[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.08
Prihlásený: 06.05.09
Príspevky: 16
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 25.01.2009 11:40 | cookies

Viete mi niekto poradiť, ako spravím pomocou cookies, aby stranka vedela ake znamenie je užívateľ a podľa toho ho presmerovala na stranku ktorú zadefinujem pre každé znamenie?

môj web

http://horoskopy.php5.sk


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cookies

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 25.01.2009 11:44 | cookies

no tak najskôr tu cookie musíš zapísať a potom po refreshi sa to len porovná

čiže ak ta ešte nenavštivil kikne napr na baran a v tom súbore pomocou setcookie nastaviš cookie a na index dáš

if ($_COOKIE["znamenie"] == baran) {
header("location: ./baran.php");
}
else if ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.08
Prihlásený: 06.05.09
Príspevky: 16
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 11:51 | cookies

Som lama a nerozumiem. Mozes mi prosim Ta polopate napisat kod ktory mam dat do suboru index.html a kod do suborov baran.php, byk.php,...?
Dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
cookies

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 25.01.2009 12:01 | cookies

Najprv mozes spravit odkazy, kde uzivatelovi nastavis cookie podla toho, na aky odkaz klikol, nejak takto:
Kód:
Ak ste baran, kliknite <a href="#" onclick="document.cookie.znamenie='baran'">sem</a>.<br />
Ak ste byk, kliknite <a href="#" onclick="document.cookie.znamenie='byk'">sem</a>.
a tak podobne vsetky znamenia.

Potom vypisujes jednotlive horoskopy pre znamenia takto:
Kód:
<?php
switch ($_COOKIE['znamenie'])
{
     case 'baran':
          echo "Dnes stupite do hovna.";
     break;
     case 'byk':
          echo "bla bla bla.";
     break;
     case 'blizenci':
          echo "atd.";
     break;
}


Vsimni si - to, co javascriptom priradis do document.cookie.znamenie, ziskas PHPckom na $_COOKIE['znamenie'].

Tam ti na to v pohode staci 1-2 subory, a nemusis sa babrat s baran.php, byk.php atd.


Netestovane, moze obsahovat chyby.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.08
Prihlásený: 06.05.09
Príspevky: 16
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 12:18 | cookies

Moze to byt takto? To je subor index.php


Kód:

if ($_COOKIE["znamenie"] == baran) {
header("location: ./baran.php");
}
else if ($_COOKIE["znamenie"] == byk) {
header("location: ./byk.php");
}
else if ($_COOKIE["znamenie"] == blizenci) {
header("location: ./blizenci.php");
}
else if

<head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
   <title>horoskopy.php5.sk - horoskopy na dnes</title>
   <meta name="language" content="sk" />
     <meta name="keywords" content="horoskop, horoskopy, dnešný horoskop, horoskopy na dnes, horoskop baran, horoskopy lev, horoskop byk, horoskop vodnar, horoskopy rak, horoskop strelec, horoskop ryby, horoskopy kozorozec, horoskop panna, horoskopy skorpion, horoskopy blizenci, horoskop vahy, horoskopy " />
     <meta name="description" content="Horoskopy - odkazy na každodenný, týždenný, mesačný a ročný horoskop z rôznych portálov. Horoskopy na rok 2009" />
   <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" href="horoskop.css" />
   


</head>

<body>

   <div>
     <img src="up.gif" alt="horoskopy" />
   <a href="http://horoskopy.php5.sk/"><img src="up.gif" border="0" alt="horoskopy" title="horoskopy"></a>
     </div>
<br>
<center>
   
   
   <div class="nadpis">
   <h1>Tvoj dnešný horoskop</h1>
   </div>

<table>
<tr>
<td>


      <div class="menu" align="left">
      <ul>
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/baran.php" onclick="document.cookie.znamenie='baran'" alt="horoskopy" title="horoskop">baran</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/byk.php" onclick="document.cookie.znamenie='byk'" alt="horoskopy" title="horoskop">býk</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/blizenci.php" onclick="document.cookie.znamenie='blizenci'" alt="horoskopy" title="horoskop">blíženci</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/rak.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">rak</a></li>
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/lev.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">lev</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/panna.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">panna</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vahy.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">váhy</a></li>
   <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/skorpion.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">škorpión</a></li>
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/strelec.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">strelec</a></li>     
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/kozorozec.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">kozorožec</a></li>
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vodnar.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">vodnár</a></li>
        <li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/ryby.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">ryby</a></li> 
        </ul>
      </div>
         

</td>
</tr>
</table>
</center>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
cookies

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 25.01.2009 12:26 | cookies

Hej moze. Len niekolko chyb:
-tag <a> nema atribut alt=""
-ak mas zapnute zobrazovanie vsetkych chyb a uzivatel nema v $_COOKIE["znamenie"] nic, ohlasi sa ti chyba o neexistujucom indexe v poli ci nieco take. Preto cele to if, elseif, elseif, elseif... by som testoval len vtedy, ked plati podmienka if (array_key_exists('znamenie', $_COOKIE)).
Cize:
Kód:
<?php
if (array_key_exists('znamenie', $_COOKIE))
{
     if ($_COOKIE["znamenie"] == baran) {
     header("location: ./baran.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == byk) {
     header("location: ./byk.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == blizenci) {
     header("location: ./blizenci.php");
     }
     elseif ...{
     }
}
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>horoskopy.php5.sk - horoskopy na dnes</title>
<meta name="language" content="sk" />
<meta name="keywords" content="horoskop, horoskopy, dnešný horoskop, horoskopy na dnes, horoskop baran, horoskopy lev, horoskop byk, horoskop vodnar, horoskopy rak, horoskop strelec, horoskop ryby, horoskopy kozorozec, horoskop panna, horoskopy skorpion, horoskopy blizenci, horoskop vahy, horoskopy " />
<meta name="description" content="Horoskopy - odkazy na každodenný, týždenný, mesačný a ročný horoskop z rôznych portálov. Horoskopy na rok 2009" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" href="horoskop.css" />



</head>

<body>

<div>
<img src="up.gif" alt="horoskopy" />
<a href="http://horoskopy.php5.sk/"><img src="up.gif" border="0" alt="horoskopy" title="horoskopy"></a>
</div>
<br>
<center>


<div class="nadpis">
<h1>Tvoj dnešný horoskop</h1>
</div>

<table>
<tr>
<td>


<div class="menu" align="left">
<ul>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/baran.php" onclick="document.cookie.znamenie='baran'" alt="horoskopy" title="horoskop">baran</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/byk.php" onclick="document.cookie.znamenie='byk'" alt="horoskopy" title="horoskop">býk</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/blizenci.php" onclick="document.cookie.znamenie='blizenci'" alt="horoskopy" title="horoskop">blíženci</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/rak.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">rak</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/lev.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">lev</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/panna.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">panna</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vahy.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">váhy</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/skorpion.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">škorpión</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/strelec.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">strelec</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/kozorozec.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">kozorožec</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vodnar.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">vodnár</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/ryby.php" alt="horoskopy" title="horoskopy">ryby</a></li>
</ul>
</div>


</td>
</tr>
</table>
</center>
</body>
</html>


A este jedna vec - kody davaj do [code] !

Co mozes este spravit, ze ak ma uzivatel vypnuty JS, do cookie sa mu nevlozi nic. Potom mozes do vsetkych suborov baran.php, byk.php, atd. pomocou setcookie() nastavit tu cookie pomocou PHPcka - a tym mozes aj odstranit tie sasoviny s javascriptom. Ako chces, je to na tebe.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.08
Prihlásený: 06.05.09
Príspevky: 16
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 12:45 | cookies

Opravil som to a skusil.

Nefunguje to. Ked kliknem na zamenie a vratim sa spat na subor index.php a dam refres, nepresmeruje ma na stranku napr. baran.php

kde tam je chyba?




Kód:


<?php
if (array_key_exists('znamenie', $_COOKIE))
{
     if ($_COOKIE["znamenie"] == baran) {
     header("location: ./baran.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == byk) {
     header("location: ./byk.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == blizenci) {
     header("location: ./blizenci.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == rak) {
     header("location: ./rak.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == lev) {
     header("location: ./lev.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == panna) {
     header("location: ./panna.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == vahy) {
     header("location: ./vahy.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == skorpion) {
     header("location: ./skorpion.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == strelec) {
     header("location: ./strelec.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == kozorozec) {
     header("location: ./kozorozec.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == vodnar) {
     header("location: ./vodnar.php");
     }
     elseif ($_COOKIE["znamenie"] == ryby) {
     header("location: ./ryby.php");
     }

}
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>horoskopy.php5.sk - horoskopy na dnes</title>
<meta name="language" content="sk" />
<meta name="keywords" content="horoskop, horoskopy, dnešný horoskop, horoskopy na dnes, horoskop baran, horoskopy lev, horoskop byk, horoskop vodnar, horoskopy rak, horoskop strelec, horoskop ryby, horoskopy kozorozec, horoskop panna, horoskopy skorpion, horoskopy blizenci, horoskop vahy, horoskopy " />
<meta name="description" content="Horoskopy - odkazy na každodenný, týždenný, mesačný a ročný horoskop z rôznych portálov. Horoskopy na rok 2009" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" href="horoskop.css" />



</head>

<body>

<div>
<img src="up.gif" alt="horoskopy" />
<a href="http://horoskopy.php5.sk/"><img src="up.gif" border="0" alt="horoskopy" title="horoskopy"></a>
</div>
<br>
<center>


<div class="nadpis">
<h1>Tvoj dnešný horoskop</h1>
</div>

<table>
<tr>
<td>


<div class="menu" align="left">
<ul>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/baran.php" onclick="document.cookie.znamenie='baran'" title="horoskop">baran</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/byk.php" onclick="document.cookie.znamenie='byk'" title="horoskop">býk</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/blizenci.php" onclick="document.cookie.znamenie='blizenci'" title="horoskop">blíženci</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/rak.php" onclick="document.cookie.znamenie='rak'" title="horoskopy">rak</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/lev.php" onclick="document.cookie.znamenie='lev'" title="horoskopy">lev</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/panna.php" onclick="document.cookie.znamenie='panna'" title="horoskopy">panna</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vahy.php" onclick="document.cookie.znamenie='vahy'" title="horoskopy">váhy</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/skorpion.php" onclick="document.cookie.znamenie='skorpion'" title="horoskopy">škorpión</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/strelec.php" onclick="document.cookie.znamenie='strelec'" title="horoskopy">strelec</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/kozorozec.php" onclick="document.cookie.znamenie='kozorozec'" title="horoskopy">kozorožec</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/vodnar.php" onclick="document.cookie.znamenie='vodnar'" title="horoskopy">vodnár</a></li>
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/ryby.php" onclick="document.cookie.znamenie='ryby'" title="horoskopy">ryby</a></li>
</ul>
</div>


</td>
</tr>
</table>
</center>


<br>



<center>
<a href="http://www.horoskopy.php5.sk/pocitadloreklama1.php" alt="horoskopy" title="horoskopy"><h2>horoskopy na rok 2009<h2></a>
</center>


<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>

<br>
<br>
<br>
<br>
<br>


<a href="http://www.toplist.cz/"><script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
document.write ('<img src="http://toplist.cz/count.asp?id=507669&http='+escape(document.referrer)+'&wi='+escape(window.screen.width)+'&he='+escape(window.screen.height)+'&cd='+escape(window.screen.colorDepth)+'&t='+escape(document.title)+'" width="88" height="31" border=0 alt="TOPlist" />');
//--></script><noscript><img src="http://toplist.cz/count.asp?id=507669" border="0"
alt="TOPlist" width="88" height="31" /></noscript></a>

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-6260844-1");
pageTracker._trackPageview();
</script>





</body>
</html>


prosimta nauc sa, ze kod patri do code. nebudem tu po tebe opravovat kazdy prispevok. dakujem. suchy


Offline

Čestný člen
Čestný člen
cookies

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 25.01.2009 15:45 | cookies

Nie
Kód:
$_COOKIE['znamenie'] == baran
ale
Kód:
$_COOKIE['znamenie'] == 'baran'


Pokial to nedas do uvodzoviek, PHP si mysli, ze baran je nejaka konstanta (a pritom to ziadna nie je). A tak isto so vsetkymi znameniami.
Keby si si zapol oznamovanie vsetkych chyb - error_reporting(E_ALL); tak by si sa to hned dozvedel ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.08
Prihlásený: 06.05.09
Príspevky: 16
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 19:26 | cookies

Uvodzovky som pridal a aj tak to nejde. Nemôže byť chyba v ukladani? Stačí to takto, alebo potrebujem ešte niečo, čo to cookies vytvorí? Dík.



Kód:
<li><a href="http://www.horoskopy.php5.sk/baran.php" onclick="document.cookie.znamenie='baran'" title="horoskop">baran</a></li>


 [ Príspevkov: 9 ] 


cookies



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

585

12.03.2008 16:21

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v Sieťové a internetové programy

6

555

13.01.2007 16:52

xificurC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

131

24.08.2013 21:59

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookies

v PHP, ASP

2

174

10.01.2012 7:59

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

568

06.01.2008 15:24

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje cookies

v Sieťové a internetové programy

2

299

24.10.2008 20:37

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

duplicitne Cookies

v PHP, ASP

5

192

09.12.2011 16:04

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies - help

v PHP, ASP

5

228

02.05.2010 17:15

pizet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, Cookies

v PHP, ASP

15

568

24.08.2011 11:59

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nadstavenie cookies

v Sieťové a internetové programy

3

177

29.04.2011 18:54

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zablokovanie ukladania cookies

v Sieťové a internetové programy

10

1269

29.04.2006 12:11

Whistler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cookies a webboti

v PHP, ASP

0

165

23.04.2010 6:27

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola povolenia cookies

v PHP, ASP

17

600

01.09.2011 12:36

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FF cookies POMOC !!!

v Sieťové a internetové programy

0

168

06.08.2011 16:56

archer89

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčné vymazanie cookies

v PHP, ASP

0

76

30.04.2017 21:45

gold604

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co je cookies ?

v Sieťové a internetové programy

3

228

12.02.2010 16:27

Nick_177



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF