PHP a kodovanieAhojte, stalo sa vam uz niekomu, ze z nicoho nic prestalo fungovat kodovanie stranky? Pouzivam UTF-8, vsetko funguje bezproblemov uz takmer rok, no dnes rano je kodovanie zle. Neboli vykonane ziadne programatorske z meny.Nenapada niekomu nieco? V databaze je dost dat s SK znakmi, ktore teraz zacalo zobrazovat zle. Nehackol ti niekto stranku? Existuju virusy ktore infikuju subory a casto su ako base64 zakodovany text na zaciatku skriptov. Mozno ti nieco pre/dopisalo nieco do skriptov. A mozno len niekto zle nastavil pri upgrade-e balicka web server?Ale aby som odpovedal na tvoju otazku, nestalo sa mi take, kym mi niekto iny nesahal na kod so zle nastavenym textovym editorom. Thx. Uz je to OK. Kym som hladal riesenie, napisal som na podporu u providera. Oznamili mi ze zaevidovali technicky problem s DB a odstranili ho Stalo sa mi to uz druhykrat za par rokov, ze z nicoho nic kodovanie nefunguje. Kazdopadne, aspon som si natvrdo nastavil (doteraz som to nerobil - chyba) mysqli_set_charset a mysqli_query na uft8 a budem do DB zapisavat rovno v uft8 s interpunkciou.pre istotu ...
PHP a kodovanie
|