[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.11.07
Prihlásený: 18.11.07
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 14.11.2007 13:45 | Popis obrazku

Caute.V php som zaciatocnik a samouk, takze prosim berte moju prosbu o pomoc trocha s rezervou. Ucim sa vytvarat obrazkovu galeriu podla jednej knihy a potreboval by som poradit, ako zapracovat do scriptu kod, aby mi vypisovalo cisla obrazkov. Napr. Obrazok 1, Obrazok 2..atd.

Tu je ten script, do ktoreho by som to potreboval zahrnut:

for ($i = 1; $i <= 5; $i++) {
$fotka = "fotka" . $i;
$fotka_name = $fotka . "_name";
$fotka_type = $fotka . "_type";
$fotka_size = $fotka . "_size";
$popis = "popis" . $i;
if ($$fotka_type=="image/jpeg" ||
$$fotka_type=="image/pjpeg" ||
$$fotka_type=="image/gif" ||
$$fotka_type=="image/x-png") {
copy($$fotka, "./photos/{$$fotka_name}") ;
fwrite($fp, "<table align=left><tr><td align=center>") ;
fwrite($fp, "<a href=\"./photos/{$$fotka_name}\"
target=\"foto\">") ;
fwrite($fp, "<img src=\"./photos/{$$fotka_name}\"
alt=\"Fotografie\" border=0 height=300></a>
</td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td align=center><i>{$$popis} </i>\n ") ;
fwrite($fp, "</table>") ;
}
if ($i==3) fwrite($fp, "<br clear=center>\n") ;
}
fwrite($fp, "</p>\n") ;
fclose($fp) ;
}


No a ja by som potreboval aby mi namiesto popisu obrazku vypisovalo Poradie obrazku..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Popis obrazku

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 14.11.2007 14:44 | Popis obrazku

ako to myslis????? pretoze z hentoho vidim ze tam treba vymenit $popis
v akom smere to poradie, z coho by sa malo nacitavat, akym sposobom.
mas tam
Kód:
$popis="popis$i";
tak to zmen na
Kód:
$popis="Obrazok $i";


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.11.07
Prihlásený: 18.11.07
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 14.11.2007 15:05 | Popis obrazku

Skusil som to takto zemnit, ale nevypisalo mi vôbec nic.
No vo formulari bude polozka kde uzivatel prida kratky komentar ku kazdemu obrazku. Ale ja chcem docielit aby namiesto komentara bolo univerzalne pomenovanie Obrazok 1 (Alebo Picture, Photo..je to jedno).
Akurat aby sa mi menilo to cisla vzhladom na pocet vlozench fotografii...Napriklad ak mi vlozi niekto tri obrazky, tak pod kazdym nech je Obrazok $a (kde $a=1; $a++) .
Tak ako som to videl u niektorych galerii na webe. Mal tam 5 obrazkov a pod kazdym mal Picture1, Picture 2...Picture 5.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Popis obrazku

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 14.11.2007 15:27 | Popis obrazku

tak zaprve neviem co znamena toto $$fotka(aj popis mas tak). premenna sa deklaruje len s jednym $ - $fotka, $popis.
dam ti radu ked to nevies cez subory tak to cez ne nerob. teraz ked si zaciatocnik by si to mal lahsie cez databazu. az si nemal doteraz TurboC.
no ale ak ta to neodradi tak ti poradim este jedno. na zapisanie ti staci jeden fwrite mas to zrozumitelnejsie aj jednoduchsie a najlepsie to spravis cez nejaky segment(ja uz velke retazce ani inak nevypisujem.)
napr:
Kód:
$uloz=<<<blok
<table align=left><tr><td align=center>
<a href="./photos/$fotka_name" target="foto">
<img src="./photos/$fotka_name" alt="Fotografie" border=0 height=300></a></td></tr>
<tr><td align=center><i>$popis</i>
</table>
blok;

a ziadne lomitka sa nemusia davat pred uvodzovky a ani n-ka na odriadkovanie(malo by byt \r\n). tam proste slahnes enter a mas.
a zapisanie
Kód:
fwrite($fp,$uloz);


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 14.11.2007 16:39 | Popis obrazku

Ja tiez nerozumiem, preco aplikaciu ako Fotogaleria sa snazis robit cez subor atd. -> zbytocne si komplikujes zivot...

Na toto by si mal pouzit napr mysql databazu, ovela lahsie sa ti bude pracovat s datami pri ich vkladani, vyberani, aktualizovani atd. atd.

Este raz by som to zvazil a mozno skusil odznova...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.11.07
Prihlásený: 18.11.07
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 14.11.2007 17:36 | Popis obrazku

Dakujem za rôzne rady..
Ale privital by som radsej, keby ste mi poradili s mojim PROBLEMOM. Teda ako si spravne zapisat tu premennu, aby mi pri kazdom obrazku zobrazovalo poradove cislo..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Popis obrazku

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 14.11.2007 18:27 | Popis obrazku

no ale najprv prezrad akym sposobom vypisujes udaje z toho suboru.(dufam ze nie cez include)
a akm sposobom ho otvaras


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Popis obrazku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.11.2007 19:48 | Popis obrazku

juho píše:
tak zaprve neviem co znamena toto $$fotka(aj popis mas tak)

ak nevies, na co sa pouziva $$premenna a pod, pozri si manual...

ale je pravda, ze v tomto pripade nie je dovod to pouzit...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.11.07
Prihlásený: 18.11.07
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 16.11.2007 15:12 | Popis obrazku

Hosi, skuste si poriadne precitat tu moju prvu spravu.Hned na uvod som pisal, ze sa php este len ucim a ucim sa to podla jednej knihy. Autor knihy to vo svojom priklade uvadza takto(Aj ten kod je priamo opisany z knihy).Ja sa to proste ucim.. A myslim si, ze kazdy mame svoj spôsob ucenia. Moj je taky, ze ak mam nejaky skript, tak sa ho snazim rozkuskovat, pochopit, implementovat do neho nejake nove prvky(alebo nieco z neho vyhodit) a sledujem ako sa "to" cele sprava..A aj ked mi nie je celkom jasne preco presne pouzil $$, tak nad tym teraz nepolemizujem. Nebojte sa aj som sa nad tym zamyslal. Ale poziadal som vas o radu suvisiace nie s " $$ ", ale ako docielit toho aby mi vypisovalo poradove cislo. Mam tu uz sedem prispevkov, ale ani jeden z vas sa nevyjadril k veci. Az na JUHA. Tak mi vychadzaju z toho 3 moznosti. Bud to neviete, nechcete poradit, alebo vam ide len o dokazovanie si vasej "vynimocnosti". Tak ak vas mozem poprosit, bud sa mi pokuste pomoct, alebo kaslite na to. Ja fakt nemam zaujem citat nejake rady, ktore momentalne nesuvisia s mojim problemom.

PRE JUHA. Data su odosielane cez formular do databazy a su z nej aj nacitavane. Do samotneho html suboru su vkladane len samotne obrazky.Nic viac. Ja len chcem aby som mal pod kazdym obrazkom dopisane por. čislo. (napr. Obrazok 1, Obrazok 2, atd.) A samotny html subor (kde su len cisto obrazky) je do stranky vkladany cez include.
A este jedna otazocka:
Pisal si ze to mam radsej robit cez jeden segment. Tiez sa mi to zda jednoduchsie a prehladnejsie, ale priznam sa ze s takouto formou zapisu som sa stretol prvykrat. Chcem ta poprosit, aby si mi vysvetlil, ci je nutne
tento zapis $uloz=<<<blok robit presne takto, resp. ci je nutne pouzivat 3 hranate zatvorky <<<. Alebo ak mas nejaky link, kde je tato problematika rozpisana, tak ci by si mi ho nehodil..aby som si to mrkol...Dik

Pre ostatnych, ktory mi chcu zase radit nieco ine, ako potrebujem vediet. Naozaj mi nepiste, ze mam aj obrazky(alebo URL) zasielat do databazy. Fakt som si presiel aj tuto moznost, ale momentalne je pre mna vyhodnejsie, ak ich mam v samotnom html subore.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 16.11.2007 15:27 | Popis obrazku

Toto by malo fungovat (oprav si to co je cervenym):

for ($i = 1; $i <= 5; $i++) {
$fotka = "fotka" . $i;
$fotka_name = $fotka . "_name";
$fotka_type = $fotka . "_type";
$fotka_size = $fotka . "_size";
$popis = "Obrazok" . $i;
if ($$fotka_type=="image/jpeg" ||
$$fotka_type=="image/pjpeg" ||
$$fotka_type=="image/gif" ||
$$fotka_type=="image/x-png") {
copy($$fotka, "./photos/{$$fotka_name}") ;
fwrite($fp, "<table align=left><tr><td align=center>") ;
fwrite($fp, "<a href=\"./photos/{$$fotka_name}\"
target=\"foto\">") ;
fwrite($fp, "<img src=\"./photos/{$$fotka_name}\"
alt=\"Fotografie\" border=0 height=300></a>
</td></tr>\n") ;
fwrite($fp, "<tr><td align=center><i>{$popis} </i></td></tr>\n ") ;
fwrite($fp, "</table>") ;
}
if ($i==3) fwrite($fp, "<br clear=center>\n") ;
}
fwrite($fp, "</p>\n") ;
fclose($fp) ;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.11.07
Prihlásený: 18.11.07
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.11.2007 12:15 | Popis obrazku

Vdaka, funguje to...Super..Takto jednoducho.. No a teraz, ak vas mozem poprosit, tak mi mozete poradit ako to vlastne je s tymi $$. Kedy ich vlastne pouzit a co presne znamenaju. Alebo nejaky link, kde je to vysvetlene... Pretoze, nasiel som nieco take vo viacerych skriptoch...


 [ Príspevkov: 11 ] 


Popis obrazku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Popis-None

v Redakčné systémy

2

427

08.12.2006 22:21

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Popis Diskusie

v Správy pre vedenie fóra

3

920

07.06.2006 17:17

Spirit

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Popis VIA chipsetů

v Ostatné čipové sady

1

2832

05.03.2006 11:56

Harlequin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Popis obrazka - bublina

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

213

25.11.2012 23:18

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefungujúci popis vo formulári

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

307

22.10.2007 11:01

brano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zen-Cart základný popis

v Redakčné systémy

6

1046

11.04.2007 11:02

peterb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma a popis zapojení pojistek.

v Elektronika

3

1233

27.09.2006 18:18

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presny popis dosky na notebook

v Notebooky a netbooky

2

575

14.05.2007 0:34

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Historie a stručný popis jazyka C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

1331

30.09.2005 22:53

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Naplním Vám eshop - popis, obrazky atď

v Dopyt práce

0

109

27.04.2017 9:59

Bedo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P Starsiu pocitacovu zostavu vid popis :)

v Predám

1

222

04.05.2014 10:57

mcs09

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS Office 2007 - vkladanie a popis obrazkov

v Ostatné programy

0

461

09.02.2011 14:42

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stručný popis chipsetů NForce 3 a 4

v nVidia čipové sady

1

3666

05.03.2006 7:56

Harlequin

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

FAQ: Stručný popis nForce2 chipsetů a nastavení

v nVidia čipové sady

0

2455

11.06.2005 16:58

Dzin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CS UWC3-Navod, popis skillov a ostatných veci

v Články

5

1806

16.03.2008 23:30

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Panel úloh a ponuka štart - problém s oknami (popis)

v Operačné systémy Microsoft

2

357

15.11.2009 19:10

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF