[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10

Nazdarek. Mam spraveny skript na nahratie obrazkov, ktorym by som zaroven chcel obmedzit format vkladaneho obrazka. Problem je v tom, ze po odoslani formulara mi vypise, ze Obrázky boli úspešne odoslané!! , no v skutocnosti mi nevlozi nic do DB ani do adresara.. Prosim Vas, poradte mi niekto, lebo som uz z tej celej mojej galerie fakt na nervy... :cry:

Tu je script:
<?php
if ($odeslano):
$s=@mysql_connect("xxxxx","xxxxxx","xxxxx");
if (!$s) {
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
$r=@mysql_select_db("xxxxxx");

if (!$r) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
foreach($soubor as $klic => $hodnota):
if ($soubor_type=="image/pjpeg" || $soubor_type=="image/gif")
{


if (is_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"][$klic]))
{
if ($soubor_type=="image/pjpeg")
{
$ext = ".jpg";
}
elseif ($soubor_type=="image/gif")
{
$ext = ".gif";
}
else
{
echo "Obrázok nemá požadovaný formát.";
exit;
}

$r=mysql_query("SELECT Max(Id) AS Pocet FROM galery");
if (!$r)
{
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}

$vys=mysql_fetch_array($r);

$more=$vys["Pocet"]+1;
$subor = "$more" . "$ext";
copy($_FILES["soubor"]["tmp_name"][$klic], "./obrazky/$subor");

$r=@mysql_query("INSERT INTO galery VALUES($more, '$subor')");
}
}

endforeach;
echo "Obrázky boli úspešne odoslané!!";
if (!$r) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
endif;
?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="soubor[]"><br>
<input type="file" name="soubor[]"><br>
<input type="file" name="soubor[]"><br>
<input type="file" name="soubor[]"><br>
<input type="file" name="soubor[]"><br>
<input type=hidden name="odeslano" value="true">
<input type="submit" value="Uložit">
</form>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázky boli úspešne odoslané! - ale obrázky nikde !!!

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra

Kód:
<?php
if ($_POST["odeslano"]) {
  $s = mysql_connect("xxxxx","xxxxxx","xxxxx");
  if (!$s) {
    die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
  }
  $r = mysql_select_db("xxxxxx");

  if (!$r) {
    die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
  }
  for ($i = 0; $i < 5; $i++) {
    if ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/pjpeg" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/gif" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/jpeg") {
      if (is_uploaded_file($_FILES["soubor".$i]["tmp_name"])) {
        if ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/pjpeg") {
          $ext = ".jpg";
        } elseif ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/gif") {
          $ext = ".gif";
        } elseif ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/jpeg") {
          $ext = ".jpg";
        } else {
          echo "Obrázok nemá požadovaný formát.";
          exit;
        }
     
        $r = mysql_query("SELECT MAX(Id) AS Pocet FROM galery");
        if (!$r) {
          die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
        }
        $vys = mysql_fetch_array($r);
        $more = $vys["Pocet"]+1;
        $subor = $more.$ext;
        copy($_FILES["soubor".$i]["tmp_name"], "./obrazky/$subor");
        $r = @mysql_query("INSERT INTO galery VALUES($more, '$subor')");
        if (!$r) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
        echo "Obrázkok uploaded - ".$subor."<br>";
      }
    }
  }
}
?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="soubor1"><br>
<input type="file" name="soubor2"><br>
<input type="file" name="soubor3"><br>
<input type="file" name="soubor4"><br>
<input type="file" name="soubor5"><br>
<input type=hidden name="odeslano" value="true">
<input type="submit" value="Uložit">
</form>


Môže obsahovať chybičky...


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10

Peter..Dik za pomoc.. Funguje to..ale ak vsak pridam obrazok ineho formatu, teda nepodporovaneho, tak to nevypise ziadne chybove hlasenie..Iba znova zobrazi prazdny formular...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Obrázky boli úspešne odoslané! - ale obrázky nikde !!!

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

tak si jednoducho pridas else vetvu:
Kód:
if ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/pjpeg" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/gif" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/jpeg")
{
   //kod
}
else
{
   echo "Obrázok nemá požadovaný formát.";
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10

No takto som to skusil ako prve..Ale vysledok bol rovnaky.. Vypise mi iba info o nahratych suboroch..Hlasku "Obrázok nemá požadovaný formát." mi to jednoducho nevypise..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

musí ísť (to čo napísal stanley):
Kód:
<?php
if ($_POST["odeslano"]) {
  $s = mysql_connect("xxxxx","xxxxxx","xxxxx");
  if (!$s) {
    die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
  }
  $r = mysql_select_db("xxxxxx");

  if (!$r) {
    die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
  }
  for ($i = 0; $i < 5; $i++) {
    if ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/pjpeg" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/gif" || $_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/jpeg") {
      if (is_uploaded_file($_FILES["soubor".$i]["tmp_name"])) {
        if ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/pjpeg") {
          $ext = ".jpg";
        } elseif ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/gif") {
          $ext = ".gif";
        } elseif ($_FILES["soubor".$i]["type"] == "image/jpeg") {
          $ext = ".jpg";
        } else {
          echo "Obrázok nemá požadovaný formát.";
          exit;
        }
     
        $r = mysql_query("SELECT MAX(Id) AS Pocet FROM galery");
        if (!$r) {
          die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
        }
        $vys = mysql_fetch_array($r);
        $more = $vys["Pocet"]+1;
        $subor = $more.$ext;
        copy($_FILES["soubor".$i]["tmp_name"], "./obrazky/$subor");
        $r = @mysql_query("INSERT INTO galery VALUES($more, '$subor')");
        if (!$r) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
        echo "Obrázkok uploaded - ".$subor."<br>";
      }
      else echo "Obrázok nemá požadovaný formát.";
    }
  }
}
?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="soubor1"><br>
<input type="file" name="soubor2"><br>
<input type="file" name="soubor3"><br>
<input type="file" name="soubor4"><br>
<input type="file" name="soubor5"><br>
<input type=hidden name="odeslano" value="true">
<input type="submit" value="Uložit">
</form>


 [ Príspevkov: 6 ] 


Obrázky boli úspešne odoslané! - ale obrázky nikde !!!



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

STEAM - peniaze strhlo, ale hra nikde

v Počítačové hry

11

908

25.03.2012 0:37

fAk3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pc sa zapne ale obraz nikde

v AMD čipové sady

12

233

26.08.2016 17:32

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nokia Communication Center - odoslane sms

v Ostatné programy

0

55

03.06.2013 13:36

xxxpepec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook - kopia kazdej odoslane spravy

v Sieťové a internetové programy

3

326

16.07.2008 10:16

Crystalis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Falcon 9 - úspešné pristátie!

v Vesmír, veda a technika

0

170

22.12.2015 11:48

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stránka úspešne háda pohlavie návštevníka, využíva

v Novinky

22

826

03.08.2008 13:23

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prvé úspešné PC má dnes 30 rokov

v Novinky

1

168

05.06.2007 17:18

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

S-video kabel PC-TV a farba nikde

v Video programy

14

6469

23.12.2008 11:13

joeblack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri starte svieti na doske CPU_LED (cervena) a obraz nikde

v AMD čipové sady

15

306

04.04.2017 16:33

wagon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vesmírna raketa sa úspešne vrátila a plynule pristála, predbehla Muska

v Novinky

0

360

24.11.2015 20:00

JanoF

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Boli ste cez sviatky v kostole?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Spoločnosť, politika, psychológia, filozofia, náboženstvo

88

3747

29.12.2008 17:29

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Slúchatka hrajú ako keby boli reproduktor.

v Zvuk

20

241

12.11.2017 16:52

R0Y0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mapa s označením miest kde sme boli

v Ostatné programy

3

152

20.05.2013 17:18

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viete, prečo vás bolí hlava z javascriptu?

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

983

16.04.2011 19:06

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Orange: Končíme s paušálmi, aké tu boli doteraz

v Novinky

26

1103

08.06.2012 18:54

DMaMT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Na webe ministerstva vnútra boli nielen vulgárne vtipy

v Novinky

1

1224

16.07.2007 23:48

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF