[ Príspevkov: 72 ] 1, 2, 3

Je php mŕtve?
 áno 12% 12% [ 5 ]
 nie 88% 88% [ 36 ]


Celkom hlasov : 41

AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 11.02.2011 23:58 | "PHP je mŕtve"

shaggy tak si to povodne formuloval, takze je to tvoja vizitka

// inak pan .NET MVP shaggy nam teraz napise preco su ASP.NET WebForms zle, vsak


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 0:01 | "PHP je mŕtve"

Citácia:
Ale na druhej vidím programátorov, ktorý vyvíjali aplikácie (WinForms) a púšťajú sa do tvorby webu (WebForms), pretože je to pre nich prakticky to isté... lenže ono to isté nie je. Tie aplikácie potom vyzerajú tak, ako vyzerajú. Funkčné to je, je to aj bezpečné, ale ten výsledok je proste otrasný.

TOTO je presne to čo mi na tvojich myšlienkových pochodoch neskutočne vadí. Ako môžeš spájať kvalitu nejakej technológie s tým, že sa s tým dajú robiť prasačiny? Prečo tu raz nevyzdvihneš asp.net BEZ TOHO, aby si spomínal neustále, akí babráci sa na svete nájdu? :rolleyes:

Citácia:
// inak pan .NET MVP shaggy nam teraz napise preco su ASP.NET WebForms zle, vsak

ja si myslím že viem, čo napíše... "v robote som videl, aké prasačiny s tým kolegovia robili....." :)

shaggy, necháp ma zle, len si proste nemyslím, že podobný postup je v poriadku ak ide o ohodnotenie nejakej technológie.. keď si vyberám programátorsky jazyk, technológiu a pod., nezaujíma ma, či sa v tom dá naprogramovať grcná aplikácia, ale či je to vhodná vec pre moje potreby


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.02.2011 0:04 | "PHP je mŕtve"

walther - ale veď ja nezatracujem asp.net. Mne osobne sa viac páči asp.net MVC ako WinForms. Keby som niečo proti tomu mal, tak asi s tým nerobím, nie?
Ale vysvetli mi, ako vy môžete hodnotiť kvalitu php na základe toho, že sa v tom dajú písať prasácke aplikácie? Prečo tu nemôžete aspoň raz vyzdvihnúť php BEZ TOHO, aby ste neustále spomínali, akí babráci v tom programujú?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 0:06 | "PHP je mŕtve"

shaggy, ale my to neposudzujeme kvôli tomu, že sa v tom dajú písať prasácke aplikácie! :) posudzujeme ju podľa toho, čo daný jazyk ponúka, aké má možnosti, akú má syntax, ako sa správa v niektorých situáciách, aký je rýchly a podobne.. TO si myslím, že je dôležité

stačí si pozrieť coldakov príspevok, tam je rovno konkrétna vec ukázaná a je to len jedna z viacerých nezmyslov php

Citácia:
Mne osobne sa viac páči asp.net MVC ako WinForms.

ok, veď to beriem, ale vo viacerých príspevkoch to vyznievalo v štýle "ak asp.net, tak jedine mvc"...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.02.2011 0:23 | "PHP je mŕtve"

walther - ten coldakov príklad iba robí to, čo má explode robiť - delimiter sa v stringu nenachádza, tak mu vrátilo celý (teda prázdny) string :lol:
A to, že v php nejdú robiť veci, ktoré idú robiť aj v javascripte? Našťastie v php fungujú bezproblémovo veci, ktoré ma v javascripte neprestanú udivovať.

Áno, uznávam že v asp.net nie je toľko "panebožetoktonavrholtakútochobotinu" nelogických vecí ako v php. Ale ľudia, ktorí s php pracujú poznajú jeho správanie v rôznych situáciách a počítajú s tým.

A ešte k tomu, čo sami páči na asp.net MVC - jedna vec, na ktorú som si nikdy nezvykol pri WebForms bol jeden veľký form a VIEWSTATE.

+ čo písal The o asp.net a o tom, že je "o plešinu pomalší". Možno mal to šťastie a videl SharePoint v akcií :lol:


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 0:46 | "PHP je mŕtve"

alebo hovoril o asp (bez .net) :) to by vysvetľovalo viac vecí...

Citácia:
A ešte k tomu, čo sami páči na asp.net MVC - jedna vec, na ktorú som si nikdy nezvykol pri WebForms bol jeden veľký form a VIEWSTATE.

nj, viewstate.. vieš, to je zaujímavá vec, pretože ak sa to používa správne, vie to byť veľmi užitočné a ušetrí ti to dosť roboty, ktorú by si musel riešiť napokon aj tak. ak sa to použije zle a enabluješ viewstate pre každý prvok na stránke tak to tak potom pochopiteľne aj vyzerá, ale opäť je to vec skôr programátorov ako samotnej technológie. Treba si uvedomiť, ako funguje webforms a ako mvc a podľa toho sa rozhodovať, čo je pre koho vhodnejšie. webforms sú tzv. "event driven", pričom mvc je klasické mvc s tým, že obetuješ niektoré funkcionality asp.net (napr. ten spomínaný viewstate). Ale to je na dlhšiu debatu a určite by to zliezlo do offtopicu.

Citácia:
Ale ľudia, ktorí s php pracujú poznajú jeho správanie v rôznych situáciách a počítajú s tým.

toto mi trošku pripomína situáciu s vodičmi starých ojazdených brakov.. Obhajujú svoje autíčko s tým, že "však funguje!", poznajú ho, ale za ten svet ho nevymenia aj keby to nové ich vyšlo lacnejšie a bolo by po všetkých stránkach lepšie. Php je fajn v tom, že je jednoduché a...a čo ďalej? Kedy vyšla posledná "nová" verzia? 3.7.2004! Odvtedy prešli webstránky dosť veľký kus cesty a ako na to reagovalo php? Miliónom malých bug fixov. Sám nepriamo uznávaš, že bez rôznych frameworkov by na tom php nebolo moc dobre...

A že je php vhodné povedzme na malé až stredné webstránky?
Na tvorbu malých stránok sa dá veľmi jednoducho a rýchlo aplikovať aj povedzme už spomínané asp.net. Môže to síce niekedy vyzerať ako naberať polievku bágrom, ale ak sa to urobí správne, nevidím v tom problém. V prípade potreby by sa stránka dala jednoducho rozšíriť a začať plne využívať výhod technológie, ktoré sa prejavujú pri robustnejších webstránkach.

Hádam táto moja mini-esej dáva aspoň trochu zmysel, začína na mňa padať únava.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 0:49 | "PHP je mŕtve"

shaggy píše:
walther - ten coldakov príklad iba robí to, čo má explode robiť - delimiter sa v stringu nenachádza, tak mu vrátilo celý (teda prázdny) string :lol:

ak si si nevsimol tak mi to vratilo pole s jednym prvkom ktory je prazdny a nie cely string . a ze podla dokumentacie funkcia v pripade nezadaneho delimitera vrati FALSE je este vacsia pr... kedze funkcia ma za ulohu vracat pole a nie boolean


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.11
Prihlásený: 12.02.11
Príspevky: 39
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 0:58 | "PHP je mŕtve"

Takže mi týmto chcete povedať (síce nepriamo), že php by mohlo byť mŕtve?

Od Fortyho som dostal zjazdenie :D (Java), shaggy a walther sa bavia o MS platforme ako o švajčiarskom nožíku...

// pridané po 7 minútach od posledného príspevku

@coldak: s tým explode: PHP nepodporuje túto konvenciu:
http://stackoverflow.com/questions/2396 ... r-instance

a k tvojemu druhému problému:
PHP má slabú typovú konvenciu teda

Kód:
null == false ále null !== false BACHA NA TO !


a teda:
Kód:
if (null) echo "Null je true.";
if (null == false) echo "Null je false.";
if (null === false) echo "Null je to isté, čo false.";
if (null !== false) echo "Null nie je to isté, čo false.";

Mal by si viacej študovať.[/code]


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 1:07 | "PHP je mŕtve"

The píše:
@coldak: s tým explode: PHP nepodporuje túto konvenciu:
http://stackoverflow.com/questions/2396 ... r-instance

a k tvojemu druhému problému:
PHP má slabú typovú konvenciu teda

null == false ále null !== false BACHA NA TO !

Mal by si viacej študovať.

a co som pisal ja ? ja som snad napisal ze php tu konvenciu podporuje ? a preco sem pleties null==false ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 1:09 | "PHP je mŕtve"

nemyslím, že coldak by mal viac študovať, to skôr ty The by si sa mal naučiť poriadnejšie čítať :lol: tomu učiteľskému kútiku som nepochopil ani ja čo to sem dávaš


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.11
Prihlásený: 12.02.11
Príspevky: 39
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 1:14 | "PHP je mŕtve"

Možno :D :D ...no asi ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.02.2011 9:26 | "PHP je mŕtve"

Tak si zhrniem čo som dostal:
- PHP: je pomalé, nepodporuje poriadne OOP, je zastaralé a obsahuje plno prasačín
- Ruby: je pomalé ale inak pekný jazyk
- ASP.NET: tam som sa stále nedozvedel celkom presne ako je to s rýchlosťou ale čo som vyrozumel tak je ešte pomalšie ako PHP
- Java: Je rýchla, multiplatformová, objektová a dokážem ňou písať aj android aplikácie

Teda Java je asi najlepšia voľba. Je tak? Alebo je tu ešte iná možnosť, ktorú by som mal zvážiť?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.02.2011 9:43 | "PHP je mŕtve"

Flety a The - ja php neodsudzujem, pre mňa je to stále jeden z najrozšírenejších jazykov pre weby a v blízkej budúcnosti sa to nezmení. Pre mňa osobne to je pekný jazyk.

A čo sa týka asp.net, vôbec nie je pravda, že je pomalé - skompiluješ si celú "aplikáciu" (web) a potom to beží oveľa rýchlejšie, ako interpretované php. Ak vieš programovať v C#, tak tiež môžeš robiť aplikácie.

Hovoriť o jave ako o multiplatformovej mi príde vtipné - práve preto som na začiatku dal príklad s tým, že v mojom počítači Java nikdy nebude. Je asi tak multiplatformová ako .net (stačí iba, aby vytvorili knižnice pre všetky systémy a budú tam tiež fungovať). A neodpustím si môj obľúbený vtip:
Citácia:
Saying that Java is nice because it works on all OS’s is like saying that anal sex is nice because it works on all genders.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 10:42 | "PHP je mŕtve"

Flety píše:
Tak si zhrniem čo som dostal:
- PHP: je pomalé, nepodporuje poriadne OOP, je zastaralé a obsahuje plno prasačín
- Ruby: je pomalé ale inak pekný jazyk
- ASP.NET: tam som sa stále nedozvedel celkom presne ako je to s rýchlosťou ale čo som vyrozumel tak je ešte pomalšie ako PHP
- Java: Je rýchla, multiplatformová, objektová a dokážem ňou písať aj android aplikácie

Teda Java je asi najlepšia voľba. Je tak? Alebo je tu ešte iná možnosť, ktorú by som mal zvážiť?


PHP - je jednoduche, sikovne na male a stredne velke veci, vie ho vela ludi, vela pracovnych ponuk, vela nastrojov, vela frameworkov. Nevhodne na komplexne enterprise systemy, k tym sa ale aj tak programator-samouk(co robi weby sam napr.) nedostane. PHP ma najhorsi objektovy model spomedzi uvedenych jazykov.

Ruby - nieco na styl PHP, Ruby on Rails prinasa vacsi poriadok a jednoduchsie zaobchadzanie, no vie ho u nas menej ludi a je nan menej pracovnych ponuk. Pre ruby existuju aj IronRuby (pre .NET) a JRuby pre Javu (tj ruby kod spustitelny v prostredi nejakeho z uvedenych runtimov)

Python - este krajsi ako ruby, prakticky sa v nom najmenej napises zo spominanych jazykov, tak isto existuju rozne verzie (IronPython, Jython, CPython ...). Nevyhoda su pracovne ponuky a kopec C++ kniznic pre nizsie veci, vtedy sa ti ten kod zacina celkom hnusit.

Java - velmi vsestranny jazyk, vhodny na webove aplikacie (Spring, JSF, GWT), klasicke MVC aj komponentove MVP, vhodny na paralelene programovanie (perfektna java.util.concurrent kniznica), vhodna na mobilne aplikacie (Java ME alebo Android), vhodna ako ORM nastroj (s Hibernate, JPA, iBatis apod.). Java je komplexny jazyk (hlavne Java EE kniznice), chce trocha viac progamatorskeho umenia zvladnut genericitku a podobne veci, lebo je silne typova., je skutocne(narozdiel od .NET portu Mono) multiplatformova (Windows, Linux, Mac, Solaris). Javu vie vela ludi a je na nu vela pracovnych ponuk.
Nevyhody: Drahy(!!!) hosting, na male veci je to ako buldozerom okopavat, na desktopove aplikacie sa musi do pamate zaviest JVM co chvilu trva. Dalsia nevyhoda (plati aj pre .NET), ze tieto enterprise platformy sa nasadili na dlhorocne systemy, takze v praxi mozno budes spravovat starucky (Java 4 alebo .NET 2.0) kod :(

ASP.NET (WebForms alebo MVC) - velmi podobny pristup ako Java. Narozdiel od Javy ma omnoho menej webovych frameworkov, ale C# je o kusok modernejsi jazyk. Aj ked existuje Mono port, je sakra problem zhanat hosting na Linuxove servery. Proste s .NETom treba ratat s Windowsom, je to komfortnejsie a istejsie.

Na zaver mojho slohu chcem povedat: Neexistuje najlepsia volba. Keby existovala, vsetci pouzivaju prave tuto volbu. Existuje najvhodnejsie riesenie v ramci stanovenych poziadaviek. Pokial sa chces venovat vyvoju webov sam alebo v malom time, tak PHP ti perfektne staci, hlavne vdaka dostupnym hostingom. Pokial sa chces podielat v nejakej vacsje firme na vyvoji velkych systemov, stretnes sa s Javou alebo Microsoft .NET.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.02.2011 11:58 | "PHP je mŕtve"

Forty- píše:
Na zaver mojho slohu chcem povedat: Neexistuje najlepsia volba. Keby existovala, vsetci pouzivaju prave tuto volbu.

No hurá, to sa tu snažím povedať celý čas. Tvrdenia typu "php je mŕtve" môže povedať iba amatér.
Sám si priznal, že robiť malé aplikácie v Java (a ja pridávam, že aj v asp.net) nie je to pravé. Sú tam vysoké vstupné náklady (či už na hardvér, softvér, alebo aj na ľudí), preto pri malých a stredných weboch bude php stále veľmi dobre konkurencieschopné.

S RoR som nerobil, bol som na pár prezentáciách, videl som pár ukážok. Nie je to zlý jazyk, ale ak to porovnám s akýmkoľvek PHP frameworkom, tak ani tie nie sú na tom zle.

Flety - hlavne sa čudujem, že tebe stačí prečítať jedno tvrdenie a ideš opustiť niečo, čomu sa venuješ už dlhú dobu. Ja ti nehovorím, že nemôžeš skúsiť aj napr. .NET, ale robiť unáhlený úsudok na základe pár príspevkov od ľudí, ktorí robia s rôznymi technológiami, mi príde divné.
Ja súkromne robím maličké weby, pre mňa je stále najvýhodnejšie robiť v php - mám nízke náklady, dobrú podporu, veľkú komunitu a ľahkú dostupnosť rozšírení. Čo mi viac treba? Potrebuješ ty niečo viac?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 12:21 | "PHP je mŕtve"

Flety píše:
ASP.NET: tam som sa stále nedozvedel celkom presne ako je to s rýchlosťou ale čo som vyrozumel tak je ešte pomalšie ako PHP

normálne si ma teraz urazil. vysvetľujem ti nejakú vec už asi mesiac a ty si schopný aj tak napísať takúto vetu...normálne nechápem


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 12:28 | "PHP je mŕtve"

coldak píše:
"If delimiter is an empty string (""), explode() will return FALSE."
Akosi mi uniká, čo si chcel touto časťou návodu povedať (keďže delimiter v tom tvojom prípade nie je "").


Forty- píše:
bez obav, takmer nic nie je pomalsie ako PHP

http://blog.dhananjaynene.com/2008/07/p ... by-groovy/
Z tej stránky zistíš len to, že kód, ktorý nič nerobí je najpomalší v PHP a verím, že nie je problém urobiť podobné funkcie, ktoré budú rýchlejšie v akomkoľvek testovanom jazyku, podľa toho, čo by som chcel takým testom dokázať (a už z pohľadu na ten kód je jasné, že je zameraný na Javu, a vytvorený tak, že porazí aj C++).

Forty- píše:
1. Java je mrtva? Nie, je to najpouzivanejsi jazyk na svete http://www.tiobe.com/index.php/content/ ... index.html
Aj si tú odkazovanú stránku čítal (pretože tam sa nepíše o najpoužívanejších programovacích jazykoch, ale len o najpopulárnejších a to je dosť veľký rozdiel).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 12:31 | "PHP je mŕtve"

Nic popularnejsie a uznavanejsie ako TIOBE index nie je, statistiky povazujem za relevantne.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 12:37 | "PHP je mŕtve"

Ja netvrdím, že tá stránka nie je uznávaná a/alebo že tie údaje nie sú relevantné. Ide o to, že ty si tvrdil, že tam píšu o tom, ako sú jednotlivé jazyky používané. To ale nie je pravda, pretože oni tam píšu len o tom, ako sú obľúbené (napr. môj najobľúbenejší jazyk je assembler a napriek tomu som v ňom sa posledných pár rokov napísal len pár riadkov).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 12:40 | "PHP je mŕtve"

chrono píše:
Akosi mi uniká, čo si chcel touto časťou návodu povedať (keďže delimiter v tom tvojom prípade nie je "").


Kód:
<?php
  $result = explode(',',null);
  var_dump($result);
?>

podla dokumentacie je prvy parameter delimiterom a ja tam mam predsa znak "ciarka". alebo snad nie ? a citatom som chcel povedat ze ak ulohou explode je vracat array tak preco v pripade ziadneho delimitera vracia false ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 12:58 | "PHP je mŕtve"

chrono píše:
Ja netvrdím, že tá stránka nie je uznávaná a/alebo že tie údaje nie sú relevantné. Ide o to, že ty si tvrdil, že tam píšu o tom, ako sú jednotlivé jazyky používané. To ale nie je pravda, pretože oni tam píšu len o tom, ako sú obľúbené (napr. môj najobľúbenejší jazyk je assembler a napriek tomu som v ňom sa posledných pár rokov napísal len pár riadkov).


Ok, fair point, mal som pouzit najpopularnejsie.

Ale citacia "The ratings are based on the number of skilled engineers world-wide, courses and third party vendors".
Logicky niekto nebude robit produkty pre svoj "oblubeny" jazyk, ale pre ten co pouziva :))
Moj oblubeny jazyk je napr. brainfuck.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.02.2011 13:20 | "PHP je mŕtve"

Forty- - vidíš, prvá vec, na ktorej sa zhodneme. Brainfuck je naozaj super "jazyk" :lol:
Ale myslím, že už zachádzame mimo tému, flety dostal dosť odpovedí, preto poprosím - píšte iba ak máte niečo k pôvodnej otázke (nezachádzajme mimo tému).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.02.2011 13:26 | "PHP je mŕtve"

Preto som založil túto tému aby som mal viacero názorov, porovnaní a podkladov k rozhodnutiu. Je pravda, že od kedy som začal uvažovať nad iným jazykom tak sa "pustil" asi do 4 technológií ale stále som sa po chvíli vrátil k php, s tým, že to nahodím CI a budem mať pokoj.

Na jednej strane je php pre mňa už takmer domáce prostredie a veľa vecí sa mi v ňom páči. Na druhej strane je vraj najpomalší. A keďže sa chcem pustiť do veľkého projektu tak hľadám niečo čo bude zvládať nápor užívateľov bez toho aby som pri každej stovke nových používateľov musel kupovať novú mašinu.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 12.02.2011 13:30 | "PHP je mŕtve"

Flety, myslíš, že Facebook kupuje kvôli každej novej stovke užívateľov novú mašinu?

Ono "pustiť sa do iných technológií" nestačí ak sa to neurobí poriadne. Na zvládnutie C# človek potrebuje omnoho viac času ako povedzme pri php a to isté platí o ostatných jazykoch. Keď si za ten čas odkedy sme písali spolu naposledy vyskúšal rovno 4 technológie, tak ma vôbec neprekvapuje, že sa vkuse vraciaš k php. Za ten čas si nemohol preniknúť ani k jednému z nich, ale začínam naberať pocit, že nemá zmysel to vysvetľovať...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 01.04.10
Prihlásený: 08.10.11
Príspevky: 343
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.02.2011 13:43 | "PHP je mŕtve"

Flety píše:
A keďže sa chcem pustiť do veľkého projektu


Ja ta nechcem podcenovat, ale sam ak sa pustas do niecoho naozaj velkeho tak to bud budes robit 4 roky alebo to nie je take velke :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
"PHP je mŕtve"

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.02.2011 14:08 | "PHP je mŕtve"

walther, myslím, že facebook nefunguje ;) a s tými 4 technológiami som to trocha prehnal. Myslel som to tak, že ma zaujali už asi 4 technológie ale od každej som potom kvôli niečomu upustil a stále som sa vrátil k php. Ale asi to budem musieť riešiť tým php(sčasti kvôli vlastnej lenivosti, ale aj kvôli nedostatku času) a keď nebude stačiť výkon aj kvôli zlej technológií tak kúpim tú novu mašinu, veď keď sa pokryjú náklady tak nieje problém a keď nie tak to vypnem :)

Forty-, Je to veľké a buď na tom budem makať hodne, alebo to budem vyvíjať dlho alebo si zavolám kamarátov. Mám ešte dvoch známych kt. možno povolám :)

Tak vďaka za odpovede, ostanem pri PHP + MySQL + CI + jQuery :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.11
Prihlásený: 12.02.11
Príspevky: 39
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 15:32 | "PHP je mŕtve"

coldak: Melieš somariny:
Citácia:
If delimiter is an empty string (""), explode() will return FALSE. If delimiter contains a value that is not contained in string and a negative limit is used, then an empty arraywill be returned, otherwise an array containing string will be returned.


A ty si napísal v kóde: rozdeľ PRÁZDNY reťazec tam, kde je čiarka. Ak je reťazec prázdny, kde je čiarka?? Nikde! Tak ti to vracia NULLOVÉ pole, tj. array([0] => null) alebo ako array([0] => string(0)) !! Tak nehovorte mi o tom, že PHP translator robí somariny. Zase je chyba niekde medzi monitorom a stoličkou. (a že ja neviem čítať...c...normálne som sa urazil)

A aby si to pochopil aj MATEMATICKY: strlen(null) = 0, strlen(',') = 1 delíš: 0/1 = 0 a teda ti vráti prázdny reťazec. Ja neviem, čo je na tom kóde zle...

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

coldak píše:
Kód:
<?php
  $result = explode(',',null);
  var_dump($result);
?>

podla dokumentacie je prvy parameter delimiterom a ja tam mam predsa znak "ciarka". alebo snad nie ? a citatom som chcel povedat ze ak ulohou explode je vracat array tak preco v pripade ziadneho delimitera vracia false ?


Tak lebo nedokážeš rozdeliť string tam kde je nulový znak, lebo znak NULL (0x00) escapuje string! Preto ti to vráti bool(false) a ešte ti to aj trepne Warning.

Kód:
Aka luka funda luka\0x00
Oka kava keven duka\0x00


Ak by si takto delil dostaneš:
Kód:
Aka luka funda luka\0x00 + \0x00

PHP hľadá ďalej, dokedy nerozdelí všetky možnosti:
Kód:
Ala luka funda luka\0x00  + \0x00 + \0x00

A takto do nekonečna bude deliť...
Rozdeľ stringy pomocou NULLového charu...

A dôvod prečo PHP používa slabú typovú konvenciu, je aby výrazne upozornila na takéto dristy.

PHP nie je JAVA. A v žiadnom jazyku takú somarinu neurobíš. ( Teda v C/C++ by si to spravil, ale zacyklil by si si život...)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 16:17 | "PHP je mŕtve"

The píše:
coldak: Melieš somariny:
Tak ti to vracia NULLOVÉ pole, tj. array([0] => null) alebo ako array([0] => string(0)) !! Tak nehovorte mi o tom, že PHP translator robí somariny. Zase je chyba niekde medzi monitorom a stoličkou. (a že ja neviem čítať...c...normálne som sa urazil)


toto je podla teba ake pole ?
Kód:
<?php
  echo var_dump(array());
?>

array(0) {
}



Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.11
Prihlásený: 12.02.11
Príspevky: 39
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 16:19 | "PHP je mŕtve"

áno...veď je tam array() :D :D :D a navyše, nemáš tam array()
ale array([0] => string(0)) = array([0] => NULL) :D :D :D...

áno, je to tiež prázdne pole LEN JE EMPTY !
!!
Kód:
array() != array(0 => NULL)

pretože:

Kód:
var_dump(empty(array())) = true;
var_dump(empty(array(0 => NULL))) = false;
:) :)


Kód:
var_dump(array()): array(0) {

}
var_dump(array(0 => NULL)): array(1) {
  [0] => NULL
}



a echo tam nemá byť...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 16:36 | "PHP je mŕtve"

lenze NULL nieje znak x00
Kód:
<?php
  var_dump("\x00"==NULL);
?>

bool(false)
 


a nullove pole je co za vyraz ? poznam len prazdne pole , to co tu popisujes ako NULLOVE POLE je pole s prvkom bez priradenej hodnoty


 [ Príspevkov: 72 ] 1, 2, 3


"PHP je mŕtve"



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Klavecnica - pokazené tlačítka "*" "Fn" "S" "L CTRL"

v Externé zariadenia

9

2160

04.12.2009 12:28

vigoss99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co znamena "www.stranka.php?action=nieco" ?

v PHP, ASP

9

619

28.07.2007 9:10

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"roletka" , ako na prislušný script v php

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

548

21.11.2007 22:06

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem help s php pri "linkovaní"

v PHP, ASP

5

318

24.03.2010 14:51

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php pear DB "unknown error"

v PHP, ASP

3

212

07.09.2010 10:39

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php funkcia "for" ale output iba 50,100,150,200 atd ...

v PHP, ASP

1

198

27.03.2012 14:57

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

header("Location: xxx.php")

v PHP, ASP

4

370

20.12.2008 11:08

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém - presunutie volneho miesta z "D" na "C"

v Pevné disky a radiče

1

530

08.03.2012 13:29

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PS4 "Ghosting" alebo "Motion Blur" na TV

v Herné konzoly

14

207

10.08.2017 20:17

V1x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stream SW... "MANYCAM" a problémové "MP4FileLibU.dll"

v Video programy

1

80

02.05.2017 20:15

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

router "nejak" blokuje "login" na net

v Siete

5

255

10.11.2011 9:47

martello5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

redukcia "DVI-I duallink" na "VGA"

v Monitory, televízory a projektory

8

986

27.11.2007 15:30

zajjac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<meta name="KEYWORDS" content=" ">

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

441

24.04.2009 14:49

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"zakodovanie" PHP

v PHP, ASP

1

258

07.05.2009 11:09

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"PS Vita" alebo "Nintendo 3DS"

v Herné konzoly

5

204

21.12.2014 12:17

El_Scorpio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

iPhone 3 "E" a "krúžok"

v Smartfóny a tablety

6

489

18.09.2011 22:17

Dzin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF