Ahoj. Mám formulár na registrovanie a je bezpeční o to žeby sa niekto nabúral do databázy sa nebojím. Ale nechcem aby sa do môjho systému niekto zaregistroval bez toho aby som o tom vedel. Potreboval by som systém ktorý bi pri registrácii overoval kód ktorý do registračného formulára musím vložiť, napr. 2044hfs96 ... Vopred ďakujem.
Do formuláru pridáš pole do ktorého sa bude daný kód zapisovať. Potom si to na serveri podľa toho pola vytiahneš z postnutých dát a spravíš si štandardnú validáciu toho pola. Tam sa potom už musíš rozhodnúť sám čo sa stane ak je správny alebo nie. Každopádne keď už máš systém spravený tak toto by pre teba nemal byť problém.
JustMe, ak si prečítaš WebProgove ostatné príspevky na tomto fóre, pochopíš, že to problém pre neho vcelku je. Preto aj tu je popis aký je... 90% príspevkov od neho je v štýle "toto chcem, dajte mi kód" webprog-u56589-posts.html
No v tom prípade môžem poradiť asi len aby sa pokúsil byť samostatnejší alebo zvážil iný typ práce. Programátor držiaci sa SODD (Stack Overflow Driven Development) to bude mať ťažké. Myslím, že bez znalosti ako ten tvoj systém vlastne funguje ti nebude môcť nikto povedať presne čo a kde máš upraviť. Nehovoriac o tom, že už len ten prístup odradí väčšinu ľudí čo by aj mali aspoň trocha ochotu ti pomôcť.