Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
| Autor | Správa |
|---|
Registrovaný: 08.05.08 Prihlásený: 13.05.08 Príspevky: 4 Témy: 1 | 1 |
potrebujem pomoc, ako spravit aby sa mi prekryli obrazky
mam na mysli takto
ja som to skusal takto ale nic sa mi na stranke nezobrazilo
Kód: HTML:
<div align="center" id="header"> <div id="tlacitka"> </div> </div>
CSS:
#header {background-image:url(images/hlavicka_05.gif); background-repeat:no-repeat} #tlacitka {background:url(images/tlacitko1_home.png); background-repeat:no-repeat}
|
|
Registrovaný: 03.04.08 Prihlásený: 10.12.19 Príspevky: 4667 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Trnava |
no da sa to riesit aspon myslim pomocou z-index...divu tlacitka daj mensi a divu header vecsi a uz potom poziciuj ten div tlacitka tak ako budes chcet...No a nezabudni na position:relative bez toho nemusi z-index spravne fungovat...ak sa mylim opravte ma  Ni som isty nieco sa mi mari
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5403 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Zbytočné sem pliesť z-index, to treba použiť iba v krajných prípadoch...
Janec - ako pozerám, ten tvoj zápis - kde máš definovanú výšku tých divov a ich šírku? To prekrývanie by ti fungovalo takto, ako si to napísal, len si im nepridal rozmer. Keďže v nich nie je žiadny obsah, tak sa ti proste neukázali.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
hej uz som na to prisiel skor, a teraz mam iny problem, ked uz to tam mam tak to tlacitko potrebujem umiestnit ale ked dam napr. Kód: background-position:100px; tak mi to posunie bez problemov dolava ale ked dam Kód: top:100px tak mi to neposunie dole
|
|
Registrovaný: 03.04.08 Prihlásený: 10.12.19 Príspevky: 4667 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Trnava |
shaggy píše: Zbytočné sem pliesť z-index, to treba použiť iba v krajných prípadoch...
Janec - ako pozerám, ten tvoj zápis - kde máš definovanú výšku tých divov a ich šírku? To prekrývanie by ti fungovalo takto, ako si to napísal, len si im nepridal rozmer. Keďže v nich nie je žiadny obsah, tak sa ti proste neukázali.
jaj ja som si az teraz vsimol ze to ma umiestnene v tom divu header... 
|
|
Registrovaný: 30.04.08 Prihlásený: 03.12.25 Príspevky: 884 Témy: 3 | 3 |
Janec píše: hej uz som na to prisiel skor, a teraz mam iny problem, ked uz to tam mam tak to tlacitko potrebujem umiestnit ale ked dam napr. Kód: background-position:100px; tak mi to posunie bez problemov dolava ale ked dam Kód: top:100px tak mi to neposunie dole skus nastavit tomu tlacitku Kód: position: absolute; top: 200px; left: 100px; alebo Kód: background-position: 100px 200px;
alebo dako tak, hadam to pojde 
|
|
Registrovaný: 08.05.08 Prihlásený: 13.05.08 Príspevky: 4 Témy: 1 | 1 | |
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
aj ked by som to osobne spravil inak, skus pouzit tento kod, ktory vychadza z tvojho:
HTML:
Kód: <div id="header"> <div id="tlacitka"> <div id="tlc1"></div> <div id="tlc2"></div> <div id="tlc3"></div> <div id="tlc4"></div> </div> </div> CSS: Kód: #header { position:relative; width:500px; height:200px; background-color:red; } #tlacitka { position:absolute; bottom:0; left:20px; } #tlacitka div { width:80px; height:50px; margin-right:2px; float:left; } #tlacitka div#tlc1 { background-color:green; } #tlacitka div#tlc2 { background-color:green; } #tlacitka div#tlc3 { background-color:green; } #tlacitka div#tlc4 { background-color:green; }
Je to len taka zakladna "sablona", ktoru si musis upravit podla vlastnej potreby. Dufam, ze som pochopil spravne, co vlastne chces...
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5403 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
hmm, stenley... tlačítka do divov? To nie je najvhodnejšie. Bude to fungovať, ale nie je to "pekný kód".
Najlepšie je vložiť toto menu do tagu UL, alebo MENU (ak nepoužívaš html strict). Bežne to používam na svojich stránkach... hmm, rozmýšlam kde je to tak ako to chceš ty... skús napríklad túto stránku (dávam to do code, aby nemalo vedenie fóra zase problémy s odkazom na tak "nebezpečnú" stránku):
Kód: http://www.phpbb3.sk/
Všimni si to horné menu, pozri si k tomu css ako je to urobené, to by ti malo pomôcť.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
samozrejme, ze to nie je "pekny kod", ale napisal som, ze by som to tak osobne nerobil a ze ten kod vychadza zo struktury, ktoru navrhol povodne... tiez pouzivam v takychto pripadoch ul, ale nechcel som ho zbytocne miast... a na phpbb3.sk tiez nie je menu+css spravene "idealne", ale hlavny princip to vystihuje...
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
jo jo najlepsie to bude cez UL a LI
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] |
|
Registrovaný: 30.04.08 Prihlásený: 03.12.25 Príspevky: 884 Témy: 3 | 3 |
njn, tak je to najlepsie riesit... skus toto
Kód: <div id="header"> <div id="volnemiesto"></div> <ul> <li><a class="tlacitko1"></a></li> <li><a class="tlacitko2"></a></li> <li><a class="tlacitko3"></a></li> <li><a class="tlacitko4"></a></li> </ul> </div>
Kód: #header {background-image: url('images/hlavicka_05.gif'); background-repeat:no-repeat; width: 200px; height: 300px;}
#volnemiesto {height: 250px; width: 100%}
li {display: block; list-style: none;}
li a.tlacitko1 {background-image: url('tlacitko1.gif'); width: 80px; height: 30px; margin: 30px;}
a este si dorob styly na ostatne tlacitka 
|
|
super, diky uz mi to slape
|
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
inak dá sa aj cez z-index ...
|
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
Tominator píše: inak dá sa aj cez z-index ... v hneď prvej odpovedi to je písané
btw, janec, daj tie tlačítka menšie, a keď už máš taký header, aj tlačítka k tomu prispôsob 
_________________ Sorry za prelkepy |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
prehľadol som ... júj ...  a ďalej som nečítal len kódy 
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
|