[ Príspevkov: 29 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 11.11.2006 19:59 | "premenna"

cafte,neviete,ako by som mohol zlozit tuto premennu narp.
$o4
a pritom som dakazal zistit tu 4 a to tak ze $i=4 a ja potrebujem vytvorit nejaky retazec,aby to slo.
som skusal $.o.$i a nejako to nejde,neviete ako nato?
prosiim poradte....dakujem :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.11.2006 20:06 | "premenna"

akoze chces dat hodnoty dvoch premennych do jednej?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 11.11.2006 20:08 | "premenna"

no,..potrebujem vytvorti jednu premennu,ktora sa bude volat $o4,ale viem iba tu4,..teda ano,...chcem to dat dokopy,ale ja chcem,aby to bola jedna premneena,tkora sa bude volat $o4 ,ale neviem ako nato som skusal...$.o.$i ,alebo $o.$i ,...ale nic nejde :( :cry:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.11.2006 20:11 | "premenna"

toto myslis?
$a="123";
$b="abc";
$ab=$a.$b; // hodnota $ab bude 123abc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 11.11.2006 20:16 | "premenna"

itsgoingd píše:
toto myslis?
$a="123";
$b="abc";
$ab=$a.$b; // hodnota $ab bude 123abc

skoro :-) ..ale ja potrebujem este tam dostat pred to $ ...takze...malo by to vyzerat $123abc...ale ja to nechcem mat ako text,jato potrebujem ako premennu,lebo ja budem s tym este robit....
lebo ja uz mam napr premennu $123abc,...ale ja ju potrebujem zlozit,...h,prosim,len sa nepytaj,kde to chcem :lol: ..lebo to by sme to boli do rana...je to velmi komplikovane...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 11.11.2006 20:39 | "premenna"

neviem ci sa to da inak ale jedine co ma napadlo je
Kód:
<?php
$i="4";
define("o".$i,"test");
echo o4;
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 17:41 | "premenna"

da sa nejako pomocou php spravit scrpit...ze....ked kliknem na jednej stranke na nieco ,tak na druhej mi to vypise?lebo nejako mi to neeejde :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 21.11.2006 17:45 | "premenna"

VLADIS007 píše:
da sa nejako pomocou php spravit scrpit...ze....ked kliknem na jednej stranke na nieco ,tak na druhej mi to vypise?lebo nejako mi to neeejde :(


musis odoslat dat pomocou <form>
napsi co presne xces zobrazit


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 17:55 | "premenna"

takze..mam taketo nieco....p0.php
Kód:
<a href="x.php" onclick="window.open('x.php','_blank','width=100,height=100,status=no,toolbar=no,location=no,directories=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no,left=0,top=0'); return false">farba</a>
<form action="p0.php" method="post">
<input type="text" value="" name="fa" size="10">
<input type="submit" value="ok">
</form>
a ...x.php
Kód:
<form action="p0.php" method="GET" OnClick="window.close()">
<input type="image" src="colors/0.jpg" width="10" height="10" name="farba" value="cierna">
<input type="image" src="colors/5.jpg" width="10" height="10" name="farba" value="modra">
<input type="image" src="colors/10.jpg" width="10" height="10" name="farba" value="hneda">
</form>
...a chcel by som...ze ked klinem na farba...a ked vyberiem pozadovanu farbu...tak mi hned zavre okno a chcel by som..aby mi to na tej prvej stranke hned vypisalo..teda na p0.php...ale najlpepsie by bolo,kebyze to napise rovno dotoho formulara,ale to by nebol taky problem...skor s ami jedna o ten vypis...inak diky... :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.11.2006 18:24 | "premenna"

pleties tu javascript s php, bud to cele sprav cez javascript alebo cez php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 18:26 | "premenna"

toto chcem spravit cez php,....na ten jaavscrpit som sa vykaslal,lebo to neviem....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"premenna"

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 21.11.2006 18:31 | "premenna"

mno v celku som nepochopil ktore udaje chces odoslat ale toto by malo pomoct
http://www.pcforum.sk/spracovanie-udajov-vt5107.html


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 18:46 | "premenna"

tiež nechápem prečo nepoužiješ javascript.. to je maximálne jednoduché. V php to bez refreshu prvej stránky nespraviš. V js som to tu už niekomu písal, to máš link
http://www.pcforum.sk/formular-vs-farba-vt8291.html


//Edit: jaj ty lol, šak teraz som zbadal že som to tebe písal. čo tam ako nechápeš a prečo to riešiš v dvoch témach? šak som ti to tam dal celé vypracované


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:02 | "premenna"

sak ale... :) ..ked ja s tym neviem ani hnut...viem..ze si mi to tam napisal...aj som dost dlho nadtym rozmyslal..ale ked nemam zaklad js..tak nic nespravim....:(....ale aj tak diiik...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:11 | "premenna"

no tak tie základy by si sa mal naučiť až chceš niečo také robiť, lebo cez php to nespravíš (a ak hej tak to bude omnoho zložitejšie a nebude to fungovať tak ako cez js).. imho je to jednoduché, stačí si trochu pozreť ten zdroják a analogicky dorobiť aj ostatné farby, prípadne si upraviť index.. whatever.. ak nevieš, napíš a upravím ti to viac, ale neviem prečo to riešiš vo viacerých témach.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:17 | "premenna"

hh.to ani ja neviem,preco to riesim vo viaceryhc temach..lebo ked som skusal ten tvoj scrpit...tak som nemohol zistit princip..:(....tak som rozmyslal a napadlo ma,ze by som to mohol spravit iba cisto v php .lenze som zistil...ze to take jednoduche nebude...lebo tam je potrebne nejako obnovot tu stranku...ale cisto refresh asi nebude stacit...a tomu tvojmu.....voobec nechapem..:(...ja by som potom potreboval..ze ked klinem na tu farbu...tak mi to ulozi do nejakej premennej..lebo ja neviem,kam to ulozilo:(...prosiim pomozes?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:20 | "premenna"

ono ti to neukladá do žiadnej premennej, da ti to do toho textového poľa a môžeš to spracovať cez php ako chceš a priradiť do premennej akej chceš.. prečo by to malo byť v premennej? potrebuješ to ešte nieked na stránke použiť? na tej kde sa to predáva, alebo na inej?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:24 | "premenna"

no hej,,,ved praaave...ja to potrebujem mat ako premennu...lebo budem s tym este pracovat +ukladat do db...ozaj...si hovoril,ze ta farba...sa ma vypisat do toho formulara,ktory tam je?lebo mne to nic take nerobi....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:29 | "premenna"

ozaj...este nieco...ked klikenm na vyber farbu..tak to nic nespravi...ziadne okno to neotvori...:(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:32 | "premenna"

tak si to zle opísal aleb si tam niečo zmenil.. mne to ide aj v Mozile FF, aj v IE a operu som netestoval

vieš vôbec robiť v php? lebo mám taký dojem že nevieš o čom hovorím. Veď to máš v tom formulári, cez php to zpracuješ. Môžeš to dať do db, môžeš to použiť kde chceš.. ale v premennej to bude až keď to spracuješ cez php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:34 | "premenna"

neboj viem..hh..len to som nevedel...ze to vypise do toho formulara..ja ze to niekde inde vypise...alebo dokonca ani nevypise...hh..no...som to dobre opisal..ved ja som to iba skopiroval..a nejde to..:(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:37 | "premenna"

a spúšťaš to na serveri? lebo sú to php-čka...

ak ti ani toto nejde, tak už pochybujem o funkčnosti tvojho windowsu
index.html
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Registracia</title>
<script language="JavaScript">
<!--
function na_open_window(name, url, left, top, width, height, toolbar, menubar, statusbar, scrollbar, resizable)
{
  toolbar_str = toolbar ? 'yes' : 'no';
  menubar_str = menubar ? 'yes' : 'no';
  statusbar_str = statusbar ? 'yes' : 'no';
  scrollbar_str = scrollbar ? 'yes' : 'no';
  resizable_str = resizable ? 'yes' : 'no';
  window.open(url, name, 'left='+left+',top='+top+',width='+width+',height='+height+',toolbar='+toolbar_str+',menubar='+menubar_str+',status='+statusbar_str+',scrollbars='+scrollbar_str+',resizable='+resizable_str);
}

// -->
</script>
</head>

<body>
<form name="index">
<a href="#" title="klikni pre výber farby" OnClick="na_open_window('win', 'color.html', 50, 50, 500, 200, 0, 0, 0, 0, 0);"><b>Vyber farbu:</b></a>
<input type="text" name="farba"></input>
</form>
</body>
</html>

a color.html
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Farba</title>
</head>
<body>


<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function farba(text) {
   
   opener.document.forms['index'].farba.value  = text;
   opener.document.forms['index'].farba.focus();
        window.close();
   }

//-->
</script>

<table>
<td><a href="javascript:farba('blue')"><font color="blue">modrá</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('red')"><font color="red">červená</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('green')"><font color="green">zelená</font></a></td>
</table>

</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:43 | "premenna"

jeee:)....velmi peekne dakuuujeem....uz to ide...:)....ale preco mi to nechcelo ist cez*.php?:(...ale som rad...diky....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:46 | "premenna"

... ale hlavná vec že vieš robiť s php.. na php musíš mať server. Bud si tu mal hodiť na freehosting, alebo musíš mať na localhoste server.. no to je jedno, urobil som si mienku o tvojích schopnostiach.. som zvedaví kedy sa tu objaví téma ako to spracovať a uložiť do databázy :-D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:49 | "premenna"

ty si blazeen...:P .sak uz nejaky ten cas robim s php..takze viem ze treba nato mat localhost....mam...ale neislo to... ...a tu mienku.... :loony: ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 21.11.2006 20:53 | "premenna"

VLADIS007 píše:
ty si blazeen...:P .sak uz nejaky ten cas robim s php..takze viem ze treba nato mat localhost....mam...ale neislo to... ...a tu mienku.... :loony: ...
zaujímavé že takej lame ako som ja, to išlo..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 21.11.2006 20:55 | "premenna"

ale aj tak diik...som ti velmi vdacny....:)...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 04.12.2006 18:38 | "premenna"

audiotrack píše:
a spúšťaš to na serveri? lebo sú to php-čka...

ak ti ani toto nejde, tak už pochybujem o funkčnosti tvojho windowsu
index.html
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Registracia</title>
<script language="JavaScript">
<!--
function na_open_window(name, url, left, top, width, height, toolbar, menubar, statusbar, scrollbar, resizable)
{
  toolbar_str = toolbar ? 'yes' : 'no';
  menubar_str = menubar ? 'yes' : 'no';
  statusbar_str = statusbar ? 'yes' : 'no';
  scrollbar_str = scrollbar ? 'yes' : 'no';
  resizable_str = resizable ? 'yes' : 'no';
  window.open(url, name, 'left='+left+',top='+top+',width='+width+',height='+height+',toolbar='+toolbar_str+',menubar='+menubar_str+',status='+statusbar_str+',scrollbars='+scrollbar_str+',resizable='+resizable_str);
}

// -->
</script>
</head>

<body>
<form name="index">
<a href="#" title="klikni pre výber farby" OnClick="na_open_window('win', 'color.html', 50, 50, 500, 200, 0, 0, 0, 0, 0);"><b>Vyber farbu:</b></a>
<input type="text" name="farba"></input>
</form>
</body>
</html>

a color.html
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Farba</title>
</head>
<body>


<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function farba(text) {
   
   opener.document.forms['index'].farba.value  = text;
   opener.document.forms['index'].farba.focus();
        window.close();
   }

//-->
</script>

<table>
<td><a href="javascript:farba('blue')"><font color="blue">modrá</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('red')"><font color="red">červená</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('green')"><font color="green">zelená</font></a></td>
</table>

</body>
</html>

no..este by som potreboval s niecim helpnuut...h,ja to neviem vyriesit...chcel by som...ze ked vyberiem obrazok(ja si tam chcem dat namiesto tych farieb obrazky)..tak..as mi tede zavre to okno a vypise sa mi do toho input type=text...a ja by som potreboval...ze ked sa zavre to okno tak ten obrazok sa mi hned zobrazi na tej stranke namiesto toho input type=text....prosiiim este toto mi pomoz vyriesit :roll: :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 05.12.2006 18:23 | "premenna"

prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmm pomozte mi s tyyymm,,je to velmiii suurnee :cry: ......neviem..ako nato...uz sa idem s toho zblaznit...prosiiim


 [ Príspevkov: 29 ] 


"premenna"




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF