[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
NapísalOffline : 06.05.2010 17:50 | Galeria

ahoj mám taký problém chcel som si spraviť taku galeriu na webe ale neukáže mi obrázok kde mam chybu?
vytvorenie_tabulky.php
Kód:
<?php

$pripojenie = mysql_connect("mysql.tym.cz", "tym_dessert", "xxx");
mysql_select_db("tym_dessert");
$sql = "CREATE TABLE obrazky(";
$sql .= "id INT PRIMARY KEY NOT NULL AUTO_INCREMENT,";
$sql .= "vyska INT,";
$sql .= "sirka INT,";
$sql .= "obrazok BLOB);";
mysql_query($sql) or die ("Nastala chyba !");
mysql_close($pripojenie);

?>


vkladanie_obr.php
Kód:
<?php
$nazov_obrazku = "obr.jpg";
$subor = fopen($nazov_obrazku, "r");
$data = fread($subor, filesize($nazov_obrazku));
$data = addslashes($data);
fclose($subor);
$rozmery = GetImageSize($nazov_obrazku);
$vyska = $rozmery[1];
$sirka = $rozmery[0];
$pripojenie = mysql_connect("mysql.tym.cz", "tym_dessert", "xxx");
mysql_select_db("tym_dessert");
$sql = "INSERT INTO obrazky (vyska, sirka, obrazok) VALUES ('$vyska', '$sirka', '$data');";
mysql_query($sql);
mysql_close($pripojenie);

?>

vytiahnutie_z_db.php
Kód:
     <?
Header("Content-type: image/jpg");
$pripojenie = mysql_connect("mysql.dessert.tym", "tym_dessert", "xxx");
mysql_select_db("tym_dessert");
$sql = "SELECT * FROM obrazky WHERE id = 1;";
$vysledok = mysql_query($sql);
$obrazok = mysql_fetch_array($vysledok);
echo $obrazok["obrazok"];
mysql_close($pripojenie);
?>


zobrazenie_obr.php
Kód:
<img src=”vytiahnutie_z_db.php?id=1“>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Galeria

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 06.05.2010 18:24 | Galeria

Ked si otvoris vytiahnutie_z_db.php?id=1 normalne v prehliadaci, co ti vypisuje?
Vyskusaj v prvom rade content-type image/jpeg miesto image/jpg.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 18:29 | Galeria

nevypisuje mi nic len prázdne políčko..skušal som to aj zmeniť......http://www.dessert.tym.cz/zobrazenie_obr.php
a este by som chcel sa spýtaž že ako mám spraviť to že pripojenie do databázy chcem spravit do nového súboru php..a potom sa pripojovať cez ten súbor php

| Nepis viac prispevkov za sebou, pouzivaj tlacitko Uprav. Ďuri


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Galeria

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 06.05.2010 18:35 | Galeria

Nie image/jepg, ale image/jpeg.
Druha otazka - pouzi include alebo require.
edit: V tom subore vytiahnutie_z_db.php ti vypisuje, ze sa nemoze pripojit k DB, zrejme zle heslo.


Naposledy upravil Ďuri dňa 06.05.2010 18:37, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 18:37 | Galeria

stále to nejde nechapem prečo


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Galeria

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 06.05.2010 18:40 | Galeria

Najlepsie bude, ked si ten header() najskor odstranis uplne (bude ti vypisovat bezny HTML subor miesto obrazku), potom si otvoris v prehliadaci presne tuto adresu, zabojujes s chybovymi hlaskami a potom ten header() mozes vratit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 19:44 | Galeria

a nechcel by si mi pomoct s tými hláškami ?:D:D lebo ja som dosť laik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Galeria

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 06.05.2010 19:45 | Galeria

Neda sa pripojit k databaze, bude to zlymi udajmi v mysql_connect. Skontroluj ich poriadne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 20:04 | Galeria

ano hotovo ale furt nič na neviem čo stým moze byť


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.05.2010 20:28 | Galeria

skontroluj si, ci mas v db zaznam s id=1 a zmen si uvodzovky v <img> na normalne uvodzovky... mne tvoj kod funguje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 20:40 | Galeria

nepoznaš nejaký script na výpis z DB?? taky upravený na výpis z mojej tabulky?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.05.2010 20:42 | Galeria

ved si to pozri priamo v db cez nejaky soft pre spravu db


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 06.05.2010 20:44 | Galeria

ale ja žiadne nepoznám troška konkrétne


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.05.2010 20:51 | Galeria

nemas napr. phpmyadmin? to je predsa zaklad...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Galeria

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.05.2010 7:33 | Galeria

Mohlo by ti pomoct, keby si si vystup otvoril v hex editore. Na zaciatku mas vela bielych znakov (medzery, \r, \n), bude to tym, ze na zaciatku niektoreho z PHP suborov mas taketo zbytocnosti.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 08.05.2010 10:40 | Galeria

ja nemam rad moc taketo administracne systemy a podobne ....ale mam kod na výpis z db ..
Kód:
<? Php 

mysql_connect ("mysql.tym.cz", "tym_dessert", "xxx") or die (mysql_error ());

 mysql_select_db ("tym_dessert") or die (mysql_error ());
get while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
$row['obrazky']." - ".$row['vyska'].
 $ result = mysql_query ("SELECT * FROM obrazky '") or die (mysql_error ());
while ($ row = mysql_fetch_array ($ result)) (
 $ row ['obrazky']. "-". $ row ['vyska']. "<br />"; } ?> "<br /> ";)?>


lenže my píše že druhy riadok chyba syntax eror .. T_STRING


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.05.2010 10:44 | Galeria

medzi <? a Php mas medzeru, a nie je while() (), ale while() {} a to nie je vsetko, ty tam mas tolko chyb, ze to radsej vymaz a napis znova poriadne :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 08.05.2010 11:23 | Galeria

spravil som nové a mam tam len 4 veci takže idem skúsiť tu galeriu

....zase mi to nejde skus pozret zase len prázdne políčko


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.05.2010 10:02 | Galeria

daj sem cely upraveny skript, tak ti budeme vediet skor pomoct...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 08.02.12
Príspevky: 205
Témy: 54 | 54
Bydlisko: MpBA
Napísal autor témyOffline : 10.05.2010 16:57 | Galeria

spravil som si inú galeriu ktorá funguje ale dik za pomoc


 [ Príspevkov: 20 ] 


Galeria



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

3

699

04.09.2008 15:50

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

1

1064

04.06.2006 0:23

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Redakčné systémy

1

683

09.10.2009 17:45

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Ostatné

0

578

21.01.2008 20:50

Maico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

0

381

08.02.2009 11:26

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

3

290

01.08.2010 23:04

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

684

07.09.2008 18:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

750

10.01.2007 18:24

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v PHP, ASP

2

570

23.10.2009 22:06

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

596

10.04.2009 10:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Ponuka práce

2

903

29.12.2007 11:45

Hamer01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

2

659

30.03.2007 20:29

Kyborg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Foto galéria

v Webdesign

3

459

11.04.2010 16:03

pa3ick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoducha galeria

v Ostatné

1

333

09.02.2010 14:17

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria obrazkov

v PHP, ASP

1

235

16.09.2011 20:32

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS galeria

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

397

27.06.2009 17:20

beks



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF