[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 27.09.2012 18:32 | PHP premenna

Ahojte,

mam problem s PHP-ckom.
Mam aplikaciu, ktora mi pomocou URL adresy exportuje data do MySQL databazy - v podstate spusta URL (http://localhost/script/aplikacia.php?Prubeh=ZNAKY).
V premenej Prubeh su vzdy ine data, vacsinou to ma 800 znakov a nikdy mi to nevlozi do databazy.
Ako si s tym mozem poradit? :/


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 27.09.2012 18:41 | PHP premenna

Takže ty zo superglobálnej premennej $_GET['Prubeh'] (prečo nepoužiješ formulár a $_POST?) ukladáš údaje do databázy? Skúšal si echovať túto premennú pred zapísaním údajov? Akým kódom tie údaje ukladáš? Ako máš nastavenú tabuľku, typ a dĺžku jednotlivých polí?


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 18:56 | PHP premenna

Pretože tá aplikácia iba spustí ten skript a ten to automaticky vloží do DB.
Používam kód INSERT INTO, mám nastavený longtext.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 27.09.2012 19:07 | PHP premenna

Nenapisal si, ci si skusal echovat. Daj cely kod, bez neho mozeme len typovat kde je chyba.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 19:19 | PHP premenna

Skusal som aj echo, nevypise.
Je tam uplne nepodstatny kod.
Vytvor si subor index.php, napis tam <? echo $Prubeh; ?>, povol register_globals a napis si do adresy: http://cesta-k-tvojmu/skriptu/index.php?Prubeh=TEXT
Do textu daj cca 850 znakov a nepojde to.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 27.09.2012 19:27 | PHP premenna

filip.bielik píše:
povol register_globals

To mi ani nenapadne. Skús tento kód:
Kód:
<?php
$Prubeh = $_GET['Prubeh'];
echo $Prubeh;
?>

Vypíše ti to tých tvojich 850 znakov?


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 19:40 | PHP premenna

ale musím tam mať reg. globals nakoľko mi to musí preberať premenú z URL adresy

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

a nie nefunguje to


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 27.09.2012 19:47 | PHP premenna

Nemusíš. Vzhľadom na úroveň tvojich otázok ti v tvojom vlastnom záujme odporúčam naučiť sa od začiatku pracovať hlavne bezpečne. Direktíva register_globals určite nepatrí do rúk "laickej verejnosti" a preto je tiež od verzie PHP 4.2.0 zabezpečené jej zakázanie (natívne je v php.ini, ktorý sa inicializuje len pri štarte web servera vypnutá).
Teraz síce pracuješ len na localhoste, no keď raz možno prejdeš na skutočný server, dostupný zvonka, pochopíš, že treba písať kódy bezpečne a všetky vstupy od užívateľa aj dva krát overiť. Taktiež každý zodpovedný správca servera pri zmysloch ti len tak register_globals nepovolí, preto sa ti môže veľmi ľahko stať, že tvoje kódy ktoré s tým nerátajú úplne vypovedia službu, alebo budú fungovať tak, ako to nechceš.

Niečo robíš zle, fungovať to musí.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 27.09.2012 19:55 | PHP premenna

premennu z url dostanes tak, ako to pisal killer aj bez zapnutych register globals. ak ti jeho kod nefunguje, pravdepodobne bude chyba niekde v tvojej url. Skontroluj ci sa premenna naozaj vola Prubeh a ci do nej ukladas ten text.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 19:57 | PHP premenna

Ano, lebo ak tam dam iba 100 acok, tak mi to funguje. A killer, na verejnosti mam zakazane register globals.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 27.09.2012 20:10 | PHP premenna

Tak to ma skutocne nenapada v com moze byt problem. 800 znakov v url by este malo ist, lenze kazdopadne take url by si ty vobec nemal tvorit. take dlhe texty sa do url nedavaju.
Pokial ti skript vola iny skript cez file_get_contents, mozes tam pripojit data cez POST:
http://stackoverflow.com/questions/2445 ... t-contents


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.09.2012 20:45 | PHP premenna

V prvom rade si tu mal dat tvoj kompletny kod, bez toho mozu ludia len hadat, kde je problem. Obmedzenie mozes mat kludne zakomponovane aj v zdrojaku.

Nemas nahodou php so suhosin patchom? Tam je default dlzka GET hodnot obmedzena na 512 - skontroluj si, ci to nie je aj tvoj pripad. Ale to by ti zrejme skratilo text na danu dlzku, tazko povedat takto naslepo...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 20:53 | PHP premenna

Ako to zistim?Mam so suhosin patchom.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.09.2012 20:56 | PHP premenna

CIze mas alebo nemas ten pach?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 20:58 | PHP premenna

Teraz som to overoval, nemam ho nainstalovany.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.09.2012 21:01 | PHP premenna

Tak sem postni svoj zdrojak aj s insertom.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.05.12
Prihlásený: 27.09.12
Príspevky: 29
Témy: 9 | 9
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 27.09.2012 21:10 | PHP premenna

V tom zdrojaku este nic neni. Pretoze tam mam jednoducho
Kód:
<?
$Prubeh = $_GET['Prubeh'];
echo $Prubeh;
?>

a nefunguje . (resp. funguje, ked tam mam menej ako cca. 500 znakov)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP premenna

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.09.2012 21:16 | PHP premenna

Skus zistit presnu hranicu (pocet znakov), kedy ti to prestane fungovat, od toho sa potom mozes odrazit.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 18 ] 


PHP premenna



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php premenna v JavaScripte

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

620

10.08.2011 19:24

kudzo3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna v cykle php

v PHP, ASP

18

765

12.08.2009 21:43

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php fusion- prihlaseny uzivatel=premenna

v Redakčné systémy

2

558

25.02.2009 11:09

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

654

31.07.2008 17:35

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenná

v PHP, ASP

7

445

24.08.2008 16:15

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Realna premenna

v Delphi, Visual Basic

1

406

06.11.2009 21:36

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP, premenna

v PHP, ASP

1

432

26.10.2009 21:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najväčia premenná

v PHP, ASP

8

281

16.02.2010 20:48

janik366

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna (int)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

245

30.11.2010 12:54

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna v url

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

471

07.11.2009 11:50

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna v Delphi

v Delphi, Visual Basic

1

955

21.04.2009 18:00

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna a switch

v PHP, ASP

2

251

07.01.2010 9:40

tyr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

226

13.03.2008 10:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nevyuzita premenna C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

203

05.04.2017 7:14

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna do iframe

v PHP, ASP

2

116

17.11.2013 11:11

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visual Basic premenná public

v Delphi, Visual Basic

0

147

04.12.2013 11:40

Karo88



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF