Odišla zvuková karta?Zdravím, na notebooku Toshiba Satellite X200 mi zrejme odišla integrovaná zvukovka. Lavý výškový a basový reproduktor hrá ako viac než zle naladené rádio, pravá strana pre istotu skoro vôbec, ani subwoofer. V slúchadlách rovnaká situácia. Vstavaný mikrofón zvuk nezachytáva, MIC in tiež nie. Takže by ma zaujímalo, či sa mám rovno začať po nejakej externej náhrade pozerať..? Vďaka. a int. repro hraju normalne? mozno su to len vystupy. btw preco kupovat ex. zvukovku, ved este musi byt v zaruke. a okrem toho, tie repráky vyskúšaj niekde inde, chyba nemusí byť nutne v zvukovke... Takto sa správajú práve tie vstavané reproduktory Harman Kardon 4.1 ! Nemám ich teda ako vyskúšať inde A keby bol problém len v konektoroch, prečo by zvuk nezaznamenával ani integrovaný mikrofón? btw preco kupovat ex. zvukovku, ved este musi byt v zaruke. Už dlhšie rozmýšľam nad externou (potreboval by som koaxiálny vstup na nahrávanie audia z externého zariadenia), a keďže si teraz nemôžem dovoliť byť úplne bez notebooku mesiac, do servisu sa mi s tým nechce, zvlášť, ak by tá externá zvukovka problém vyriešila. Do hardware-u sa absolútne nevyznám, je teda možné, že sa tak prejavu chyba v integrovanej zvukovke? Nikde som sa ešte nedočítal, že by zvukovka po doslúžení na niektorých z reprákoch ešte mizerne ,,dohrávala, preto ma to ako laika zaujíma.. stať sa môže v podstate čokoľvek teoreticky môže byť chyba aj v ovládačoch či v OS... Samozrejme, snažím sa len zvýšiť pravdepodobnosť úspechu, aby sa nestalo, že budem ma pokope dve, v podstate funkčné zvukovky, nefunkčné Operačný som po všimnutí si problému preinštaloval z obnovovacie DVDčka pribaleného k notebooku, ovládače sú aktuálne, no stav nezmený no dobre, a skúšal si napr iné repráky? Skúšal (2.0), rovnako, ako zvuk v slúchadlách, a chrčí to v nich skoro totožne.. teda.. v ľavej strane, pravá je skoro úplne ticho. ...
Odišla zvuková karta? |