[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
NapísalOffline : 13.02.2010 14:46 | Najväčia premenná

Čavte, potreboval by som poradiť ako urobiť skript, ktorý by našiel najväčšiu hodnotu zo skupiny premenných vyechoval tú hodnotu aj danú premennú Niečo na tento spôsob :
Kód:
$prem1= 1;
$prem2= 2;
$prem3= 3;
...
echo 'Najvacsia hodnota'.$prem3.' s hodnotou = 3 ';


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Najväčia premenná

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.02.2010 15:01 | Najväčia premenná

Je na to fcia max().
Inak tvoj zapis $prem1, $prem2 atd. je dost divny, preco nepouzijes radsej pole?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 13.02.2010 15:10 | Najväčia premenná

tie premenné sú z formulárov, dajú sa dať po pola.. max som skušal, len ako potom zistím, ktorej premennej prislúcha hodnota ?


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Najväčia premenná

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 13.02.2010 15:23 | Najväčia premenná

Nezda sa mi, ze toto je potrebne zistovat. Co chces spravit? Nemozes si ulozit hodnotu z max() do novej premennej a pracovat s tou?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.08.09
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 139
Témy: 30 | 30
Napísal autor témyOffline : 13.02.2010 15:26 | Najväčia premenná

k premennej prem1 prislucha napr. inaprem1..... prem2 - inaprem2 atd.. Napr tim 1 - pocet golov 5 .... tim 2 pocet golov 2... mne treba vediet že ktorý tim dal ten najväčší počet gólov.


_________________
NB : Toshiba A500 (C2D T6500 2.1GHz, 4 GB RAM, HDD 500 GB, GPU ATI R HD 4500)
Phone : Nokia Lumia 620 / Nokia 6300
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Najväčia premenná

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 13.02.2010 16:04 | Najväčia premenná

Daj to do poľa, s tým sa pracuje oveľa lepšie.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.01.09
Prihlásený: 22.06.11
Príspevky: 87
Témy: 25 | 25
NapísalOffline : 16.02.2010 16:01 | Najväčia premenná

Myslim ze on chce nieco take

Kód:
<?php
if($a > $b){
  if($a > $c){
    echo "Premenna A je najvacsia.";}
  else{
    echo "Premenna C je najvacsia.";}
else{
  if($b > $c){
    echo "Premenna B je najvacsia.";
    }
  else{
    echo "Premenna C je najvacsia.";
    }
  }
?>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Najväčia premenná

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 16.02.2010 18:54 | Najväčia premenná

Áno janik, ale skús si také nakresliť pre 50 premenných a zblázniš sa ;).

Takže do poľa, to pole prelez a keď nájdeš väčšiu hodnotu, tak si ju zapamätaj a zároveň si zapamätaj to idčko:
Kód:
<?php
$data = array(0 => 1, 2 => 5, 15 => 2, 16 => 30, 19 => 12, 20 => 7);
$max = 0;
$max_id = null;
if (count($data) > 0) {
    foreach ($data as $id => $value) {
        if ($value >= $max) {
            $max = $value;
            $max_id = $id;
        }
    }
    echo "Najvacsia hodnota je $max s idckom $max_id"; // vypise "Najvacsia hodnota je 30 s idckom 16"
} else {
    echo "Pole je prazdne!";
}
?>
Prípadne ak máš fakt veľké polia (niekoľko tisíc záznamov) ktoré sú pekne postupne indexované, tak namiesto foreach cyklu môžeš použiť for cyklus (je rýchlejší).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 01.01.09
Prihlásený: 22.06.11
Príspevky: 87
Témy: 25 | 25
NapísalOffline : 16.02.2010 20:48 | Najväčia premenná

sory :D mal som pocit ze to chce len pre 3 premenne :D


 [ Príspevkov: 9 ] 


Najväčia premenná



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenná

v PHP, ASP

7

443

24.08.2008 16:15

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

654

31.07.2008 17:35

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP premenna

v PHP, ASP

17

352

27.09.2012 21:16

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna (int)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

244

30.11.2010 12:54

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Realna premenna

v Delphi, Visual Basic

1

406

06.11.2009 21:36

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP, premenna

v PHP, ASP

1

432

26.10.2009 21:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna a switch

v PHP, ASP

2

251

07.01.2010 9:40

tyr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna v url

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

471

07.11.2009 11:50

johny694

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nevyuzita premenna C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

203

05.04.2017 7:14

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna do iframe

v PHP, ASP

2

116

17.11.2013 11:11

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna v Delphi

v Delphi, Visual Basic

1

955

21.04.2009 18:00

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TEXTAREA a premenna

v PHP, ASP

3

226

13.03.2008 10:35

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenna v cykle php

v PHP, ASP

18

765

12.08.2009 21:43

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visual Basic premenná public

v Delphi, Visual Basic

0

147

04.12.2013 11:40

Karo88

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna/hodnota v odkaze

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

372

10.05.2009 18:03

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna nazvu odkazujucej stranky

v PHP, ASP

8

754

13.01.2008 11:30

miro277



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF