[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 26.06.2012 15:48 | Galeria problem

Zdravim Vas mam taky mensi problem mam kod :
Kód:
                  <?php

                  @$dir=$_GET["dir"];
                   
                   
                  // kolko je v priecinku suborov           
                  $directory = "photo-gallery/test/";
                  if (glob($directory . "*.*") != false)
                     {
                        $filecount = count(glob($directory . "*.*"));
                        echo $filecount;
                     }
                     else
                        {
                           echo 0;
                        }
                  //limit obrazkov na stranke
                  $limit=2;
                  //pocet suborov delene limit
                  $pages=ceil($filecount / $limit);
                   
                  // $pages - pocet stran
                  // $page - strana na ktorej sa nachadzame
                  // $x - nasledujuca strana
                                 
                   
                  $exArray = array('jpg', 'gif', 'png');
                  if ($handle = opendir('./photo-gallery/'.$dir.'/'))
                  {
                     for($y=-1; $y<=$limit; $y++)
                     {
                        if(false !== ($file = readdir($handle)))
                           {
                              $fileEx = substr(strstr($file, '.'), 1);
                              if (in_array($fileEx, $exArray))
                                 {
                                    echo '<img class="photo-gallery-image-details" src="./photo-gallery/'.$dir.'/'.$file.'">';
                                 } 
                           }
                     } 
                     closedir($handle);
                  }

                   
                  $page=(isset($_GET["page"])) ? (int)$_GET["page"] : 1;


                  if($pages>=1 && $page <=$pages)
                  {
                     for($x=1; $x<=$pages; $x++)
                        {
                           echo ($x==$page) ? '<strong><a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a></strong> ' : ' <a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ';
                        }
                  }   
                   
                  ?>


nuz vsetko ide ako ma ale... robi mi problem to strankovanie. Stranky sa vytvoria no su prazdne.. netusite v com by mohol byt problem.. je tam zakomponovane prehliadanie priecinka, vypisovanie obsahu ako img src, a to strankovanie ... no neviem babrem sa s tym uz 2 dni a neviem na nic prist.. podla mna to bude len dajaka blbost co som asi prehliadol..:(
P.S. v php som este len zaciatocnik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria problem

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.06.2012 16:36 | Galeria problem

ako prve by som si ulozil do pola vyhovujuce subory
Kód:
define('DIR', 'priecinok');

$dir = scandir(DIR);
 
unset($dir[0], $dir[1]); // dame prec "pozicie priecinku" (., ..)
 
foreach($dir as $file) //vytiahneme z pola iba vyhovujuce subory a ulozime do pola $files 
  if(is_file(DIR.$file) //mozes si pridat do podmienky ci ide o jpeg,gif atd
    $files[] = $file;


dalej si spravim ich vypis aj s limitami
Kód:
define('DIR', 'priecinok');
$page = isset($_GET['page']) && is_numeric($_GET['page']) ? abs($_GET['page']) : 0;
$limit = 2; //pocet obrazkov na stranu
 
$offset = ($page-1) * $limit; //cislo stranky vynasobime limitom
 
$dir = scandir(DIR);
 
unset($dir[0], $dir[1]); // dame prec "pozicie priecinku" (., ..)
 
foreach($dir as $file) //vytiahneme z pola iba vyhovujuce subory a ulozime do pola $files 
  if(is_file(DIR.$file) //mozes si pridat do podmienky ci ide o jpeg,gif atd
    $files[] = $file;
   
for($i=$offest; $i<=$offset+$limit; $i++)
  echo '<img src="' . DIR . $files[$i] . '">';


pridam jednoduche strankovanie
Kód:
$pages = ceil(count($files)/$limit); //pocet stran
 
for($y=1;$y<=$pages;$y++)
  echo '<a href="?page=' . $y . '">' . $y . '</a>';


neskusal som to, pisal som to len tak ale malo by to fungovat... ved upravis si to uz sam, princip vidis


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 26.06.2012 20:02 | Galeria problem

hmmm.. :) ked to vidim u teba je to tak jednoduche.. :/ odkial toto vsetko vies? :/ ja sa to musim ucit sam lebo tak nejak ma to nema kto ucit :/

// pridané po 37 minútach od posledného príspevku

Vdaka.. ide to len to ma mensie muchy.. :) napr urobilo to tolko stranok kolko je v priecinku obrazkov a zobrazuju sa nejak divne=na kazdej stranke su 3 obrazky asik random a na konci poslednej stranky hodi errorovu hlasku ze nedefinovana premenna "offset" v
Kód:
for($i=$offest; $i<=$offset+$limit; $i++)
  echo '<img src="' . DIR . $files[$i] . '">';

myslel som si ze to bude ta chyba lebo si tam mal prehodene pismenka mas tam "offest" ale to som opravil no stale tam je ta chyba aj ked nechapem preco...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria problem

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.06.2012 20:44 | Galeria problem

jj boli tam preklepy, toto by malo byt dobre

Citácia:
define('DIR', 'imgcomp/'); //na konci nazvu priecinku musi byt lomitko
$page = isset($_GET['page']) && is_numeric($_GET['page']) ? abs($_GET['page']) : 1; //namiesto nuly ma byt default 1
$limit = 2; //pocet obrazkov na stranu

$offset = ($page-1) * $limit; //cislo stranky vynasobime limitom

$dir = scandir(DIR);

unset($dir[0], $dir[1]); // dame prec "pozicie priecinku" (., ..)

foreach($dir as $file) //vytiahneme z pola iba vyhovujuce subory a ulozime do pola $files
if(is_file(DIR.$file)) //mozes si pridat do podmienky ci ide o jpeg,gif atd
$files[] = $file;

for($i=$offset; $i<$offset+$limit; $i++) //tu bol preklep v nazve premennej a porovnavajuceho operatora
echo '<img src="' . DIR . $files[$i] . '">';

$pages = ceil(count($files)/$limit); //pocet stran

for($y=1;$y<=$pages;$y++)
echo '<a href="?page=' . $y . '">' . $y . '</a>';


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 26.06.2012 21:18 | Galeria problem

Ano no stale robi tolko stranok kolko je obrazkov :(

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

Problem porieseny :D vdaka za tvoj cas :)

// pridané po 5 minútach od posledného príspevku

tak nie no.. :D ehm.. zmenil som limit na 5 no zase hlaska Undefined offset v
Kód:
for($i=$offset; $i<$offset+$limit; $i++)
:/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria problem

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.06.2012 13:18 | Galeria problem

ano lebo ziadas viac obrazkov ako je, treba pridat podmienku

Kód:
for($i=$offset; $i<$offset+$limit; $i++)
    if(isset($files[$i])
      echo '<img src="' . DIR . $files[$i] . '">';


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.06.12
Prihlásený: 25.12.14
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 27.06.2012 14:24 | Galeria problem

Vďaka vsetko ide ako ma.. este raz vdaka za tvoj cas.. :)


 [ Príspevkov: 7 ] 


Galeria problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria problem

v PHP, ASP

3

245

22.01.2009 17:49

onkel1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

596

10.04.2009 10:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

3

699

04.09.2008 15:50

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Ponuka práce

2

903

29.12.2007 11:45

Hamer01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

1

1064

04.06.2006 0:23

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Ostatné

0

578

21.01.2008 20:50

Maico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v PHP, ASP

2

570

23.10.2009 22:06

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

2

659

30.03.2007 20:29

Kyborg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v Redakčné systémy

1

683

09.10.2009 17:45

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

0

381

08.02.2009 11:26

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

750

10.01.2007 18:24

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

3

289

01.08.2010 23:04

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

683

07.09.2008 18:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v PHP, ASP

19

680

10.05.2010 16:57

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS galeria

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

397

27.06.2009 17:20

beks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pokrocila galeria

v PHP, ASP

9

476

09.04.2008 14:13

Blackshadow



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF