[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
NapísalOffline : 25.03.2008 23:52 | obcas nefunkcne cookies

Zdravim,

mam stranku, kde je mozne pridavat tovar do kosika pomocou cookies. Neviem preco a neviem povedat za akych okolnosti sa to deje, ale stane sa raz za cas, ze to nefunguje. Kliknem na odkaz, ktory odkazuje na skript, ktory generuje cookies a nic, pripaja sa, pripaja a nic..... Urcite ale viem, ze ked vymazem cookies cez browser, stranka funguje ako ma. Nerozumiem tomu

Da sa to nejako osetrit? Dakujem za pripadne napady :)


_________________
M.G.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obcas nefunkcne cookies

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.03.2008 0:12 | obcas nefunkcne cookies

pouzivat session miesto cookies... nie kazdy ma povolene cookies ;) nebudes mat potom hentake problemy


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 26.03.2008 9:08 | obcas nefunkcne cookies

el mariachi píše:
pouzivat session miesto cookies... nie kazdy ma povolene cookies ;) nebudes mat potom hentake problemy


hm, ked som sa rozhodoval, co tam dat, nevedel som robit ani so session ani s cookies.... cookies sa mi zdali prehladnejsie a lahsie na programovanie... a podla mna vela eshopov funguje na cookies, tak by som chcel aspon vediet, preco sa mi robi to, co sa mi robi


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 26.03.2008 13:02 | obcas nefunkcne cookies

ano nomožno to súvisí s virtuálnou pameťou:
polopate (možno aj zle ale princíp je rovnaký):
prídeš na stránku 1 raz a zapamätá si prehliadač nejaké údaje
prídeš na stránku 2 raz a prehliadač si zafixuje nejaké údaje
keď prídeš 3´raz tak už ich tam máš ...
teda pokial si niekde mal chybu a spustil si script tak sa ti možno zafixovalo.

Skús toto:
keď ti to raz za čas nepôjde daj vo FF(Odstrániť súkromné= údaje a vyber iba virtúalnu pameť (catche))a daj refresh

použi Header v kotorom zabrániš ukladania do Catche ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 26.03.2008 23:02 | obcas nefunkcne cookies

vdaka, no poskusam daco


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 26.05.2009 17:12 | obcas nefunkcne cookies

Tominator píše:
ano nomožno to súvisí s virtuálnou pameťou:
polopate (možno aj zle ale princíp je rovnaký):
prídeš na stránku 1 raz a zapamätá si prehliadač nejaké údaje
prídeš na stránku 2 raz a prehliadač si zafixuje nejaké údaje
keď prídeš 3´raz tak už ich tam máš ...
teda pokial si niekde mal chybu a spustil si script tak sa ti možno zafixovalo.

Skús toto:
keď ti to raz za čas nepôjde daj vo FF(Odstrániť súkromné= údaje a vyber iba virtúalnu pameť (catche))a daj refresh

použi Header v kotorom zabrániš ukladania do Catche ...


pokracujem v starej teme, lebo som ju nevyriesil a mam nove info,

tominator, to s tym vymazanim pamati som nepochopil, ta stranka je pre ludi, hadam im nedam navod ako si z casu na cas vymazat cache. :)

Ked moje cookies funguju ako maju, ulozia sa dve hodnoty, ktore su ziadane. Ked to zamrzne, teda nefznguje, zistil som, ze sa ulozi aj tretia premenna, vola sa pristup, ma hodnotu 0 a netusim skadial sa berie...

stranku mam na webzdarma, moze to mat na svedomi ich server?


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.09
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 5
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.05.2009 6:56 | obcas nefunkcne cookies

S webzdarma to nemá nič
ako kolega napísal-použi sessiona


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 27.05.2009 7:06 | obcas nefunkcne cookies

:?
ked je teda tak pustim sa pomaly do osvojovania session

Dakujem


_________________
M.G.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.09
Prihlásený: 02.06.09
Príspevky: 5
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.05.2009 15:18 | obcas nefunkcne cookies

session je to najlahšie
Kód:
$_SESSION['meno_sessionu']='Obsah Sessionu']; //nastavenie session
echo $_SESSION['meno_sessionu']; //Vypisanie obsahu sessionu
//Na zaciatok skriptu (ak xces pouzivat session) daj: session_start


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.06.07
Prihlásený: 11.12.11
Príspevky: 74
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 29.05.2009 8:48 | obcas nefunkcne cookies

Tretiu hodnotu 'pristup' tam hadzal skript pocitadla


_________________
M.G.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obcas nefunkcne cookies

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.06.2009 13:59 | obcas nefunkcne cookies

Pripájam sa k obhajcom session, ale dodávam, že ak niekto nemá zapnuté kůkýs, tak mu nepôjde s najväčšou pravdepodobnosťou ani session. Jedine že by si session id posielal cez url, čo robí málokto.

Mohlo to neísť kvôli tomu, že si mal preplnené cookies, až sa nakoniec nechceli posielať. Ale možno len trepem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obcas nefunkcne cookies

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.06.2009 14:02 | obcas nefunkcne cookies

ty si už videl "preplnené cookies"? :) rád sa naučím dačo nové...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obcas nefunkcne cookies

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.06.2009 14:56 | obcas nefunkcne cookies

Cookies sa posielajú cez hlavičky.
Kód:
GET /spec.html HTTP/1.1
Host: www.example.org
Cookie: name=value
Accept: */*

Ak máš príliš veľa dát v koláčikoch, tak sa ti môže stať, že posielaš nehorázne množstvo dát pri každom requeste, vrátane ťahania malých obrázkov.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
obcas nefunkcne cookies

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.06.2009 15:18 | obcas nefunkcne cookies

aha tak myslíš :)


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 14 ] 


obcas nefunkcne cookies



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčné vymazanie cookies

v PHP, ASP

0

76

30.04.2017 21:45

gold604

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Winfast TV 2000XP Expert - občas funguje občas nie

v TV

3

1147

27.08.2007 13:39

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rezim spanku - obcas funguje, obcas nie

v Operačné systémy Microsoft

0

178

03.01.2008 0:55

kiwibibo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v PHP, ASP

2

174

10.01.2012 7:59

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

585

12.03.2008 16:21

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

131

24.08.2013 21:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

568

06.01.2008 15:24

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v Sieťové a internetové programy

6

555

13.01.2007 16:52

xificurC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v PHP, ASP

8

654

25.01.2009 19:26

elan111

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

duplicitne Cookies

v PHP, ASP

5

192

09.12.2011 16:04

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies - help

v PHP, ASP

5

228

02.05.2010 17:15

pizet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, Cookies

v PHP, ASP

15

568

24.08.2011 11:59

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nadstavenie cookies

v Sieťové a internetové programy

3

177

29.04.2011 18:54

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje cookies

v Sieťové a internetové programy

2

299

24.10.2008 20:37

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zablokovanie ukladania cookies

v Sieťové a internetové programy

10

1269

29.04.2006 12:11

Whistler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co je cookies ?

v Sieťové a internetové programy

3

228

12.02.2010 16:27

Nick_177



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF