[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 23.04.2012 16:07 | php pre zaciatocnikov

Ahojte :)
Kazdy raz zacinal, no a ja som akurat v tejto polohe.
Takze zakladam tuto temu a prosim tych pokrocilejsich, aby sa na otazky pozerali s nadhladom a ak sa im da, poradili.

Moja otazka:
Mam naistalovany Apache server a localne skusam najake skripty v php.
Ked spustim toto, tak mi php nejde: (subor je zapisany s koncovkou HTML)

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<title></title>
</head>
<body>

<?php
echo 'fajn';
?>

</body>
</html>


Ak volam php script externe, tak prebehe ok, ale iba v pripade, ze v html, odkial ho volam je pouzite toto:

<form action="http://localhost/skus.php" method="post">


Asi nemam nieco v poriadku v konfiguracii, ze v script priamo v hrml mi nejde.
Poradite?
Milan


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 23.04.2012 16:11 | php pre zaciatocnikov

Skús koncovku .html zmeniť na .php a potom skript spusti
btw. do budúcna odporúčam vkladať kódy na tomto fóre medzi tagy [code]...[/code]


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 23.04.2012 21:03 | php pre zaciatocnikov

Dakujem :), taka trivialnost, samozrejme, funguje to.
Ok, do buducna pouzijem tagy.

// pridané po 4 hodinách 26 minútach od posledného príspevku

Zdravim.
Zatial mi to vychadza tak, ze PHP je „jednosmerovka pre data“. PHP skript vie prijat data napr. z formularu, ktory je pripraveny v HTML ale odoslat do HTML, tak to je mi tak kus zahada.
Ide vlastne o to, ze ak napr vyratam druhu (trietu...) mocnicu cisla a chcem je vhodne (dobre, atd) nadizajnovat, nemam ako data vypisat, len cez funkcie PHP..
Problem vidim v tom, ze ako sa napojit na html jazyk a css styly.
Napr. (uvadzam princip, nie dlhsi kod)
Kód:
/* vypis druhej mocniny s velkostou 2*/
<h2>
<?php>
print “$M*$M”;
?>
</h2>


Ak mam vsak takychto vystupov (vypoctov) viac, vychadza mi to riadne kostrbate, Napr.
Kód:
/* vypis druhej mocniny s velkostou 2*/
<h2>
<?php>
print “2*2”;
?>
</h2>

/* vypis tretej mocniny s velkostou 3*/
<h3>
<?php>
print “$M*$M*$M”;
?>
</h3>


Zjednodusenie moze byt viac vyuzit moznosti print, napr
Kód:
Print “<h2>$M*$M </h2>”;


Prosim, skuste mi napisat:
- je mozne vo funkcii print alebo inej php fcii, dizajnovat vystup z php akoby „vnoreným html“ jazykom (tagy <p>, <font>. (CSS styly pre istotu sem radsej zatial nepletiem).


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 23.04.2012 21:12 | php pre zaciatocnikov

samozrejme, echovat/printovat môžeš aj klasické html/css tagy...krátka ukážka
Kód:
<!-- Medzi tagy <style> definujeme správanie nadpisu <h1> na našej pomyselnej stránke -->
<style>
h1 {
color: #CCCCCC;
text-decoration: underline;
}
</style>
<!-- teraz príde na rad výpis "premennej" pomocou php -->
<?php
// nech máme v premennej $text uložený ľubovoľný reťazec
$text = "Vitaj na pcforum.sk - Najlepšom slovenskom IT fóre";
// chceme tento text použiť ako h1 nadpis v našej stránke, štýl h1 sme definovali hore ^
echo "<h1>".$text."</h1>"; // obsah premennej $text bude v tomto stave farby #CCCCCC a bude podčiarknutý
?>
<!-- teraz môže pokračovať ďalší text -->

Pre jednoduchosť som vynechal <head><body> a <html> tagy, v tomto stave bude taktiež celkom rozpadnutá diakritika - ide o pochopenie princípu.
Na tvojom mieste by som začal niečím, čo ľahko pochopíš - viz. môj príklad s výpisom a štýlovaním textu, následne môžeš prejsť na matematické/logické operácie, alebo teda čo už budeš potrebovať.

Prosím všimni si ešte, že ak vypisuješ premennú, nieje v uvodzovkách - pre spojenie tagu/textu s premennou používaj bodku:
Kód:
echo "nejaký text ".$premenna." nejaký ďalší text";

(text je v uvodzovkách, potom bodka, premenná bez uvodzoviek, ďalšia bodka a zas v uvodzovkách zvyšok textu)

Ďalšie príklady (použité premenné sú vymyslené):
Kód:
echo "Meno užívateľa: ".$MenoUzivatela;
echo $pocetOnline." prihlásených užívateľov";

...a tak ďalej


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 23.04.2012 21:25 | php pre zaciatocnikov

Dakujem, pochopil som, velmi jasne a nazorne si to napisal, fakt :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 24.04.2012 23:19 | php pre zaciatocnikov

No, spociatku som si myslel, ze php zakryje prevaznu cast www stranok. Rychlo som vsak vysiel z tohto omylu a aj pod vplyvom vystiznych odpovedi killera mi to vychadza takto:
- html kod da zaklad dizajnu stranok a pomoze vybudovat interakciu, vstup udajov... klient(uzivatel) – server (webova aplikacia), napr fica „input“
- css styly maju moznost dat dobry az unikantny vzhlad strankam a vyzorovo ichunifikovat
- php ma moznost vykonavat rozne akcie (vypocty, hladanie...) nad datami, ktore su ulozene najma v databaze, typicky MySQL alebo ich zada uzivatel
- JavaScript, tak tam sa pomaly prepracuvavam, ci sa vobec bez neho zaobidem, hm
- Vsetky vyssie postupy su zakomponovane v jednom subore alebo solo, spravidla html alebo php
- Ak je stylov viac, treba ich dat do osobitnych suborov css
Co povazujem za svoj objav :), ze v php vela toho nenadizajnujem, toto si treba pripravit cez html alebo kaskadove styly. K tomu su vraj dobre najma tabulky (html) a fcia div (css), aby udaje z php dobre zapadli do stranok (typicky fcia „echo“ a „print“), ale to musim viac nastudovat.
Je to celkom dobry gulas na zaciatku. Zaobidem sa vlastne bez JavaScriptu? Ten je casto tercom utokov, v prehliadaci sa da vypnut a co potom?, studium pre mna navyse, hm...?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 04.12.08
Prihlásený: 14.10.13
Príspevky: 114
Témy: 21 | 21
NapísalOffline : 24.04.2012 23:32 | php pre zaciatocnikov

nerob si z toho zbytočne takýto guláš... keď sa chceš niečo naučiť tak sa to uč poriadne... teraz by som ti neodporúčal sa začať učiť javascript ešte do tohto ak to narýchlo k niečomu nepotrebuješ... a či ti treba javascript záleží na tom čo chceš urobiť alebo robiť...
terčom útokov? javascript ti beží (zvyčajne) v prehliadači tak neviem na čo by si útočil :) keď sa vypne tak sa vypne ak na ňom závisí zobrazovanie nejakých častí stránky tak to treba samozrejme ošetriť


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 24.04.2012 23:39 | php pre zaciatocnikov

iop píše:
terčom útokov? javascript ti beží (zvyčajne) v prehliadači tak neviem na čo by si útočil :)

Čudoval by si sa, čo všetko javascript dokáže :P


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 25.04.2012 11:08 | php pre zaciatocnikov

Dakujem za reakcie.
Hej, mate pravdu, treba sa to ucit poriadne, len je to dlha seria krokov, pokusov a omylov.
Ked si skusam veci a potrebujem si pisat komentare, aby som sa orientoval v mojich pokusoch, neviem si zvykonut na oznacenie poznamok v html cez <!-- poznamka -->. Tak som pouzil fintu (?), ze normal .html kod zapisem ako .php subor. Sluboval som si od toho, ze tam hodim velmi prakticke oznacenie poznamok cez /*....*/ alebo //.
Vsetko bolo ok, samoyrejme az na to, ze poznamka sa vypisala ako text a tak je to krok vedla.
Ak to kus vyvola kus zhovievavy usmev, ze co to vymyslam, tak suhlasim s vami.
Pisem to preto, ak by takato, hm, somarina, napadla dalsieho zacinajuceho php-ckara, tak tadialto cesta nevedie.
Suma sumarum : php nesmiesat s ostatnymi techologiami pripravy stranok, php ma svoje vyhranene teritorium so vsetkymu svojimi plusmi a minusmi.
No, hladam (a po kuse nachadzam o co vlastne ide a ako si budovat prehladny styl programovania webu), nechcem toto forum zahltit vecami, ktore si musi kazdy "odskakat: v tichosti sam, v buducich prispevkoch sa budem snazit byt viac vecny.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 25.04.2012 16:26 | php pre zaciatocnikov

Vo všeobecnosti, HTML a CSS vytvárajú statický obsah stránok. Do toho môžeš zapojiť PHP skripty na vyplnenie dynamického obsahu (dátum, čas, rôzne funkcie, interakcia s databázou - dynamický obsah môže byť aj nadpis stránok, nemusí sa nutne meniť, ale keď je to potrebné, zmeníš napríklad jeden záznam v databáze a celé stránky naraz premenuješ,...a pod.)
Štýlovať môžeš aj výstup dynamického obsahu (viz. môj príspevok vyššie - uzavretie výstupu/premennej do tagov <div>/<p>/<span>/... no samotné PHP na štýlovanie stránky priamo neslúži.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 25.04.2012 17:29 | php pre zaciatocnikov

Vďaka killer, odpoveď ma po trochu opäť posúva ďalej.
A. Pri skúšani php a html na lokalnom serveri sa mi vyskytuje problem, že FireFox si drží kdesi vo svojej cache starší súbor php a nevypisuje mi na obrazovke zmeny, ktoré som v ňom robil.
Nepomohlo ani opätovné zatvorenie FireFoxu ani vymazanie histórie. Pozeral som do nastavení FireFoxu, ale neviem to nájsť.
V prípade IE je to bez problémov, okamžite zareaguje. Chcel by som ostať pri FireFoxe, tak prosím o radu, či mi niekto nevie helpnúť.

B:Taktiež sa mi vyskytol problem že pri kóde, ktorý uvádzam nižšie, FireFox
1. Ak FireFox vykreslí vertikálnu lištu, chýba jej posuvník (tak toto som skúšal aspoň dve hodiny a odrazu odrazu posuvník mi vo Firefoxe naskočil, nerozumiem tomu, iba ak zohral rolu restar mdzitým....inak mám verziu 12.0)
2. Ak dám v <style> overflow:scroll, FireFox to ukáže nekorektne, IE ok.

Kód:
<style>
h3 {width:100px; height:80px; border: 2px dashed green;
overflow : auto}
</style>

<?php
$A="Tak teda uvidime, ci je to ok alebo len habadura";
echo "<h3>".$A."</h3>";
?>


V knihe od Domesa “Tvorba internetoých stránok” som nenašiel nič, čím by som to vedel ovplyniť. Neviete niekto, či sa s tým dá niečo robiť, alebo to len zobrať ako fakt? Resp. viem nejako explictne, zrejem cez .html povedať prehliadaču "Zapni vertikálnu lištu", .."Zapni vertikálnu lištu"?

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

malá oprava pri závere...povedať prehliadaču "Zapni vertikálnu lištu", .."Zapni horizontálnu lištu"?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 25.04.2012 19:20 | php pre zaciatocnikov

A: Vymaž cache prehliadača. Ak máš takú verziu FireFox-u ako ja, postupuj nasledovne:
Vľavo hore klik na (oranžový) Firefox - Možnosti - Záložka "Súkromie" - "Odstrániť jednotlivé súbory cookies" - "Odstrániť všetky cookies" - Zavrieť
prípadne prečistiť len Firefox cez externý nástroj, napríklad CCleaner

B: parameter overflow nemôžeš nastavovať nadpisu (<h3>), celé to uzavri do <div> tagov, cez <div class=\"nejaky_nazov_triedy\"> spoj s css/<style>. Následne do tagov style dopíš .nejaky_nazov_triedy (áno, tá bodka na začiatku musí byť!) a tejto triede pridaj potrebné parametre:
Kód:
overflow-x: visible /* alebo scroll, prípadne auto */

pre horizontálny posúvač a
Kód:
overflow-y: visible /* alebo scroll, prípadne auto */

pre vertikálny posúvač + ostatné, šírka, výška,... podľa potreby

btw. nieje mi jasné, prečo chceš nastavovať overflow pre nadpis


_________________
always is always wrong
Offline

Čestný člen
Čestný člen
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.04.2012 19:42 | php pre zaciatocnikov

Ja uzavriem túto diskusiu - pôvodná otázka bola zodpovedaná.
Ak máš problém s HTML, rieš to v správnej sekcii.
Ak máš ďalšie otázky týkajúce sa php, tak najprv študovať a potom sa pýtať v správnej téme.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 25.04.2012 21:20 | php pre zaciatocnikov

to killer : Vďaka, ušetril si mi opäť čas. K tomu štýlu a nadpisu, neuvedomil som si, že to nejak nejde dokopy. A vôbec, v knihách je napísaná syntax, ktorá často nepíše takéto väzby, ako spomínaš a človek sa s tým niekedy zbytočne natrápi, kým kdesi dôjde. Musím opäť konštatovať, že máš jasný štýl písania aj programovania, dobre sa to číta a človeku sa zvykne rýchlejšie vyjasniť v hlave :)

to shaggy : Ok, uzavri, zrejme máš na to právo. Z tvojho postoja mám zmiešané pocity. Ok, chceš držať toto fórum na akejsi úrovni a ľudia tu nemajú sa venovať taľafatkám. Na druhej strane, nepíšem preto, aby ma niekto viedol za ručičku. Štúdiu som venoval niekoľko týždňov, ale je to pre mňa úplne nová oblasť a keď s nejakým problémom strávim dlhšiu dobu za pc a knihami, tak sem napíšem. Taktiež je ťažké jednoznačne oddeliť php a html (css), ale ok, máš (svoju) pravdu. Inak nájsť správnu tému je celkom dobrá makačka naviac, hm.

Aj tak vďaka za pomoc (killer:)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.04.2012 22:55 | php pre zaciatocnikov

1. ak sa to týka dizajnu, tak to na 99% patrí do html/css
2. ak sa to týka serverovej časti, ide to do php
Predstav si, že by niekoho zaujímala táto téma, ale po pár príspevkoch sa stratí, lebo by sa tu riešilo všetko možné, od pôvodnej otázky až po html a javascript. To by nebolo dobré.
Okrem toho sú ľudia, ktorí ovládajú napr. iba html a css a do časti venovanej php nechodia (preto som ťa poslal pýtať sa tam).

A s tým učením, to bolo len priateľské odporúčanie, sú ľudia, ktorí sa na fóre pýtajú na každú blbosť bez toho, aby niečo skúsili sami (a bohužiaľ je toho čoraz viac). Nikto ti nezakazuje pýtať sa ďalšie otázky, od toho sme tu.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 26.04.2012 21:39 | php pre zaciatocnikov

hi, shaggy.
v podstate beriem, co pises, s tym studovanim mas nakoniec pravdu. tak pokracujem(e) aj v studiu aj v orientacii :)

// pridané po 10 hodinách 18 minútach od posledného príspevku

Keďže som sa o nejakom projektovaní webovej aplikácie viacerými osobami nedočítal, prosím o názor, či je principiálne možné tvorba spoločnej webovej aplikácie s inou osobou tak, aby môj php skript (súbory) s databázou nebol prístupný druhej osobe, ide mi o "citlivé" údaje, ktoré si potrebujem chrániť, ale je to práca pre 2-3 ľudí. Dá sa vlastne nejako v takomto prípade definovať „spolupráca“ medzi jednotlivými „podaplikáciami?“


Offline

Čestný člen
Čestný člen
php pre zaciatocnikov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.04.2012 22:08 | php pre zaciatocnikov

Tak ano, slo by to. Dohodnite sa na API, ty napises sadu testov, cez ktore ona cast zadania druhych ludi ma prechadzat, oni si napisu dohodnute triedy/funkcie tak, aby to preslo, a nemusia pri tom vobec vidiet tvoj kod, a potom si to uz pouzivaj. Vo vseobecnosti je to ale hovadina. Co konkretne chces spravit? Pri urovni tvojich dotazov by som tipoval skor to, ze sa za svoj kod hanbis, ako ze su tam nejake citlive udaje - tie mozes stale docasne zmenit alebo nahradit inymi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.12
Prihlásený: 27.04.12
Príspevky: 9
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 27.04.2012 11:23 | php pre zaciatocnikov

Konkrétne (principiálne) chcem spraviť toto:
- do malej databázy dám zoznam položiek, ku ktorým bude mať prístup spolutvorca aplikácie, „kolega“
- kolega vytvorí celý dizajn, (štýly, grafiku...), administráciu prihlásených používateľov, menu (o spoločnosti, novinky, nejaké články a pod. – statické stránky
- kolega vytvorí základný „vstupný bod aplikácie – zoznam položiek s hypertextovými odkazmi, a niekoľko spôsobov vyhľadávania medzi týmito položkami
- kolega ešte vytvorí formulár (užívateľské rozhranie) pre hľadanie v údajoch položiek podľa rôznych ďalších kritérií)
- moje php programy budú mať vytvorený priestor (okno) na obrazovke, do ktorého budem vypisovať základné údaje o zvolenej položke z mojej, pre kolegu neprístupnej databázy
- moje php programy budú hľadať v tejto databáze podľa rôznych kritérií, požiadaviek používateľov, ktoré prídu zo vstupného formulára, vytvoreným používateľom
- a to je principiálne všetko.
Takže sa sústredím „len“ na php a moju databázu.
Tak neviem, či je to až taká hovadina, lebo aj keď som začínajúci php-péčkár, z toho, čo viem, by to principiálne malo ísť.
Takže nejaké zložité návrhy cez sofistikované API by podľa mňa nebolo treba.
Dá sa aj tak, ako píše Ďuri, že všetko urobí niekto iný a potom prehodím tam svoje „ostré“ údaje, ale to by som mu musel podrobne vyklopiť celé pozadie spôsobu spracovania problematiky a to nechcem.
Btw, admin, aj keď neviem „čínštinu“, vôbec sa za to nehanbím, a úroveň „slovenčiny“ mám dobrú.


 [ Príspevkov: 18 ] 


php pre zaciatocnikov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP knihy pre zaciatocnikov SK pls

v PHP, ASP

7

1656

05.06.2007 14:05

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Liniux pre zaciatocnikov

v Operačné systémy Unix a Linux

16

1405

24.03.2007 10:00

feips

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Navod pre zaciatocnikov

v Redakčné systémy

3

620

12.10.2006 10:15

KillerSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hokej pre začiatočníkov

v Krčma

12

1223

02.10.2011 14:10

strejky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Flash - knižka pre začiatočníkov

v Ostatné

2

97

24.06.2013 21:01

account23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

slackware- nejake clanky pre zaciatocnikov

v Operačné systémy Unix a Linux

2

461

16.12.2009 7:26

m.jaros

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava zvuku pre úplnych začiatočníkov.

v Audio programy

3

452

01.06.2010 18:31

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ucebnica visual basicu pre zaciatocnikov

v Delphi, Visual Basic

0

398

25.01.2012 9:26

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Info o PC pre začiatočníkov

v Ostatné

4

3998

16.12.2006 12:11

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hra o knihu, vhodné pre začiatočníkov

v Operačné systémy Unix a Linux

0

252

16.01.2011 10:25

seniorT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na navrhovanie budov, objektov pre začiatočníkov

v Grafické programy

2

708

07.12.2010 19:27

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Temy pre php-fusion 7

v Redakčné systémy

2

1423

29.01.2011 17:56

MagnatWoofer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[php] - nastavenie cache pre obrazok

v PHP, ASP

7

348

01.07.2008 16:12

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP 5.4 v repozitároch pre Debian

v Ostatné

4

103

12.02.2013 17:21

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie php súboru len pre jednu špecifickú url ...

v PHP, ASP

2

334

11.12.2009 18:22

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam zdatneho PHP/JS/AJAX... kodera pre komunikacny script

v Ponuka práce

1

829

20.09.2008 18:53

Hack2er



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF