejaka podmienka ktora priamo navezuje na ten dotycny prenos cim by sa nevikonala znovu


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 14.02.2008 15:07 | Prenos suboru

no ved uz nad tym rozmyslam cele poobedie


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prenos suboru

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 14.02.2008 15:45 | Prenos suboru

ked chces aby ti to pri refreshi neodosielalo znova tak to vyries tak ze form bude v jednom subore, skript v druhom. a po vykonani skriptu sa presmeruje naspet na form


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.06
Prihlásený: 21.09.16
Príspevky: 96
Témy: 48 | 48
NapísalOffline : 11.04.2008 11:09 | Prenos suboru

Ahojte, ja mam k tomuto trosicka inu otazku.
Da sa preniest naraz viac suborov? Napr chcem poslat na server cez PHP viac obrazkov naraz. Samozrejme nie spakovanych :D Je take nieco mozne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 14.04.2008 9:36 | Prenos suboru

kazdemu priradis ine meno a normalne to skopirujes na server.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
 [ Príspevkov: 21 ] 


Prenos suboru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos suboru z Excel xls formatu do xml

v Ostatné programy

1

132

14.08.2013 16:53

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos Obrazu

v TV

1

465

27.12.2011 5:10

ramaya

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos dát

v Ostatné operačné systémy

4

343

18.08.2015 14:35

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dialkový prenos

v Elektronika

6

564

15.02.2008 5:45

Balzer1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos dát

v Ovládače

0

90

15.04.2014 19:15

erik1998

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenos SMS

v Mobilné zariadenia

2

844

11.07.2010 14:18

TECon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenos cisla

v Obchody, reklamácie a právo

7

1108

18.08.2006 14:56

peterb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos údajov

v Smartfóny a tablety

8

137

19.10.2014 15:38

dank9o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenos suborov

v Siete

3

405

07.09.2008 1:43

ferooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos dat

v Siete

0

319

30.12.2007 20:58

feldino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos Datasetu

v Technológia .NET

0

1228

21.02.2009 21:54

danciwo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenos zvuku

v Sieťové a internetové programy

5

427

10.10.2007 18:52

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Live prenos Android

v Smartfóny a tablety

1

140

15.04.2013 0:42

Gravedigger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Coppermine - prenos databaze

v Redakčné systémy

2

358

08.09.2007 17:57

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C510 prenos suborov

v Mobilné zariadenia

1

395

25.11.2009 13:40

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenos cez USB

v Ostatné

2

243

16.05.2010 21:37

rezystor



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF