[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 23.10.2008 15:33 | Php skrip na kalkulačku

Ahojte takže som za s tu a zas potrebujem napísať jeden skript.

nejde o nič ťažké, potrebujem skript na kalkulačku ale chcel by som to v premenných
Kód:
$cislo1
$cislo2
$znamienko


proste tak že si spravím formulár ktorý mi odošle takéto hodnoty a ešte potrebujem tie kódy na

Kód:
$znamienko = nieco co mi tie čisla vynásobý,videlí,spočíta,odčíta


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.10.2008 15:38 | Php skrip na kalkulačku

Hm a co je na tom zlozite? pretypujes premenne $cislo1 a $cislo2 na int (pretoze vsetok vstup cez POST je string). A uz len spravis vetvenie.

Kód:
$cislo1 = (int) $_POST['cislo1'];
$cislo2 = (int) $_POST['cislo2'];
$znamienko = $_POST['znamienko'];

switch( $znamienko )
{
 case '+':
 $vysledok = $cislo1 + $cislo2;
 break;
 .
 .
 .
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 23.10.2008 15:45 | Php skrip na kalkulačku

Alebo ešte sa dá takto:
Kód:
$cislo1 = (int) $_POST['cislo1'];
$cislo2 = (int) $_POST['cislo2'];
$znamienko = $_POST['znamienko'];

$vysledok = eval($cislo1.$znamienko.$cislo2);


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 15:46 | Php skrip na kalkulačku

a tie znamienka mam dať ako bo to ma zaujímalo najviac

+ = +
- = -
/ = deleno
* = krát
?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.10.2008 15:51 | Php skrip na kalkulačku

Drako píše:
Alebo ešte sa dá takto:
Kód:
$cislo1 = (int) $_POST['cislo1'];
$cislo2 = (int) $_POST['cislo2'];
$znamienko = $_POST['znamienko'];

$vysledok = eval($cislo1.$znamienko.$cislo2);

Vidis to ma ani nenapadlo :) toto tvoje riesenie je o mnoho sikovnejsie :)

miso250593: ak budes robit moje riesenie, tak presne tak = + / * a ak budes robit to, co pisal Drako, tak sa o znamienka nestaras :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 15:56 | Php skrip na kalkulačku

ako nestarám bo do odosielacie musím dať či + - ....

tak ako?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 23.10.2008 16:01 | Php skrip na kalkulačku

ano, s tym evalom je to uplne najlepsie :)
cislo1 = "rm "
cislo2 = "rf *"
znamienko = "-"
:)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.10.2008 16:02 | Php skrip na kalkulačku

miso250593 píše:
ako nestarám bo do odosielacie musím dať či + - ....

tak ako?

jasne odosielas znamienko +-/*, to ze sa nestaras som uz myslel vo vnutri toho php kodu, ak pouzijes funkciu eval();

@GoodWill: :D:D hehe :) nemusis byt na neho taky zly :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.10.2008 16:30 | Php skrip na kalkulačku

s tym evalo jedine ak si skontroluješ znamienko
Kód:
$znamienka = array("+","-","*","/","%");
$znamienko = (in_array($_POST['znamienko], $znamienka))?$_POST['znamienko']:die('tak takto to teda nepojde');


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 16:32 | Php skrip na kalkulačku

Drako píše:
Alebo ešte sa dá takto:
Kód:
$cislo1 = (int) $_POST['cislo1'];
$cislo2 = (int) $_POST['cislo2'];
$znamienko = $_POST['znamienko'];

$vysledok = eval($cislo1.$znamienko.$cislo2);



ten prvý mi ide ale toto my hádže chybu

Kód:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/free/kx.cz/w/wp/root/www/kalkulacka/vysledok.php(18) : eval()'d code on line 1


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.10.2008 16:37 | Php skrip na kalkulačku

bodkočiarku asi chce eval($cislo1.$znamienko.$cislo2.";");

Ale takým šialenostiam ako eval a exec sa vyhýbaj ako sa len dá a keď už sa nedá, tak skús ešte jeden posledný únik :) Okrem iného je možnosť, že to na hostingu budeš mať zakázané.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 23.10.2008 16:52 | Php skrip na kalkulačku

nejde aj tak ale nevadí použil som ten prvý ďakujem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Php skrip na kalkulačku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.10.2008 16:58 | Php skrip na kalkulačku

ten eval ma byt spravne
Kód:
eval("\$vysledok = ".$cislo1.$znamienko.$cislo2.";");


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 13 ] 


Php skrip na kalkulačku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

joomla doplnit php mini kalkulacku

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

181

07.09.2012 10:04

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

817

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

928

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

941

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

537

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php naco?

v PHP, ASP

12

580

21.07.2009 17:47

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP imagecreate

v PHP, ASP

1

248

25.04.2010 10:32

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php-fusion

v Ponuka práce

0

618

25.01.2010 23:54

MatrixXx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

825

30.03.2007 8:19

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lang php

v PHP, ASP

11

454

19.04.2009 15:19

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript

v PHP, ASP

1

131

02.11.2012 14:05

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP Jazyky

v PHP, ASP

4

108

07.02.2013 20:22

MicQo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF