[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 07.08.2010 12:20 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Ahojte, mam problem ako nastavim kodovanie v php subore na UTF-8?
je to script na generovanie obrazku a mam problem s diakritikov.
Skusal som nastavit napr kodovanie windows ale tam sa mi pismeno ť zobrazi len ako t.Preto chcem UTF-8.

Skusal som to takto ale nefunguje to :(
Kód:
mb_internal_encoding("UTF-8");


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.08.2010 12:23 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Robi sa to v textovom editore, poprezeraj trosku to menu.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.08.2010 13:12 | Ako nastavit kodovanie v php subore

neviem ci som ta spravne pochopil ak hej tak skus nastavit v php subore (v tom kde chces upravit to kodovanie)
Kód:
charset=utf-8


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.08.2010 13:38 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Myslis takto? :-)
Kód:
header("Content-type: image/png; charset=utf-8");


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.08.2010 13:45 | Ako nastavit kodovanie v php subore

neviem ci ti to takto pojde (mozno hej)
myslel som takto (cast kodu z <head>)
Kód:
<meta http-equiv="Content-Type" content="image/png; charset=utf-8" />


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.08.2010 13:52 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Ďuri v kodovanie toho suboru mam nastavene na UTF-8 (nastavoval som to v pspade) ale text sa na obrazku nezobrazuje tak ako ma :( Ked som nastavil kodovanie windows cp1250 tak to bolo uz lepsie len sa nezobrazovalo pismeno ť.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.08.2010 13:53 | Ako nastavit kodovanie v php subore

killer1301 mam pocit ze meta tag v php nepojde :-)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.08.2010 15:21 | Ako nastavit kodovanie v php subore

php30 píše:
killer1301 mam pocit ze meta tag v php nepojde :-)

Výstup toho php nie je php, ale html a tam by meta tag mal ísť (ak chceš mať správne kódovanie) :-)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.08.2010 15:23 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Ak som spravne pochopil tak vystup nieje html ale PNG obrazok. :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 16.08.09
Prihlásený: 07.03.14
Príspevky: 186
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 07.08.2010 17:55 | Ako nastavit kodovanie v php subore

php30: Nechceš si sadnúť ešte raz za učebnicu a doučiť sa trocha základy?


_________________
"Najlepším spôsobom, ako sa na budúcnosť pripraviť, je vymyslieť si ju." - John Sculley
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako nastavit kodovanie v php subore

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.08.2010 18:56 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Čiže výstupom skriptu je priam obrázok, áno? Tak potom nebude problém v kódovaní. Ak ti namiesto ť zobrazí t, tak je chyba asi vo fonte, ktorý používaš (alebo ako generuješ ten obrázok).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.08.2010 18:59 | Ako nastavit kodovanie v php subore

Ano chyba bola vo fonte.Nakoniec som pouzil jeden z windowsu kedze on jediny nemal problem s ť :D

Ale vdaka za odpovede ;)


 [ Príspevkov: 12 ] 


Ako nastavit kodovanie v php subore



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť index.php ako homepage

v Redakčné systémy

4

519

01.09.2006 9:59

BaSkeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aké nastaviť kodovanie ?

v Operačné systémy Unix a Linux

1

181

24.04.2010 10:52

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php v xml súbore

v PHP, ASP

2

99

28.04.2013 22:26

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s chybou v php subore

v PHP, ASP

2

233

12.12.2010 12:37

kalimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neberie mi php skript v html subore

v PHP, ASP

4

429

17.07.2010 11:35

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php kodovanie

v PHP, ASP

1

192

17.11.2011 14:06

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kódovanie PHP súborov

v PHP, ASP

6

195

10.10.2013 19:57

kroky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php / ajax / kodovanie / cluetips

v PHP, ASP

3

305

03.01.2010 15:27

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmenit kodovanie (diakritiku) v PHP

v PHP, ASP

0

459

14.11.2009 13:58

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP: Kodovanie pri vytvarani .csv

v PHP, ASP

2

374

22.08.2011 10:36

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť v notebooku výkonnejšiu grafiku ako primárnu.

v ATI/AMD grafické karty

0

182

12.12.2015 21:10

krakenis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť video ako pozadie pracovnej plochy?

v Operačné systémy Microsoft

3

981

31.03.2010 22:43

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit bs player ako predvoleny prehliadac?

v Video programy

1

548

22.07.2010 13:09

milosb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

W7 ako nastavit particiu ako recovery?

v Operačné systémy Microsoft

1

100

18.03.2016 15:25

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HD4870 , ako nastavit viac ako povoluje...

v Grafické karty

1

296

20.10.2008 9:03

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na kodovanie v e-mail?

v PHP, ASP

8

367

08.08.2008 15:21

sedlák



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF