[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php a galeria

Registrovaný: 30.12.09
Prihlásený: 31.05.10
Príspevky: 8
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 26.02.2010 14:45 | Php a galeria

caute,
stranku mam spravenu v PHP-cku, resp aj galeriu sposobom

Kód:
<?php
$d = dir("files/galerie");
while (false !== ($entry = $d->read()))
{
  if (is_dir("files/galerie/$entry") and $entry[0]<>".")
    {
    echo " <A href='?stranka=album&id=$entry'><img src='files/galerie/$entry.png' style='margin: 300px 30px 30px 30px; border:0px'></a>"; 
    }
}
$d->close();
?>

kde mam vlastne rozdelenu celu galeriu do 4roch priecinkov podla kategorii.
ked otvorim dany priecinok zobrazia sa mi fotky v tej danej galerii.
na zobrazene obrazkov mam v subore album.php

Kód:
<?php
$d = dir("files/galerie/$_GET[id]");
echo "album: <b>$_GET[id]</b> <Br> <A href='?stranka=portfolio'>  <br> << spat na galeriu  <br></a> ";

while (false !== ($entry = $d->read()))
{
 
   if ($entry[0]<>"." and stristr($entry,".jpg"))
    {
   
    echo " <a href='files/galerie/$_GET[id]/$entry' target='_blank'><img src='files/galerie/$_GET[id]/$entry' style='border:5px solid white; margin:5px; width:150px'> </a> "; 
    }
}
$d->close();

?>
.
vsetko je oka, ale koli lepsiemu pozeraniu obrazkov som rozmyslal nad nejakym lightboxom. Pri jednoduchej stranke mi to nerobi problem, ale pri php galerii, to neviem do toho zapasovat.

Mohli by ste mi nejako poradit? Popr nejaka ina alternativa? Alebo komplet script, ktory mi bude zobrazovat a prezentovat obrazky z danych suborov ( galerii) ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Php a galeria

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
NapísalOffline : 05.03.2010 0:54 | Php a galeria

lightbox je cisto javascriptova vec, cize nevidim problem v tom...napr. tu http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/ mas pekny strucny navod ako to dosiahnut...

alebo sa mylim a myslis nieco ine?


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Php a galeria

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 05.03.2010 9:19 | Php a galeria

Do hlavičky stránky pridaj cssko a javacsript lightboxu (rovnako ako na stránke pre jednu fotku) a potom stačí už len malá úprava pri výpise.
Kód:
<?php
$d = dir("files/galerie/$_GET[id]");
echo "album: <b>$_GET[id]</b> <Br> <A href='?stranka=portfolio'>  <br> << spat na galeriu  <br></a> ";

while (false !== ($entry = $d->read()))
{
 
   if ($entry[0]<>"." and stristr($entry,".jpg"))
    {
   
    echo " <a href='files/galerie/$_GET[id]/$entry' rel='lightbox[galeria]'><img src='files/galerie/$_GET[id]/$entry' style='border:5px solid white; margin:5px; width:150px'> </a> "; 
    }
}
$d->close();

?>

EDIT: teraz som si všimol, že to máš trochu zle zabezpečené. Konkrétne, používaš priamo užívateľský vstup z $_GET[id] na načítanie obsahu priečinka. Takto sa môže niekto dostať aj tam, kam nechceš aby sa dostal (napr. do priečinku so zdrojákmi), tak pozor na to. Opraviť sa to dá tak, že si vždy pozrieš, aké priečinky sú v files/galeria/ a povolíš prístup len presne do nich (tj. ak je obsah $_GET[id] iný, tak nevypíšeš nič, alebo presmeruješ na nejakú hlavnú stránku). V $_GET[id] nesmú byť bodky, lomítka... Len presne názov nejakého podpriečinku.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 3 ] 


Php a galeria



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria php

v PHP, ASP

4

873

28.01.2009 20:52

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php galeria hladam script

v PHP, ASP

0

115

17.02.2013 1:09

onkel1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

index.php?stranka=galeria

v PHP, ASP

4

548

22.08.2007 15:33

M@tt21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Ponuka práce

2

903

29.12.2007 11:45

Hamer01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

750

10.01.2007 18:24

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Ostatné

0

578

21.01.2008 20:50

Maico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

3

699

04.09.2008 15:50

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v PHP, ASP

19

680

10.05.2010 16:57

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

1

1064

04.06.2006 0:23

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

2

659

30.03.2007 20:29

Kyborg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

3

290

01.08.2010 23:04

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

0

381

08.02.2009 11:26

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

596

10.04.2009 10:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

684

07.09.2008 18:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Redakčné systémy

1

683

09.10.2009 17:45

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v PHP, ASP

2

570

23.10.2009 22:06

Pades



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF