[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.03.2008 16:44 | PHP_AUTH_USER

Ako sa da odlogovat $_SERVER['PHP_AUTH_USER']? Pretoze ako skusam, nejde jej priradit ziadnu hodnotu a ani vynulovat. diky


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 18.03.2008 16:50 | PHP_AUTH_USER

Ukončiť prehliadač... Inak to nejde.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 18.03.2008 16:55 | PHP_AUTH_USER

ako sa potom odhlasuju usery, ktori idu cez www-authenticate? to je blbost, ze zatvaraju browser. lebo ked sa odhlasia a nezatvoria ho, tak stale budu akoze "prihlaseni".


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 18.03.2008 22:36 | PHP_AUTH_USER

Užívateľ, ktorý ide naozaj len cez nastavenie serverovej autentifikácie samôže odhlásiť len tak, že zatvorí prehliadač. Riešil som to isté, keď som s php začínal. ak to vyriešiš cez php a session napr, pôjde to normálne ľahko...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 18.03.2008 22:56 | PHP_AUTH_USER

uz som to urobil. ked chcem proste logoutnut, staci opat zavolat header WWW-Authenticate a 401 Unauthorized. tym sa vynuluje php_auth_user aj php_auth_pw. sice vyskoci znovu prohlasovacia tabulka, ale je to ciste riesenie.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 18.03.2008 23:54 | PHP_AUTH_USER

Ak dobre pamätám, nefunguje vo všetkých prehliadačoch? Viem určite že s tým boli problémy... Preto to je lepšie riešiť cez session...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 18.03.2008 23:55 | PHP_AUTH_USER

mylan píše:
Ak dobre pamätám, nefunguje vo všetkých prehliadačoch? Viem určite že s tým boli problémy... Preto to je lepšie riešiť cez session...


nevidim dovod preco by to nemalo fungovat vo vsetkych prehliadacoch.. mozno kedysi, ale dnes som sa nestretol s tym, ze by takato autentifikacia zlyhala napr pri firefoxe alebo IE... ;)
samozrejme, tiez sa ale priklanam k tomu, ze ked si clovek vytvori vlastne premenne, tak je to lepsie


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 18.03.2008 23:57 | PHP_AUTH_USER

Problémy s týmto prihlasovaním: http://php.vrana.cz/prihlasovani-uzivatelu.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 18.03.2008 23:59 | PHP_AUTH_USER

mylan píše:
Problémy s týmto prihlasovaním: http://php.vrana.cz/prihlasovani-uzivatelu.php


ale
Citácia:
Jakub Vrána, Řešení problému, 31.8.2005

hlavne ten datum kukni :)

edit:// neviem, jak vravim, videl som uz par takychto skriptov fungovat normalne pod vsetkymi prehliadacmi, tak neviem ci neboli upravovane, ale isli...


Naposledy upravil walther dňa 19.03.2008 0:00, celkovo upravené 1

_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 19.03.2008 0:00 | PHP_AUTH_USER

Čo to mení na tom, IE6 je napríklad ešte hojne zastúpené...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 19.03.2008 15:47 | PHP_AUTH_USER

co sa tyka toho odhlasovania, ak si dobre pametam v ie 6 po odhlaseni stacil krok spat a bol som zase prihlaseny. ale riesil som to davno.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP_AUTH_USER

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.03.2008 17:21 | PHP_AUTH_USER

Jednoducho povedané - načo zbytočne riešiť blbosti?
Toto všetko dosiahnete pomocou session, tak prečo ich nepoužiť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 19.03.2008 17:41 | PHP_AUTH_USER

ja cez session robit uuuuuuplne vsetko, pravdupovediac aj to, co by sa dalo cez get, aby user nic nevidel. ale chcel som vyskusat toto prihlasovanie. ja to aj budem riesit cez session, len som chcel tuto tabulku na zaciatku, len pozeram ze v tom IE to ma fakt nejake problemy. vo firefoxi ked vyvolam znovu header Authenticate, tak sa resetne php_auth_user, ale v IE stale zostane. neviete s tymto poradit? ak nie, tak sa na to vykaslem.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.03.2008 17:45 | PHP_AUTH_USER

nie :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 19.03.2008 17:49 | PHP_AUTH_USER

dlhsiu odpoved som ani necakal :-D


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.03.2008 19:04 | PHP_AUTH_USER

:) ok


 [ Príspevkov: 16 ] 


PHP_AUTH_USER




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF