Pomoc s ubuntuProsim vas dnes som si nainštaloval ubuntu a nejde mi nabotovat XP co mam robit ? Ked dam bootuvat da mi not disk NTSF a neda sa butovat XP . vloz sem obsah suboru /boot/grub/menu.lst + XP mas na C: ? pri instalacii si dal manualne rozdelenie disku, alebo automatika? automatika a co tam vlozim ano C si si isty, ze to XPcko mas este stale na disku? pozri si v gparted, kolko particii mas este na disku...alebo editor particii, ci ako sa to v *buntu vola....a ci este vobec mas NTFS particiu to tam neni ved formatovalo 140 GB a nove XP mi nezobralo akde to presne pozriem ? napis v konzole: sudo fdisk -l a vypis vloz sem do akej konzoli to mam napisat ? do Terminalu do akeho terminalu kde na cvd ci to pc no kde to je snad najzakladnejsia vec,co by si mal na Ubuntu poznat... http://wiki.ubuntu.cz/Termin%C3%A1l ale co sa mi zda,najskor si si preformatoval a odfajcil XP takze mas v PC iba Ubuntu,budes musiet disk prerozdelit a nahodit si znova XP aj s datami co si tam mal...to je tak ked sa pustas do automatickeho rozdelovania a nic si predtym o tom nepozries do akeho terminalu kde na cvd ci to pc no kde stlac ALT+F2 napis tam gnome-terminal spusti sa ti konzola a do nej napis fdisk -l to co ti vyskoci, skopiruj sem už som to vyriešil pomohol mi jeden zavislak s Ubuntu menom TIBOR zo sk No dam butovat cd od XP odstranim C a znovu ho vytvorim pri tej inszalacii XP no problem bol ten ze po formatovani mi zobrazilo ze hardvare nie je kompatibilny ci co tak, som dal vistu ultimatku a uz fičim Neviem prečo to tak zdlhave vysvetlujete niekdo tomu nerozumie KONZOLA ??? Inač dik hlavne TIBOROVY s ubuntu . ake informacie, taka rada tuna si nespominal to, ze chces dat prec ubuntu a nahodit len XP to meni situaciu...ja som ti chcel zachranit aj Ubuntu a kebyze tam mas aj XP nejakym zazrakom, tak aj to.. moja chyba priznavan aj tak dik ...
Pomoc s ubuntu |