30fps kopa ludi vnima ako kusok sekave. Aj na filmoch to vidis, ked sa pritrafi vhodna scena a tie maju 23.976 ci 25fps.
Nemas sa moc comu cudovat, 60fps je co sa tyka vnimania plynulosti najblizsie realnemu svetu.
Citácia:
tak som si myslel ze stačí teda kúpiť telku co ma 50/60 Hz panel a vypnúť na nej Game Mod
hodne naivne uvazovanie, myslis ze vsetci to maju vsade rovnake?
Citácia:
OD akeho parametra to zaleží aby bol obraz plynulý
od fps a s nimi suvisiaca locknuta obnovovacka lcd panelu. Ideal je mat 60fps v hre a 60hz panel. Locknes to dokopy zapnutim vsync, co pravdepodobne na konzole nemas, lebo konzola....no prejdi si nastavenia, mozno to tam niekde je. A v TV takisto moze byt daco take. Je nutne odskusat ci treba zapnut vsync tam aj tam, alebo len na jednom z nich, ako taku moznost mas.
Tymto dosiahnes maximalnu moznu plynulost, nakolko obrazova frekvencia grafiky bude zhodna s frekvenciou zobrazovacieho zariadenia = ziadne framy nebudu vytvorene navyse a zahodene, lebo sa nestihnu zobrazit, alebo opacne, telka nebude musiet cakat na dalsi frame tym, ze bude dookola zobrazovat posledny vyrenderovany. Ci zahodenie framov, alebo cakanie na ne, ma dopad na plynulost zobrazenia.
Obecne je dobre na telke kadejake obrazove vylepsovatka vypnut, pretoze sposobuju vacsi input lag.